Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

vrijdag 4 november 2016

Overstappen Energieleverancier.

Mijn jaarcontract zit er al bijna weer op bij Engie. Per 1-1-2017 mag ik weer overstappen.
En natuurlijk doe ik dat.
Want alleen slapers blijven zitten waar ze zitten, toch?
Het is handig om een overstap in gang te zettent zo'n 2 a 3 maanden voor de einddatum van het contract. Niet eerder! Want dan kun je een boete krijgen wegens contratbreuk en je kunt fluiten nar de eventuele bonus.
Ik ben dus afgelopen week overgestapt.
Ik doe het alleen voor de overstapbonus. Mijn verbruik is laag (rond de 1050 kWh en 350 m3)
Maar ook dan is switchen zeker de moeite. Die bonus is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit of je nu in je uppie in een energiezuinig appartement woont of met z'n zessen in een grote tochtige boerderij.
En overstappen is zo gepiept. Voor mijn gevoel heb ik in een paar klikken 130 euro verdient.
 En ruim 4 euro omdat ik naar Pricewise klikte via het spaarprogramma Qassa
Ik zal volgend jaar met dit verbruik 39 euro p/m gaan betalen. En aan het eind van het jaarcontract mijn bonus van 130 euro ontvangen.

Ik keek eerst op Pricewise wat voor mij de goedkoopste optie was.
Dit was Oxxio. Die nam ik niet, vanwege de nare reviews die ik tegenkwam. Ik wil wel graag een betrouwbare en klantvriendelijke leverancier! Geen zin in gedoe. Ik kwam uit bij Eon.

Eon gaat de vijfde energieleverancier worden sinds ik hier woon. Ik ging van Essent - EnergieDirect - Delta - Engie en straks naar Eon.
Het meest tevreden ben ik over Essent, vanwege de uitgebreide jaarafrekening. Het minst tevreden ben ik over Delta, omdat ze 20 kuub gas teveel hebben berekend.
Ik hou de meterstanden wekelijks bij, dus zo'n foutje valt me direct op.
Over Engie kan ik nu nog niets zeggen. Ik wacht de afrekening in januari af. Ik krijg dan mijn bonus van 291 euro. Die bonussen worden bijna altijd achteraf uitgekeerd.
 Die bonus van 130 euro die ik volgend jaar krijg is lager, maar dan nog is het zééér de moeite waard Die van vorig jaar vind ik buiten proportioneel.  Maar liefst 291 euro enkel en alleen  omdat ik een jaartje klant ben geworden..

Ik kan het iedereen aanraden om elke jaar over te stappen!


4 opmerkingen:

 1. Ik stapte ook altijd over via gaslicht.com. Wilde dat ook dit jaar doen, maar stuitte toevallig op een actie van Nuon 'de helemaal uit je stekker weken' met een bonus van 250 euro. Voor mij bleek het rechtstreeks afsluiten van een contract bij Nuon in het kader van deze actie na tevens diverse vergelijkingen op gaslicht en pricewise gedaan te hebben de voordeligste optie. Dus misschien nog een optie om er even naar te kijken nu je nog in je proefperiode zit. Kreeg bij Euroclix ook nog voor 10,40 aan clix erbij. De link is trouwens www.nuon.nl/producten/energie/aanbiedingen/helemaal-uit-je-stekkerweken/


  Succes!
  Alice

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is nog een veel betere deal! Ik zal er eens naar kijken. Ik zit idd in mijn 14 dagen bedenktijd
   Dank voor je bericht

   Verwijderen
  2. Ja, je moet inderdaad even berekenen wat per saldo het voordeligst is, maar ik denk dat hoe lager het verbruik hoe meer voordeel. Ik hoop dat het voor jou ook positief uitpakt.
   Fijn weekend!

   Verwijderen
 2. Ben al een tijdje klant bij Oxio.Nooit geen problemen gehad.Betaal 9euro aan voorschot en krijg nog 5euro aan t einde van het jaar terug.Dus voor mij heeft het geen zin om te switchen.Gebruik spaarlampen en voor 1 persoon.
  gr jose

  BeantwoordenVerwijderen