Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zaterdag 4 oktober 2014

Auto, weegschaal en high tea

Gelukkig, auto kwam gemakkelijk door de apk-keuring heen. Alles was prima in orde. Alleen als aantekening dat de voorste remschijven en -blokken matig waren. Maar kennelijk goed genoeg om door de keuring heen te komen.. dus die zijn volgend jaar aan de beurt om vervangen te worden. Da's pas volgende jaar :-)  En omdat ik toch niet zo veel kilometers meer rij, maak ik me geen zorgen. Totaal inclusief onderhoudsbeurt was ik € 99,15 kwijt. Ik kon weer opgelucht ademhalen!
Verder ook geen kleine dingetjes op de rekening zoals bougietjes of ruitenwisserbladen vervangen. Alleen een carterstopring.
 Ik had de ruitenwisservloeistof helemaal bijgevuld van te voren. Het is me namelijk al een paar keer overkomen dat ze dat bijvullen en op de rekening zetten. Ik heb bij de Action een jerrycan ruitenwisservloeistof kopen en het zelf gedaan, dat scheelt zo een paar euro. Makkelijk verdiend, want dit kun je heel goed zelf doen.

Ook de weegschaal is erg lief voor me. Ik had m'n streefgewicht al behaald door deze zomer bijna 5 kg af te vallen en heb de teugels iets laten vieren (calorieën verhoogd van 1500 naar minimaal 1700 per dag) en toch de afgelopen weken langzaam nog 1,5 kg verloren. Ik weeg nu 66,5 kg. Ik hoop dat ik dit gewicht de rest van mijn leven mag houden ;-) Door bewust te eten, veel water te drinken en niet te veel tussendoor te snaaien moet het mogelijk zijn. In principe dan he, haha.

Morgen heb ik een high tea, waar ik veel zin in heb. Een vriendin viert haar verjaardag op die manier met een paar goede vriendinnen. Het is eens wat anders dan thuis in een kringetje. Gezellig wordt het zeker weten.
Vandaag schijnt het de laatste mooie zomerse dag te gaan worden, dus vanmiddag wil ik genieten met de leesmap van de laatste zonnestralen op het balkon.
Dus nu nog even met een doek en de stofzuiger het huis door.
Fijn weekend!


5 opmerkingen:

 1. Voorste remschijven en remblokken matig nou daar zou ik niet mee rijden, Remmen moeten gewoon goed zijn en 100% functioneren ook voor een onverwachtse noodstop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt helemaal gelijk, maar als ze niet voldoende zouden zijn dan had was de auto niet door de keuring gekomen toch?
   Ik ga geen onderdelen preventief vervangen. Is nu ook nog niet nodig. Mocht ik dagelijks op de weg zitten en vele km voor de boeg hebben komend jaar, werd het een ander verhaal.

   Verwijderen
 2. Zomers maken wij onze eigen ruitenwisservloeistof, trouwens ook goed te gebruiken voor alle andere ramen en spiegels... Je mengt 8 delen water en 2 delen spiritus en een drupje dreft. Let er wel op dat zodra het gaat vriezen je dit niet gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijn nieuws allemaal! Prettig dat de kosten van de auto zo meevielen, en dat van je gewicht is ook fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke mensen zeg op deze blog. Dat van je gewicht heb je inderdaad goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen