Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zondag 26 juli 2015

Netflix

Netflix...vriendinnen van me waren er vol van. En dat werkt heel aanstekelijk! Netflix heeft een enorm aanbod aan films en tv series die je kan kijken op een moment dat het jou het best uitkomt. Ik wilde netflix ook graag eens ervaren. Dus toen ik mijn smart-tv had aangeschaft en aangesloten op alle randapparatuur, besloot ik direct maar een gratis maandje te proberen.
Heel handig met mijn televisie dat er internetverbinding op zit, want de app van netflix was al voorgeïnstalleerd. De eerste maand is gratis, dus als het niet bevalt is het gemakkelijk op te zeggen. Ik meldde me aan via het beeldscherm, dus online en ik koos voor het kijken in HD. Het zou me € 8,99 per maand gaan kosten, na die eerste gratis maand uiteraard. Prima tot daar aan toe.
Helaas bleek daarna dat je alleen kunt betalen via een creditcard. En laat ik dat nou net niet hebben!
Balen dus.
En met mijn inkomen kom ik sowieso niet in aanmerking voor een creditcard. Dacht ik.
Maar Nee heb ik en Ja kan ik krijgen.. dus toch maar eens aanvragen..

Huisvlijt schreef onlangs een overzichtelijk blogje over alles wat je wilt weten over een creditcard.

Er was een leuke actie van Mastercard waarbij je 50 euro gratis shoptegoed kreeg op je creditcard en de card 20 euro p.j kost (=1,66 er maand)
Toen ik werd gevraagd om inkomstengegevens op te sturen ben ik afgehaakt. Ik kom toch nooit aan die € 1250,-  De bank waar ik mijn betaalrekening heb, de R.abobank, had een inkomenseis van € € 1000,- voor een creditcard. Dat is al iets lager...dus het proberen waard.  Via internet aangevraagd en tot mijn verbazing had ik 5 dagen later mijn rabocard op de deurmat. Kennelijk kijken ze niet naar alleen je salaris, maar ook naar toeslagen. Bij de bank hoefde ik niks op te sturen, ze hebben al m'n financiele gegevens al, wel zo gemakkelijk. Kosten zijn € 1,40 per maand. Dat is ook nog te overzien.
Er word trouwens wel altijd een check gedaan bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) als je een creditcard wil aanvragen ,maar schulden heb ik gelukkig niet.
En zo'n creditcard is  ook wel heel handig voor vakanties. Vorig jaar stonden we op een station in Spanje, maar konden we geen kaartjes kopen omdat je bij de automaat alleen met een creditcard kon betalen. Wég een extra dagje Barcelona. Wat baalde ik toen dat ik zo'n ding niet had.
Mensen denken dat een creditcard duur is omdat je rente zou moeten betalen..Dat is niet zo, want uitgaven die gedaan zijn met de creditcard worden eind van de maand van je betaalrekening afgehaald, dus rente betaal je dan niet.

Dus nu heb ik Netflix en over een week zit mijn gratis maand erop. En ik blijf nog wel eventjes.
Want het is echt top! Het is het zeker waard.
Ik kijk bijna elke avond een mooie film. Er is een enorm aanbod. En er staan nog ruim 60 titels op "Mijn Lijst". Alle films en series die ik nog graag wil zien kan ik daar alvast opzetten. Zo keek ik afgelopen dagen War Horse, Slumdog Millionaire, Save Haven en The Bucketlist. Ik ben nog niet eens aan series kijken toegekomen!
Ik hou Netflix de komende tijd nog wel even. Ik zit er zelfs aan te denken om mijn tv abonnement op te gaan zeggen. Want nu ik een smart tv heb, kan ik via de app's van RTL, NPO en SBS bijna alle programma's zien. Ik betrap mezelf er nu al vaak op dat ik Het Journaal gemist heb...dan kan ik dat op elk moment even terugkijken. Het enige wat ik dan echt zou missen zijn live sportwedstrijden zoals nu de Tour de France bijvoorbeeld.
14 opmerkingen:

 1. Huh, alleen met creditcard? Bij ons word het elke maand van de rekening afgeschreven. Maar we zijn al wel heel lang (vanaf het eerste moment!) lid, dus misschien is dat inmiddels verandert....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het kon echt niet via Ideal of PayPal o.i.d. Dan had ik daar natuurlijk voor gekozen.

   Verwijderen
  2. Ik heb het nog even aan Sander gevraagd, want als je die creditcard alleen voor Netflix hebt is €1,80 toch nog best veel geld vind ik. Beste zonde, dan wordt het opeens toch 20% duurder.... Hij zei: je kan ook Netflix cadeaubonnen kopen en daarmee betalen. Misschien nog een idee? Ze verkopen die bij de AH. :) (Verder bemoei ik me nergens mee hoor!! ;) Maar gewoon een tip )

   Verwijderen
  3. Thanks voor de tip! ik heb zojuist ingelogd bij Netflix via mijn laptop....en ik kan dan wél mijn betalingswijze veranderen naar Ideal! Op het tv-beeldscherm via de App kon je dus alleen via creditcard betalen. Heb het gelijk maar even aangepast! Is inderdaad best zonde elke maand 1,80 voor creditcard en dat alleen voor netflix. En de komende periode op vakantie gaan zit er toch niet in, daarvoor zou ik een creditcard nog wel aanhouden
   Dat er ook cadeaubonnen voor netflix waren wist ik niet, leuk om eens weg te geven!

   Verwijderen
 2. Via de NOS.nl kun je de tour live kijken. Vanaf het moment dat de tv-uitzending start kun je de aflevering ook via de nos kijken. Of dat voor voetbalwedstrijden geldt weet ik niet, Andere wedstrijden (atletiek/schaatsen) worden ook via de nos uitgezonden als de nos wel de rechten heeft maar niet de tv-tijd om het live uit te zenden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. iedereen om me heen lijkt netflix te hebben, nou veel plezier ermee, maar ik vind het zonde van mijn geld, zeker als je er ook nog eens een creditcard voor moet aanschaffen die ook weer geld kost en die ik verder nergens zou gebruiken tegenwoordig kun je aardig wat films downloaden en via popcorn wat gratis is kan ik genoeg films kijken. en als er dan helemaal niets meer op tv of internet te vinden is wat ik wil kijken zijn er nog genoeg dingen die ik kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben ook geen creditcard hoor wordt gewoon van de rekening afgeschreven.

  Tip voor een goede serie ;-) Breaking bad.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook netflix voor 3 personen hier in huis, ik kijk nooit films of serie, dus voor mij hoeft het allemaal niet,maar goed, het gaat idd bij ons via de credit card.
  Popcorn time hebben wij ook, dat is idd gratis, misschien iets voor je?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Steamen Kodi 14 er gaat een wereld voor je open.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben ook geen tv abbo meer, met Netflix en de apps van programma gemist/ RTL gemist kunnen we alles zien wat we willen... En de NOS kun je live via internet kijken, dus wij missen niks! We zijn nu een stuk goedkoper uit met alleen internet en Netflix, ideaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier ook netflix, maar gaat gewoon van de rekening, vorige maand voor het eerst en deze maand voor de tweede keer, dus snap het ook neit dat het niet van de rekening via ideal kan. heb je wel de Nederlandse Netflix????

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben ook Netflix. Eerst leek het me maar stom, maar toen we het eenmaal hadden vond ik het geweldig!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zie dat je schrijft dat Netflix € 8,99 per maand kost. Netflix geeft je automatisch een abonnement voor 2 gebruikers, maar je kan dat omzetten naar 1 gebruiker en dan is het € 7,99 per maand. De beeldkwaliteit gaat dan wel van HD naar SD.

  BeantwoordenVerwijderen