Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zondag 8 november 2015

Overstap naar Electrabel

Goeiemorgen!
Het werd weer eens tijd om wat te schrijven, dacht ik zo op deze zondagochtend (of eigenlijk al middag) Een hele vrije dag ligt voor me en ik heb eindelijk eens tijd om een blogje te schrijven. Ik heb het op mijn manier erg druk, met mijn parttime baan en kleine bijbaan, huishouden en sociale leventje. Vaak vraag ik me af hoe leeftijdsgenoten dat doen. Die hebben meestal ook nog een partner en kinderen die aandacht nodig hebben. Zij koken elke dag bijvoorbeeld en ik doe altijd makkelijk met eten. En werken, sporten, huishouden, etc. Die hebben zóveel meer ballen in de lucht te houden. Respect!

Ik maak elke dag things-to-do lijstjes tegenwoordig, omdat ik overal achteraan lijk te hollen. Verjaardagen, teamoverleg, familiedag organiseren, kapper, tandarts, oppassen, op bezoek bij een oude buurvrouw. Poeh, ik voel me vaak zo schuldig omdat ik mensen beloof om langs te komen en het er nooit niet van komt! Een kennis ging laatst een midweek weg en vroeg me om  z'n aquarium vol met vissen te voeren. Helemaal vergeten, gelukkig leven ze allemaal nog..  Oeps! Daarom dus consequent things-to-do lijstje maken en afstrepen.
Tja, van bloggen komt dus ook weinig meer de laatste tijd. Maar dat heeft veel minder prioriteit en moet leuk blijven. Vandaag dus een dagje dat ik niks móét, alles is afgestreept. Als feyenoordfan verheug ik me vanmiddag op de wedstrijd feyenoord-ajax die ik live kan zien op tv. En verder doe ik weinig anders dan lanterfanten. En rondsurfen op het www....

toen zag ik ineens een zeer goede aanbieding op alle vergelijkingssites (Pricewise, gaslicht.com, easyswitch) en besefte dat ik direct actie moest ondernemen. Een overstapbonus van 291 euro krijg je nu bij Electrabel. Mijn contract loopt af op 3 februari, dus normaal wacht ik altijd tot half december met overstappen. Gelukkig is het bij Electrabel zo dat een contract dat binnen 3 maanden van de dag van vandaag eindigt, je zorgeloos kunt overstappen. Het nieuwe contract gaat dan in vanaf de einddatum van het oude. (Ik moet mijn jaarcontract bij Delta natuurlijk wel uitdienen, geen zin in een boete vanwege contractbreuk!)
En ik was bang dat langer wachten met aanmelden zou betekenen dat deze actie er dan niet meer is.
Omgerekend ben ik volgend jaar per maand maar 11 euro aan energie kwijt (de bonus inbegrepen) Mijn verwachte verbruik zit zo rond 1000 kWh en 320 m3.
Nog nooit heb ik zo'n hoge bonus kunnen scoren, dus een vreugdedansje is wel op z'n plaats! Nu maar hopen dat het allemaal net zo soepel verloopt als eerdere overstappen die ik maakte naar Essent, EnergieDirect en Delta. Ik las al googelend behoorlijk wat slechte klantervaringen over Electrabel, dat stemt me iets minder gerust.
Iemand ervaring met electrabel?

17 opmerkingen:

 1. Geen ervaring, maar toevallig hebben wij ons gisteren ook bij electrabel aangemeld ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier geen ervaring met Electrabel. Hoe spreek je dat eigenlijk uit? Met een klemtoon op de a of een klemtoon op de laatste e? De klantwaardering op pricewise is 7,5 dat is niet slecht.
  Hoe dan ook, het is een aantrekkelijke overstapbonus. Ik voel er ook wel wat voor!
  Ik heb op dit moment een heel raar contract bij Essent. Het is een jaarcontract, ingaand op 2 maart 2015 en einddatum overeenkomst 30 september 2015. Dat noem ik geen jaarcontract, maar ik heb mijn bonus van Essent (€105) al ontvangen.
  Misschien moet ik het gewoon maar proberen en zien waar het schip strandt. Ik zou bij Elektrabel 28,75 per maand gaan betalen, inclusief bonus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En die overstapbonus van Essent zou ik een jaar na ingang van de overeenkomst ontvangen. Snap jij het nog?

   Verwijderen
  2. Vreemd inderdaad. Ik zou het zekere voor het onzekere nemen en pas per 2 maart overstappen! En mocht electrabel (ik denk de klemtoon op lec?)dan nog die actie hebben pas vanaf 3 december aanmelden voor een overstap..

   Verwijderen
  3. Ik zou ook niet eerder overstappen, grote kans dat je dan bij je eindafrekening toch die bonus terug moet betalen. Een jaar is tenslotte een jaar toch?

   Ik kan helaas momenteel ook niet overstappen en ben bang dat ik tegen de tijd dat mijn contract afloopt de premies weer fiks lager zijn. Ik heb het idee dat ze in de herfst ook hoger zijn dan in de lente.

   Verwijderen
  4. Ik denk inderdaad dat ik nog maar even wacht. Ik loop de kans om een overstapboete te moeten betalen (2x 50 euro) en de bonus terug te moeten betalen. Dan loont het niet om over te stappen.

   Verwijderen
 3. Ik heb via United Consumers een contract met Electrabel dat voor 3 jaar geldt, met in totaal een bonus van 360 euro, maar het is een rare opbouw en het bedrag krijg ik nog steeds niet. Ze wilden wel een hoger voorschotbedrag. Over een kleine maand is mijn eerste jaár voorbij, en dan krijg ik de eerste bonus. Ik houd je op de hoogte. Leuke blog trouwens, Minimaatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben een jaar klant bij Electrabel geweest.
  Administratie was prima en ook de bonus werd keurig verrekend.
  Kortom, goede organisatie. Dit was mijn 4e switch zonder problemen!
  Harm

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij zijn 5 jaar klant geweest bij Electrabel, altijd erg tevreden geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Slechte ervaringen met E lectrabel.
  Houd zelf goed je meterstanden bij. Ze berekenden ons bij overstappen naar een andere leverancier plm. 300 m kub gas meer dan we hadden verbruikt. We hebben door ons elke week bijhouden van de standen kunnen aantonen dat het niet klopte. De terugbetaling duurde verschrikkelijk lang. Bij telefonisch contact gaven ze zelf toe dat de administratieve problemen waren en dat er aan gewerkt werd maar bij het volgende contact kregen we hetzelfde verhaal. Al met al heeft het 3 à 4 maanden geduurd voor de betaling kwam. (Dit speelde in 2014)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is vervelend, ik heb zelf een hele administratie met meterstanden per week vanaf janauari 2013. dus dat komt goed ;-)

   Verwijderen
 7. Toevallig ook net gister overgestapt. Door deze bonus waren ze by far de goedkoopste aanbieder. Al moet ik zeggen dat andere maatschappijen ook geen misselijke bonussen bieden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb er geen ervaring mee, maar negatieve feedback over een bedrijf zou mij ook afschrikken inderdaad.


  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Yes, superfijn die hoge overstapbonus! Ben je uiteindelijk via Pricewise overgestapt? Dan zijn we benieuwd wat je ervan vond. Mocht je het leuk vinden: in dit blog geven we een kijkje achter de schermen van Pricewise: www.pricewise.nl/blog/roels-team-regelt-de-beste-energiedeals-van-nederland. Hoe we en wie die bonussen en energiedeals regelen.. Groetjes, Judith van Pricewise

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, vanwege goede ervaringen de afgelopen keren met overstappen. Allen nu kon ik niet zelf de overstap datum kiezen. dat was vorige jaren wel zo meen ik me te herinneren.
   (en ik koos voor pricewice omdat ik daar de meeste clix mee verdiende via het spaarprogramma van euroclix, meer dan bij gaslicht.com en easyswitch)

   Verwijderen
 10. Ik lees graag mee. Je hebt een super leuk blog. Heeft iemand van jullie ervaring met overstappen met stadsverwarming en zonnepanelen? Heel vroeger wel eens overgestapt naar de Nuon bleef in beeld vanwege de stadsverwarming. Ik vond dat erg onoverzichtelijk omdat bepaalde kosten toch bleven doorlopen via de Nuon en ik uiteindelijk niet goedkoper uit was. In die tijd waren er geen bonussen, maar kleine attenties. Nu hebben we ook zonnepanelen en.heb ik geen idee hoe ingewikkeld het is met overstappen en salderen (terug leveren van stroom). Ik hoop dat iemand er ervaring mee heeft. Ik ben wel tevreden over de Nuon.

  BeantwoordenVerwijderen