Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zaterdag 8 november 2014

Duurzaam boodschappen doen

Vanmorgen héél lang boodschappen gedaan bij Ap Heijn, want..op zoek naar duurzame, biologische en/of eerlijke producten. Gelukkig stonden er wel (kleine) etiketjes voor de vakken met de producten die gratis waren. Gratis ja, van de postcodeloterij! Iedereen met een lot heeft een cadeaukaartje t.w.v 12,50 euro in huis gekregen deze week, dient dit online te activeren en kan daarna duurzaam shoppen bij ah.
Een erg leuk cadeautje! Normaal koop ik zelden biologisch en duurzaam. Omdat ik het simpelweg te duur vind en bovendien vraag ik me af of het allemaal wel zo klopt..hoe groen is groen? Want was groene stroom ook helemaal niet groen? Zijn mijn boodschappen dan wel zo groen?

Voor komende week scheelt dit cadeautje in ieder geval veel geld op mijn boodchappenbudget.
Ik kocht veel producten van ah eigen merk puur&eerlijk, zoals crème fraîche, sperzieboontjes, vrije uitloopeieren, biologische vanilleyoghurt, bio spaghetti en bio appelsap. Verder een zak bertolli pastasaus  en 2 wereldgerechten (knorr doet ook mee)
Ik kreeg wel koopzegeltjes over het bedrag, dus dat spaart ook weer lekker door.
Komende week eet ik dus o.a spaghetti en bobotie. Voor de spaghetti moet ik alleen nog even een groentepakket halen bij C1000 (in de aanbieding voor 1.19) en voor de bobotie (knorr wereldgerecht) alleen nog een groene appel kopen. Gehakt heb ik nog voldoende in de vriezer. Ik kan meerdere keren eten van de spaghetti en bobotie, dus vries ik een paar porties in. Meerdere dagen hetzelfde eten doe ik nooit, dat word saai en dan heb ik weinig zin meer in mijn eten.

Ik heb in ieder geval heel fijn boodschappen gedaan, gratis shoppen is zo leuk, nu maak hopen dat het ook lekker is!

5 opmerkingen:

 1. Zo'n kaart kregen wij ook, terwijl we maar 1 maand meespeelden met een gratis lot! Dus ik had nooit verwacht dat wij er ook 1 zouden krijgen. Meteen maar geactiveerd en komende week even naar ah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal gratis is het natuurlijk niet, je betaalt voor het lot.
  Als je het op zou zeggen, zou je structureel meer geld aan je boodschappen kunnen besteden.
  Maar als je het leuk vindt om mee te doen met de postcodeloterij, is het natuurlijk wel een leuke en onverwachte meevaller.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hem vandaag ook besteed bij appie. Ik moest daar toch zijn omdat mijn eigen s markt wordt omgebouwd tot een j.umbo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Of doneer je geactiveerde bon via deze actie aan de voedselbank:
  https://www.facebook.com/lekkerduurzaamvoordevoedselbank
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb ook een kaart gekregen.. ik speelde een maand mee gratis. toch leuk zo'n kaart en lekker duurzaam iets kunnen aanschaffen. helemaal mijn ding. mijn kaart was niet te activeren. postcode loterrij gemaild. toen hebben zij hemvoor mij geactiveert, maar hij functioneer dus nog niet. ik laat het maar zitten. ik moet 10 euro uitgeven aan de bus. dus kan ik net zo goed.. iets in mijn dorp halen. of helemaal niet.. toch wel jammer een beetje dat het ding het niet doet.

  BeantwoordenVerwijderen