Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

vrijdag 12 december 2014

Gasverbruik en een huis vol.

Zojuist weer even de meterstanden bekeken en ingevuld. Het is te hoog naar mijn zin, 20 m3 verbruikt afgelopen week. En het vroor niet eens.. oeps! Ik heb te vaak de verwarming op 19,5 of 20 graden gezet, terwijl 19 ook voldoende is. Nu was ik wel ongesteld en dan heb ik het snel koud, dat is dan mijn excuus ;-) En 's avonds vergeet ik vaak om de verwarming op tijd weer terug te draaien. Pas als ik naar bed ga, rond 23:00 uur, in plaats van rond een uurtje of 8. Hier blijft de warmte best lang hangen, dus die uurtjes stoken zijn nergens voor nodig. Het doel was om dit jaar onder de 300 m3 gasverbruik te blijven. Misschien gaat het me nog lukken als ik vanaf nu weer goed ga opletten.
Lager dan 19 graden stoken lukt me niet. Dat is financieel niet nodig en sowieso niet comfortabel. Ik ben een koukleum, volgens de doktersassistente komt dat door mijn lage bloeddruk (70-112). Pas vanaf 19 graden vind ik het aangenaam in huis en als ik stilzit pak ik altijd nog mijn fleecedekentje.

Verder begint maandag 15 december om 19:25 op NPO 1 de realityserie Een huis vol weer. Ik schreef er vorig jaar al een stukje over, kijk hier Het gaat over de families Deijs en Baumgard met hun 12 en 13 kinderen. Deze keer is er ook een nieuw gezin bij, het gezin Quaedackers. Elke werkdag wordt er een stukje uitgezonden. De gezinnen zijn weer het hele jaar gevolgd.
Leuk en interessant om weer te zien hoe het ze het afgelopen jaar is vergaan!

9 opmerkingen:

 1. Misschien ergens een wekkertje zetten als reminder dat de kachel lager moet? Volgens mij moet dat werken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 20 KUB is echt niet veel. Hier meer dan het dubbele :-( En dan stook ik op de dag niet hoger dan 18 graden en staat ie in de avond maar en paar uur op 20 graden.
  Ik vind het huis waar we sinds kort wonen een heerlijk huis. Lekker ruim en vrijstaand maar het gasverbruik is nog steeds schrikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dank je voor de reminder, ik vroeg het mij al af, en heb het nog niet ergens gelezen dat het kwam.We gaan er weer voor zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je gasverbruik valt in mijn ogen mee, maar wij hebben een 2-1 kapwoning en 2 kinderen. En je kunt zoals je zelf al gezegd er beter opletten en dan wordt het vanzelf weer minder voor jou. En gewoon na het eten de kookwekker zetten en als die afgaat mss nog 1 keer en dan de kachel uit. Of als het journaal begint als je dit ziet tenminste, dan de kachel uitzetten. Vast tijdstip en dan zit het sneller in je systeem.

  Ik vroeg me al af of het weer zou gaan beginnen, dus dank je wel ik ga er weer voor zitten.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Netjes verbruik hoor. En inderdaad; zet een timer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga het ook weer kijken. Ik vind het altijd leuk om de gezinnen te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb voor de vermindering van het gasverbruik een huisjas gemaakt. Een lekkere dikke stof en nog een fleece-voering, voor over m'n gewone kleding. Lekker lang tot bijna op de enkels. Bevalt me erg goed. Ik red het met zo'n 16 graden gemiddeld.
  groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kijk met plezier naar de familie Baumgard. Mooi gezin.
  Groet,
  Kora

  BeantwoordenVerwijderen