Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zondag 1 maart 2015

Iemand heeft mijn naam ingepikt!

Al een poosje niks laten horen op mijn blog vanwege problemen met mijn laptop. Die maakte zo'n vreselijke herrie ( alsof er een vliegtuig opsteeg!) en werd zo heet dat ik niet langer dan een kwartiertje online kon zijn. Niet lang genoeg om een blogje te schrijven. Dat is nu opgelost.
Kosteloos en heel gemakkelijk. Door met een stofzuiger alle gaatjes onderin en aan de zijkanten uit te zuigen. Er zat gewoon stof in! Probleem opgelost. Wat een opluchting! Ik hoef niet naar een computerwinkel en ook geen nieuwe laptop, waar ik zo bang voor was omdat ik dacht dat de processor kapot was o.i.d.

Wat minder leuk is:

In de tussentijd  is iemand anders een facebook-pagina en een domeinnaam.nl gestart met mijn blognaam. Dat vind ik eigenlijk heel vals. Zal diegene nou gewoon geen research hebben gedaan dat er al een Koningin Minima bestaat? En dat ik de enige echte ben!? Haha! Of getuigd het van weinig originaliteit van die persoon en is mijn naam gewoon ingepikt? Ik hoop eigenlijk dat diegene die naam wel gaat veranderen en niet langer de naam Koningin Minima gebruikt. Maar ja, wat kan ik daar nou aan doen? Iemand tips? Ik vind dit zo jammer namelijk! Ik begin net een beetje trots op mijn blog te worden, gaat iemand anders er met mijn naam vandoor....

Groetjes Koningin Minima


14 opmerkingen:

 1. Mag en kan dat zomaar? Er is voor mij maar 1 Koningin Minima en dat ben jij.
  Yasr

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan je bij facebook zoiets niet doorgeven? Volgens mij wel hoor!
  Zou ik eens even uitzoeken als ik jou as want dit is niet leuk natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als jij die naam niet op facebook hebt geregisteerd, is hij nog vrij. En dus mag iedereen hem nemen/gebruiken. Een naam van een bedrijf moet wèl uniek zijn. Wel heel jammer natuurlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als jij die naam niet op facebook hebt geregisteerd, is hij nog vrij. En dus mag iedereen hem nemen/gebruiken. Een naam van een bedrijf moet wèl uniek zijn. Wel heel jammer natuurlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat irritant dat iemand je naam in gebruikt heeft. Erg inspiratieloos van diegene. Het woord consuminderen zie ik op meerdere blogs terug komen maar iedereen geeft er zijn eigen draai aan en dat is juist zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het mag en het kan, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Afschuwelijk! Hopelijk krijgt die persoon snel een eigen leven... Jij gewoon lekker blijven bloggen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat vreemd van die persoon. Ik wilde al zeggen stuur een berichtje, maar zag dat je dit al gedaan hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kan je geen mail sturen naar de persoon die deze website heeft aangemaakt? Ik vind het inderdaad ook erg onsympathiek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kon geen mailadres vinden op die website maar heb wel gereageerd op een stukje die zij/hij geschreven heeft.
   Ik hoop dat ze zelf ook in gaat zien dat dit niet leuk is. Voor mij niet, maar ook voor haar zeker niet
   Als je een website maakt, wil je toch dat het een eigen,originele en unieke naam heeft?

   Verwijderen
 9. Oh wat vervelend.Als de naam nog vrij was op Facebook kun je er niks aan doen helaas. Heeft die persoon het .nl of een .com adres geregistreerd? Anders zou ik als ik jou was alsnog het vrije adres registreren.

  Volgens mij zou het anders zelfs kunnen gebeuren dat die andere jou verbiedt deze naam nog te gebruiken als zij hem officieel registreert.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zie dat ze het .nl adres gebruiken, maar www.koninginminima.com is ook geregistreerd en dus niet meer vrij. Je zou nog www.koninginminima.org kunnen registreren....

  De site ziet er professioneel uit, dus ik denk dat ze serieus zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, misschien wel. Maar ik begrijp het gewoon niet zo goed. Als je zo serieus bent om een website te starten, dan wil je toch ook uniek zijn? Een eigen unieke naam hebben? Toen ik met mijn blog gestart ben wilde ik graag een naam die bij me paste en uniek was en daar heb ik een dagje over nagedacht en daarna gegoogeld of er al ergens een Koningin Minima bestond of iets in die geest... Dat was niet zo. Als dat wel zo was geweest had ik natuurlijk iets anders bedacht. Kom op zeg! Ik vind dit zo verwarrend en niet leuk het lijkt me ook helemaal niet leuk in haar situatie (als het een zij is, geen idee) dat ze een dubbelganger heeft.
   Ik hoop ook echt dat ze verhuist naar een andere domeinnaam. Zoveel moeite is dat niet.


   Verwijderen
 12. Wat ontzettend flauw van die mevrouw! Ik kan begrijpen dat je je nu ontzettend machteloos voelt!
  Groet,
  Mimi

  BeantwoordenVerwijderen