Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

donderdag 13 augustus 2015

Postcodeloterij

Ik heb opgezegd! Ik 'durfde' nooit zo goed, net als de meeste Nederlanders die bang zijn dat de buren winnen en zij niet. Tot ik er achter kwam dat er in het kleine straatje waar ik woon wel 3 verschillende postcodes actief zijn. Dus als de straatprijs dan eindelijk eens valt in mijn straat, dan is de kans groter dat ik niet win dan wel win... Daarna rekende ik uit dat het me een besparing oplevert van 150 euro per jaar. Een lot kost elke maand € 12,50 en dan zijn er nog 2 extra trekkingen per jaar...reken maar uit.
Af en toe win ik een prijsje. Kleine prijsjes zoals stroopwafels, dure ijsjes of Tony's Chocolade waar ik erg blij mee ben. Maar die cadeautjes heb ik dan wel 3 dubbel betaald.
Het geeft me wel een goed gevoel dat er een groot percentage van mijn inleg gaat naar goede doelen, maar dan nog is het voor mij persoonlijk te veel geld iedere maand.
Opzeggen ging heel gemakkelijk via de website. Je geeft je telefoonnummer op en je word direct teruggebeld en 3 dagen later lag er keurig een bevestiging van opzegging in de brievenbus.
Daarin stond dat ik nog een afscheidscadeautje zou krijgen als ik een bepaald nummer zou bellen. Nieuwsgierig als ik ben toch maar even gedaan... Ik kreeg eerst een leuke aanbieding om nog mee te blijven spelen (niet op ingegaan natuurlijk) en daarna kon ik kiezen tussen een welness/saunabon voor 2 personen of een bladcadeau. Dat laatste is kort tijdschriftenabonnement van 2 of 3 bladen.
Ik koos voor de saunabon. Dan heb ik direct een heel leuk cadeau voor mijn zusje. Ze is bijna jarig en zij en haar man gaan heel graag naar de sauna.
Toch wel leuk van de pcl om als dank voor het meespelen zoiets nog te geven.
Wel blij dat ik opgezegd heb, het scheelt weer mooi in de maandlasten. Nee, ik geloof niet meer in sprookjes. Ben eindelijk wakker geworden;-)

Speel jij mee in de postcodeloterij?


17 opmerkingen:

 1. Ik heb hem ook opgezegd dat wij gingen verhuizen, deed al 18 jaar mee!! nog nooit wat gewonnen op die prijzen van ijs en zo.
  Maar heb nog heel lang hinderlijke post van ze gehad, dus toen maar briefje gestuurd dat ze daar mee moesten stoppen..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Twee jaar terug al opgezegd. Verschillende loterijen worden vanuit een organisatie geregeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nooit mee gedaan. Daarmee al zoveel bespaard, dat een eventuele prijs al behaald is. Ik heb ook nooit getwijfeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben er ook mee gestopt, na lang aarzelen. Hun manier van reclame maken irriteerde me al heel lang.
  Geef nu het geld aan doelen die ik zelf uit kies.
  Thomas

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 2 jaar geleden bij verhuizing. Toen viel de prijs vlakbij mijn nieuwe postcode, zou toch wel behoorlijk pissig zijn geweest als het echt mijn pc zou zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Af en toe trakteer ik mezelf op een staatslot, vanwege de winstkans. Tot nu toe steeds quitte gespeeld - maar wel de fantasie van de hoofdprijs (vooral die prijs van 30 jaar lang iedere maand 10.000 euro sprak me erg aan ;-) ).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed dat je hebt opgezegd! Een prima besluit. Ik doe al wel 35 jaar niet meer mee met loterijen. Reken maar eens uit wat dat opgeleverd heeft aan niet ingelegd loterijgeld + rente!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik doe mee... en ja ik heb ook regelmatig de kleine prijsjes... MAAR de straatprijs is wel bij mij in de straat gevallen een jaar of 7 geleden. Dus werd er een bedrag bijgeschreven op de bankrekening. De straat waar ik toen woonde heeft 2 postcodes en het idiote was dat een jaar later de andere helft van de straat aan de beurt was. Bij ons waren er inderdaad ook mensen die een half jaar ervoor hadden opgezegd. Dat hou je toch en dat is de kracht van de loterij. Ik blijf dus lid, maar wel met mijn nieuwe postcode.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jee, da's super veel geluk hebben!! Die kans is zo enorm klein dat dat gebeurt.. Maar wel heel fijn om zo'n groot bedrag te winnen!! Super.

   Verwijderen
 9. Ik doe niet mee, maar ik ben geen fan van loterijen. Het lijkt me wel balen als de hele straat iets wint en jij niet...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik doe wel mee, maar moet eerlijk zeggen dat ik dan ook graag zo af en toe een gokje waag. Want wie niet waagt wie niet wint immers. PCL en de bankgiroloterij en verder eens in de zoveel tijd een staatslot. Aan het einde van het jaar doen we samen met mijn broertje een straatje staatsloten, wel de goedkoopste dan want als ie valt ben ik al blij toe zeg maar. Gek he aan de ene kant kan ik naar de winkel fietsen voor de aanbiedingen die me dan een keer een paar cent besparen en aan de andere kant geef ik hier geld aan uit. Nou ja Ik rook niet haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha ha, vandaag was er ergens bij de buren een pakketje voor mij afgeleverd. Ik had zelf de afgelopen dagen niets online besteld, dus ik was echt benieuwd. Het is een barbecue van de Postcodeloterij! Het is toch een leuke verrassing, hoewel ik natuurlijk besef dat ik zelf net zo goed een barbecue kan kopen. Ik denk dat ik de Postcodeloterij voorlopig wel houd. En af en toe een (een vijfde) Staatslot kopen. Wel heb ik andere loterijen opgezegd, zoals de Bankgiro Loterij en Lotto. En ik zal voor de Postcodeloterij ook niet meer loten gaan kopen, een lot is prima.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ook ik heb vroeger meerdere loten gehad, maar nu is 1 genoeg. Onder mom van: stel dat er een prijs valt... Haha, die valt dus tot nu toe nog niet ;-)
  Wel ijs, bloemen, stroopwafels enzo gewonnen ( lees: zelf betaald). Hihi. Ik weet het allemaal wel, kleine kansen enz, maar een gokje wagen vind ik ook wel leuk. Dus blijf ik lid met 1 lot. Onlangs wel 4 kaartjes voor een pretpark gewonnen. Kijk dat is de leukste prijs tot nu toe!

  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook ik heb een tijd getwijfeld om de pcl op te zeggen, maar heb dat wel gedaan. Ik zet het geld wel automatisch apart op een spaarrekening en heb nu al bijna 300,00 euro aan "prijzengeld" gespaard! Toch leuk om daar een keer iets leuks van te kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hihi! Ik zit te googelen omdat ik mijn abo heb opgezegd en ook die brief met het afscheidscadeautje heb gekregen. Nieuwsgierig wat het zal zijn uiteraard. Ik voel me best gesteund door de blog en de commentaren, want uiteraard twijfelde ik ook natuurlijk net als iedereen blijkbaar! Nu houd ik wel erg van B&J's ijs, maar de rest van de kleinere prijsjes... mwah! En inderdaad: kan nu best een paar keer per maand ijs kopen van het geld dat ik uitspaar. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ja het is heel leuk om te winnen bij de postcodeloterij, MAAR als men geen werk heeft en geen werk meer kan krijgen en men heeft een uitkering, en men wint een laag bedrag bijvoorbeeld, 2500 euro of wat meer, dan word u uitkering terstond stopgezet, al komt men niet ver met 2500 euro de stress wat dit met zich mee brengt krijgt men gratis erbij! dus daaaaag postcodeloterij! beter opzeggen dan als men een uitkering heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. postcodeloterij kan beter zijn naam veranderen in
  " de bangmaakloterij!

  BeantwoordenVerwijderen