Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zondag 15 november 2015

Verwarming niet meer nodig

Ow wat lekker dat het weer zo zacht is buiten. Al waait en regent het hier behoorlijk hard af en toe, de temperatuur buiten is hoog voor de tijd van het jaar. 13,2 graden geeft m'n weerstation aan als buitentemperatuur op mijn balkon. Binnen is het 19 graden zonder verwarming en die blijft ook uit vandaag. De gehele vorige week heb ik niet hoeven stoken. Dat scheelt weer fijn in de kosten natuurlijk.
Wel jammer dat het me niet gelukt is om vanaf de zomer tot nu de verwarming uit te laten. In oktober heb ik wel een aantal dagen gestookt tot 20 graden.
En dat was niet de bedoeling. Ik wil eigenlijk weer aanwennen om niet hoger dan 19 te stoken. Op zich is het dan warm genoeg. Het blijft wel moeilijk om dat in eerste instantie aan te houden qua temperatuur. Maar dat heeft puur te maken met het omschakelen vanaf de zomer, wanneer het altijd lekker warm is in huis,  21+.graden.  Dan voelt die 19 eerst even fris aan.

Toch heb ik nu iets gevonden waardoor ik de rest van de herfst en winter vééél minder vaak aan die thermostaatknop hoef te draaien!
Ik vond bij de Lidl vorige week een teddyfleece vest. Exact zo eentje:
met duimsgaten erin voor een nog knusser gevoel. Het is zó heerlijk warm. Warmer dan gewoon een fleece vestje en echt een aanrader voor de koukleum en degene die wil besparen op de gasrekening.
Ik betaalde € 9,99 en als ik thuis ben wóón ik er zowat in.
Wat mij betreft blijf de verwarming uit tot het buiten vriest..;-)

Is het jou overigens gelukt om de verwarming uit te laten de afgelopen tijd?

10 opmerkingen:

 1. Hier is de verwarming ook pas 1x aan geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sinds ik ben afgevallen en mijn bloeddruk weer okay is, heb ik het erg koud zelfs met fleece vest over een trui. Hier gaat de verwarming gewoon aan op 20,5 graad. Als het kouder is in huis voel ik me ellendig.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Overdag heb ik de verwarming niet aan, maar 's avonds wel, anders is het me toch te koud! Ik zet de CV op 18.5 graad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de laatste tijd flink gestookt. Zelfs wanneer het in m'n woonkamer 19 of 20 graden is (met de cv uit), heb ik het heel erg koud, terwijl ik toch echt niet in een dun shirtje of zo loop/zit. En dus gaat de cv regelmatig 1 of 2 graadjes hoger. Ik voel me nl. erg ongelukkig als ik het koud heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vandaag wel de verwarming aan gehad, het is kil in huis! Komt mede door het vochtige weer. De verwarming slaat niet vaak aan, maar de kilte is net 't huis uit. Wel zo lekker, op een "ik doe lekker bijna niks zondag". Wel sokken, sloffen en een vest aan natuurlijk! In de avond een dekentje op de benen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier aan geweest om te testen, ontluchten en de settings controleren. Volgende week wordt het een stuk frisser :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nee, helaas! Ik ben getrouwd met een echte koukleum! Wel promoot ik het aantrekken van een lekker vest of dikkere sokken hier thuis, want dat kan écht schelen, gevoelsmatig in elk geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat lijkt me een leuk vest zeg. Zeker met zo'n duimgat er in.

  Ik heb de laatste weken de houtkachel toch wel gebrand.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, heb 3 van zulke vesten! Afgelopen jaar een heel lage energierekening!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Slim van jou, het is nergens voor nodig om hard te stoken voor warmte. Je lichaam went relatief snel en trek lekker een goede trui aan. Niemand die je in huis ziet behalve familie. Het is tevens gezonder om in een frisser huis te leven.

  BeantwoordenVerwijderen