Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zondag 13 december 2015

Een huis vol

Het begint weer a.s maandagavond. Een huis vol! Ik schreef er al eens een stukje over. Hoe zal het de Baumgards vergaan? De familie Deijs doet niet meer mee, omdat er al een paar kinderen het huis uit zijn gegaan.
Er is wel een nieuw gezin bij Een gezin met 6 kleine meisjes. Vader en moeder hadden al 2 dochters en toen kwam er plots een vierling! Ook allemaal meisjes. Gezellig, maar oh wat druk lijkt me dat, ineens 4 baby's.
Ik heb altijd veel respect voor mensen die in deze tijd nog kiezen voor een groot gezin. Al is dat in het geval van de nieuwe ouders niet zo natuurlijk...
Ik zit weer voor de buis de komende werkdagen om 19:25 uur.


Verder heb ik een kerstboom gekocht. Ik wilde een mooie kunstboom vorig jaar na kerstmis kopen vanwege de kortingen, maar toen geen naar mijn zin gevonden. Afgelopen week overal gekeken en eentje aangeschaft die net echt lijkt is en waar je niet dwars doorheen kunt kijken. Die vind je dus niet voor twee tientjes bij de Action of Kwantum, daar was ik al snel achter. Ik koos een duurdere boom van Blackbox. Hij is prachtig! Afgewerkt met echte naalden en niet van echt te onderscheiden! Koste me 79 euro en ben er zo blij mee. Ik verwacht dat er járen mee vooruit kan.
Kerstversiering voor in de boom heb ik vorig jaar gekocht met 50% korting in de week na kerst (een aanrader als je weinig te besteden hebt om dán te kopen). En zo'n mooie rieten mand/ kraag voor de kerstboom kocht ik bij Leen Bakker voor 5 euro.
Vanmiddag ga ik mijn kerstboom opzetten en versieren!

5 opmerkingen:

 1. Ik ken de ouders van de vierling, het is een super stel. Mijn dochter helpt Anne en Alex ook.
  Yasr

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig hè, de kerstperiode? Heerlijk om na je werk je feestelijk versierde huisje binnen te komen. Meteen kaarsen aan en genieten maar. Fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh leuk zeg! Ik vroeg me al af of dat programma nog weer kwam. Ik ga zeker kijken. Bedankt voor de tip!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een leuk programma inderdaad! Ik moet wel zeggen dat ik Samantha Baumgard dit keer wel erg 'overheersend' aanwezig vond.
  Dr nieuwe familie is echt een aanwinst voor deze serie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een leuk programma inderdaad! Ik moet wel zeggen dat ik Samantha Baumgard dit keer wel erg 'overheersend' aanwezig vond.
  Dr nieuwe familie is echt een aanwinst voor deze serie!

  BeantwoordenVerwijderen