Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zaterdag 20 december 2014

Kerst in aantocht

De kerstborrel op het werk is weer achter de rug en ik heb m'n 'kerstpakket' gekregen. Dit jaar was het een cadeaubon van 15 euro. Toch een leuke attentie. De échte kerstpakketten zijn een jaar of 5 geleden al wegbezuinigd. Maar met een cadeaubon, een zogenaamde pluim, kan ik zelf online iets uitzoeken. Ik ben er heel erg blij mee.
Ik moet nog 3 (halve) dagen werken en daarna heb ik anderhalve week kerstvakantie! Een mooi vooruitzicht. Beide  kerstdagen ben ik thuis. Eerste kerstdag komen mijn ouders en mijn jongste zusje met haar man bij mij eten. Ik verzorg het voorgerecht, mijn moeder maakt het hoofdgerecht en m'n zus en zwager het toetje.
Ik heb stokbrood en een slaatje besteld en vanmorgen alvast kruidenboter, luxe tapenade en soep gehaald. Dus tot zover ben ik klaar. Ook ben ik bij de action geweest om kerstkaarten te kopen (15 stuks voor 69 cent) Ik wil het al járen niet meer doen, dat hele kerstkaarten-gedoe, maar voel me een soort van schuldig en haal op het laatst toch nog maar weer kerstkaartjes. Zo ook dit jaar. Om kosten te besparen ga ik de meeste kaarten op de fiets rondbrengen. Alleen nu regent het en waait het erg hard, misschien vanavond nog maar even doen. En anders kan het morgen ook nog, of overmorgen.
Tweede kerstdag ben ik alleen en heb ik geen verplichtingen. Dat beschouw ik wel als een van de voordelen van het single- leven: de helft minder familieverplichtingen! Dat betekent voor mij hele relaxte feestdagen.
Ik heb de film the hunger games deel 1 geleend van een vriendin, die wil ik graag gaan zien. Deel 2 word uitgezonden op film 1, ook in deze periode. Dankzij Z.iggo heb ik een maand lang alle vijf de filmkanalen gratis. Waarschijnlijk hebben meer mensen die cadeau-code in hun mailbox gehad. Een leuk cadeautje voor de feestdagen.
Verder wil ik direct na de kerstdagen naar een groot tuincentrum. Dan is alles afgeprijst en ik heb nog steeds geen kerstboom. Ja, een kleintje van amper 50 centimeter. Ik heb het huis ook wel gezellig versierd met lichtjes en kerstfrutsels. Dus ik zit wel in de kerstsfeer. Toch mis ik ineens een mooie grote echte kerstboom. En dan toch maar eentje van kunst, waar ik jaren mee vooruit kan.
Zou fijn zijn als ik die met fikse korting zou kunnen scoren, alvast voor volgend jaar..

Fijne kerstdagen!

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor je verhaal over Z iggo. Ik had de code nog niet geactiveerd. Heb zelf al 20 jaar dezelfde nepboom. Toen was het een hele uitgave (vond ik zelf) maar als ik het per jaar bereken, is het een koopje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vandaag bij Kwantum kunstbomen voor 50% korting gezien.
    P.Savert

    BeantwoordenVerwijderen