woensdag 4 maart 2015

Besparen op de drogist

Verzorgingsproducten kosten me ongeveer een tientje per maand. Ik heb eigenlijk voor elk product wel een vaste winkel waar ik het koop. Op basis van prijs en ervaringen met het product. En dan is Action of Kruidvat niet altijd het goedkoopst of de beste koop.
Sommige verzorgingsproducten vind ik zonde van het geld en werkt bij mij voor geen meter. Dagcrème/ nachtcrème krijg ik een vette huid en puistjes van. Ook die van Clinique of andere dure merken, in mijn financieel betere jaren het een en ander wel geprobeerd.. weggegooid geld.
Ik maak mijn huid tweemaal daags schoon met een washandje met lauwwarm water, that's all.
Mijn huid is prima, rustig en (nog) rimpelloos. Ik schijn nog steeds jonger te ogen dan ik in werkelijkheid ben. Ik geloof absoluut niet in die reclames die je van alles aansmeren om op je gezicht te smeren. Een mooie jonger uitziende huid heb je door een combinatie van goede voeding, goede genen, niet roken en weinig in de zon gaan liggen bakken.

Qua make-up gebruik ik waterproof mascara van de Hema, goedkoop en goed en verder doe elke dag een beetje anti-shine compact poeder van Rimmel op. Die is wel duur (9,99) maar werkt goed, maakt mijn huid iets egaler en voorkomt een glimmende t-zone waar ik wel eens last van heb. Met een verpakking doe ik ongeveer 4 maanden.
Waterproof mascara is lastig te verwijderen met alleen een washandje met water, daar gebruik ik ook geen dure oogmake-up verwijderaar voor, maar een billendoekje voor baby's! Dat was een tip van een vriendin, zelf was ik er nooit opgekomen. Ik heb nu een pakje pampers sensitive in huis (liever wel de sensitieve versie voor bij de ogen) Met één zo'n doekje doe ik zo'n 3 dagen. Als je het doekje steeds na gebruik in een boterhamzakje doet droogt het ook niet uit. Het werkt super.

Voor onder de douche gebruik ik vaak alleen een handzeepje van Dove, (0,89 bij Wibra) maar nu even niet. Tijdelijk heb ik, heel luxe, Rituals in huis. Een kerstpresentje van mijn werk.
Mijn favoriete shampoo is Andrélon Iedere dag. Die koop ik in de aanbieding als er weer 1+1 gratis is ergens. Conditioner gebruik ik nooit, volgens mijn kapper heb ik dat met mijn haartype ook niet nodig.
Tandpasta is verschillend, maar altijd in de aanbieding en het liefst whitening.

Mijn vochtig toiletpapier koop ik bij Albert Heijn, de goedkoopste, dus de AH basic versie, het kost 0,79 per pakje. Goedkoper dan die van Page in de aanbieding. Ik heb meerdere getest, maar Albert Heijn Basic is echt goed en goedkoop. Ik neem nooit meer een andere.

Mijn maandverband is ook budget, de paarse budgetverpakking onder in het schap bij Etos (0,79 voor 14 stuks) Die bevalt prima en is erg goedkoop én met vleugels. Mede doordat er zeer weinig plastic in zit verwerkt en geurloos is (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Always) )is dit voor mij heel fijn. Gevoelig onderkantje zullen we maar zeggen en daardoor snel irritatie. Binnenkort wil ik wasbaar maandverband gaan proberen. Daantje schreef hier onlangs een enthousiast blogje over en berekende ook hoeveel het scheelt in de kosten op lange termijn. Aangezien ik verwacht nog minstens 15 jaar te zullen menstrueren lijkt het me het proberen waard. Binnenkort maar een proefpakketje bestellen!
O ja, er is ook weer een gratis proefpakketje te bestellen van Libresse, klik hier!! Altijd leuk en handig natuurlijk.

Heb jij ervaring met een goed en goedkoop drogisterij-product die het proberen waard is en qua kwaliteit niet onder doet voor A-merk?



8 opmerkingen:

  1. A-merk? Dat zegt toch niets over de kwaliteit? Dat zegt iets over hoe goed een reclamebureau het product in de markt weet te zetten. Een A-merk is niks meer dan een product met een onbekende naam. Laat je toch niets wijsmaken. Een A-merk is altijd duur, maar altijd beter. Het gaat om wat een product doet, niet wat een gehaaide reclamemaker er over weet te fantaseren.
    Echt.
    Groet,
    Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. correctie: een A-merk is altijd duur, maar niet altijd beter.
    Groet,
    Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je voor je tip van het maandverband. In mijn periodes gebruik ik meestal tampons (van mijn vaste supermarkt, daar is hij goed en heel goedkoop, wel merkloos). Als ik verkouden ben en hoest of nies ben ik altijd bang dat ik lek. En inco-materiaal vind ik niet nodig en erg duur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik koop het vaak goedkoop bij de Action. Daar hebben ze vaak verpakkingen van merkproducten die er uit gaan. En die koop ik dan graag. Bijvoorbeeld van Dove.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. leuk hoor als je er jonger uitziet dan je bent,maar dan wel graag zonder daar klauwen met geld aan uit te geven,maar als ik eerlijk ben voel ik me liever jonger dan er jonger uit te zien. wat heb ik eraan als ik eruit zie als een jonge meid, maar me niet jonger voel. moet ook altijd vreselijk lachen als je wel eens beelden ziet van mensen op leeftijd die van alles aan hun lichaam hebben laten doen met plastische chirurgie om toch vooral maar 20 jaar jonger te lijken ,maar toch echt niet meer kunnen doen wat een jonger iemand kan. zo iemand met een hoofd van een 40jarige,maar het lichaam van een 80jarige.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Als je een c1000 in de buurt hebt, is het de moeite om daar nu in te slaan: dove 2 x voor 1,- en iedere dag shampoo andrelon ook 1,-

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor de tip! C1000 is hier pas Jumbo geworden. Maar ik ga er zeker naar toe, een plaats verderop is er nog wel eentje.

      Verwijderen
  7. Bedankt voor de handige tips. Leuke blog ook met een hoop informatie! Zeker de moeite waard om te lezen mensen!

    BeantwoordenVerwijderen