zondag 29 oktober 2017

Alles weer rustig

De verhuizing is achter de rug. Eigenlijk sinds 18 september, want toen moest ik de sleutel van mijn oude woning inleveren en ben hier officieel ingetrokken. Maar toen was het hier nog niet helemaal klaar. Maar Poeh hé, wat een werk en geregel! Ben blij dat ik in september drie weken vakantie had, want het was echt behoorlijk stressvol om alles goed en op tijd geregeld te krijgen. Gelukkig had ik hulp van mijn ouders, zussen, zwagers en een vriendin om te klussen en spulletjes over te brengen. Alleen had ik het allemaal niet gered en was zeker weten overspannen geraakt.
Ook omdat álles aangepakt moest worden. Alle vloeren en wanden en ook het plafond in de woonkamer. De vorige bewoner heeft veel binnen gerookt..
Wat een geluk dat ik heb kunnen sparen de afgelopen jaren voor dit doel! En daarom zijn ook direct alle drie de slaapkamers en zolder voorzien van mooi laminaat, een leuk behangetje en een likje verf, tot de plintjes aan toe.
Op dit moment ben ik nog met de achtertuin bezig. De voortuin heb ik voor een deel laten bestraten en deels voorzien nieuwe planten. (en bloembolletjes gepoot gisteren)
 De achtertuin is een stukje groter en meer werk. Maar daar neem ik de tijd voor om die voor komend voorjaar mooi te krijgen

 Ik ben ontzettend gelukkig met dit mooie huis in een rustige buurt.
 Het is een energiezuinige eengezinswoning met een warmtepomp en zonnepanelen.
Waarschijnlijk gaan daarom mijn energiekosten naar 0.
De 8 panelen (285 wp per stuk, in totaal dus 228 kWp) liggen op het zuiden en de verwachte opbrengst ligt rond 2000 kWh. Mijn verbruik is gering en zo te zien verbruikt de warmtepomp an sich ook niet zo heel veel. Ik schat tussen de 2000 en 2500 te verbruiken. Want alles gaat hier op elektra, een gasaansluiting is er niet meer. Verwarming is vloerverwarming, wat ik heel prettig vind.
Wat heel leuk is dat ik op een app (Solar Edge) op mijn telefoon kan zien wat de zonnepanelen opbrengen. Elke dag dus even checken.. Uiteraard ook allemaal te zien op de slimme meter, maar dit is preciezer.
 Ik ben begin oktober overgestapt van Nuon naar Powerpeers. Zoals ik elk jaar overstap van energieleverancier. Mijn contract bij Nuon loopt op 30 november a.s af.
Ik ben heel benieuwd wat mijn verbruikt gaat zijn over een jaar bezien en ga het bijhouden.

Verder ben ik echt blij dat alles weer rustig is en mijn huisje zo goed als af is. Ik heb me ook voorgenomen om nóóit meer te verhuizen. Maar ja, je weet natuurlijk nooit hoe het leven loopt!

9 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je nu een duurzamer huis hebt. Wat een luxe ook vloerverwarming, warmtepomp en zonnepanelen. Wij zijn ook verhuisd en dat geeft veel stress.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk! Veel plezier in je nieuwe woning, maar dat komt wel goed zo te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je zoveel hulptroepen had en kon inschakelen. En nu maar genieten van een zuinige eerste herfst en winter in je nieuwe huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn weer van je te lezen en dat je nieuwe huis zo goed bevalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je nu een groter huis én een tuin hebt! Lekker met mooi weer in de tuin zitten. Lekker genieten en heel veel plezier in je nieuwe huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd en veel woonplezier in je nieuwe huis. Dat je er ook echt snel als thuis mag voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte en ik wens je veel geluk en plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van harte en ik wens je veel geluk en plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel veel plezier in je nieuwe huis. Het klinkt allemaal fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen