Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zondag 15 maart 2015

Bios en wortelkanaalbehandeling

Gisteravond eindelijk weer eens een keertje op stap geweest. Met twee vriendinnen naar een echte vrouwenfilm: Fifty shades of grey. Het was erg leuk en gezellig. Ik had de boeken nog niet gelezen, ze staan wel op mijn lijstje, maar ik ben pas sinds kort lid van de bibliotheek. Ik was er nog niet aan toe gekomen om ze te lenen. Ik vond de film leuk en grappig op z'n tijd. Die seksscènes vielen best wel mee naar mijn mening. Vaak als je een boek hebt gelezen valt de film tegen. Ik ging er nu dus volkomen blanco in en vond de film zeker geslaagd. En met de meiden is het altijd gezellig. Al komt het er niet meer zo vaak van dat we 's avonds in het weekend nog weg gaan. Zij zitten alledrie in de kleine kinderen en weer eentje op komst. Dus dat is begrijpelijk. Maar als zo'n avondje eens in de drie a vier maanden is, genieten we er ook echt van. In de bios nog wat te drinken gehad en natuurlijk popcorn. Later zijn we nog even een drankje ergens gaan doen. Het was een heel geslaagde avond. Kosten:  €10,50 voor de film en € 1,75 voor een kleine popcorn. Drinken heb ik zelf niet betaald. Ik had de auto mee (de leukste bioscoop zit op 25 km rijden van hier) en mijn vriendinnen zijn wel zo gemakkelijk en lief om ter compensatie te trakteren op een drankje, uit zichzelf gelukkig. Dus dat scheelde weer.

Verder heb ik deze week nieuwe schoenen gekocht. Hele dure, €150,-. Wat een luxe om als bijstandsgerechtigde op zulke dure schoenen te mogen lopen! Ik kocht ze natuurlijk wel met fikse korting, 40% ging eraf. Ik betaalde 89,99. Het zijn E.cco veterboots waar ik een paar jaar mee vooruit wil, echt schoenen voor het najaar/winter. Het model vond ik wel mooi en hip voor ecco's en het voetbed is goed. Ze lopen super. Ik had het geld er wel voor over, ik reserveer voor kleding/schoenen ook elke maand een bedragje. Op mijn werk moet ik veel lopen en daarnaast loop ik overdag ook erg veel. Ik wandel graag en loop altijd stukjes naar de verschillende supermarkten. Ik hou ook van hakken, maar tegenwoordig ga ik meer voor comfort. Overdag draag ik het liefst platte, comfortabele schoenen. Alleen als ik een feestje of verjaardag heb, of zoals gisteren een avondje uit ga, trek ik mooie laarzen met een hak aan.

Nu ik dit zo typ heb ik last van kiespijn, zenuwpijn waarschijnlijk. Ik heb al een ibuprofen geslikt en gisteravond ook al één. De tandarts had een half jaar terug al gezegd dat er een zenuwbehandeling/ wortelkanaalbehandeling (is hetzelfde) op termijn aan zat te komen. Ik had toen totaal geen last. Op precies diezelfde plek als dat hij toen aanwees heb ik onder de kies een irritant zeurend gevoel. Ja, dát zag hij natuurlijk toen al. Nu moet ik pas begin mei weer naar de tandarts, maar als dat zeurende gevoel aanblijft zit er niks anders op dan de tandarts te bellen komende week. Die ibuprofen werkt wel goed, ik voel bijna niks meer nu. Wel ben ik blij dat ik een aanvullende verzekering heb afgesloten. Want als ik inderdaad een wortelkanaalbehandeling moet ondergaan ben ik zo 400 euro kwijt als ik even google naar de prijzen. Mijn tandartsverzekering vergoed 75% tot aan 250 euro. Dan blijft er nog een fors bedrag over, maar dat moet dan maar. Ik hou nu nog een beetje hoop dat het vanzelf wel overgaat, wie weet..

7 opmerkingen:

 1. Hoi, het gaat nooit vanzelf over helaas, ik heb er al meerdere gehad en mag as woensdag weer.Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb deze behandeling ook net gehad. Ibuprofen hielp wel goed bij de kiespijn. Paracetamol werkt dan veel minder. De wortelkanaalbehandeling bleek inderdaad duur! Gelijk het hele budget van de verzekering op. Heb ik de periodieke controle nog niet eens gehad.En het jaar is net pas begonnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het 'geluk' dat mijn zenuwen zo goed als dood zijn denk ik. Een paar jaar geleden verging ik van de kiespijn. Alleen als mijn weerstand wat minder is krijg ik een heel drukkend gevoel onder mijn kiezen. Dat doet dan wel zeer als ik mijn kiezen (of wat ervan over is) op elkaar doe. Ik heb standaard paracetamol met coffeïne op voorraad, als dat te weinig helpt gebruik ik de advil tegen migraine.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pfff...ben ik blij dat ik in België woon. Ik betaal per jaar aan de mutualiteit 85 € en daar zit alles in. Een bezoek aan de tandarts is 5 € remgeld en ontzenuwen een 10 € remgeld. In Nederland is de zorg wel erg duur. groeten Connie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. klote.. zeg. kijk wel goed of er geen techniek kosten bij komen want die worden vaak uitgesloten. en die kunnen hoog oplopen.
  mijn verzekering dekt 80 % ik ben ook even duur uit. op mijn 53 ben ik bijna al mijn kiezen kwijt. en moet een gebitje.. weer een klap geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vond de film vrij saai moet ik bekennen. En vergeleken met het boek zijn de sex scenes veel minder heftig.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh ik hoop dat het meevalt met die zenuw.
  Maar hoeveel betaal je voor die verzekering? Dat bedrag moet je eigenlijk aftrekken van het bedrag wat vergoed wordt want de vergoeding is dan wel maximaak 250 euro, maar als je bv 10 euro per maand betaald, dus 120 euro per jaar wordt er dus maar eigenlijk 130 euro vergoed.

  BeantwoordenVerwijderen