Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

maandag 29 september 2014

Auto apk en onderhoudsbeurt

Ik heb zojuist het blogje toch maar verwijderd over mijn kleine bijverdienste als oppas. Eigenlijk alleen omdat iemand opperde dat ze misschien mijn ip-adres kunnen achterhalen en zo achter mijn identiteit kunnen komen. Daar werd ik toch een beetje bang van en heb besloten het zekere voor het onzekere nemen. Het bijverdienen gaat om een bedrag van om en nabij de 100 euro op jaarbasis, Niet eens zoveel, maar toch...
Zelf zie ik het verschil niet zo tussen een zak met boodschappen of om de kostprijs van die boodschappen in het handje te krijgen.
En hoeveel mensen met een uitkering wordt weleens geld toegeschoven door opa's en oma's of draagkrachtige ouders? Dat geef je toch ook niet op bij de sociale dienst, lijkt me? Hier helaas alle vier de grootouders overleden en m'n eigen ouders (gelukkig nog wel in leven) hebben ook niet heel veel te besteden en meerdere kinderen. Alleen voor m'n verjaardag krijg ik een geldbedrag van ze, en ook van ander bezoek.....Misschien moet ik dat ook wel opgeven bij de sociale dienst..haha.
 Zijn ook inkomsten, toch? Of de verkoop op marktplaats (durf ik ook niet meer zo goed!) Ik denk dat ik op koningsdag maar op de vrijmarkt ga zitten met al m'n spulletjes. Heb nog behoorlijk wat boeken, een dvd-recorder, kleding en ander spul te verkopen.
Maar het blogje is verwijderd,  daar hoef ik niet van wakker te liggen. Waar ik wel een beetje nerveus voor ben is de apk-keuring en de onderhoudsbeurt voor mijn auto. Ik heb morgenmiddag een afspraak staan. Ik heb daar wel voor gespaard, elke maand gaat er een bedragje naar de spaarrekening, als reserveringsuitgave o.a daarvoor.
 Het is nu 2 jaar geleden dat de auto bij de garage is geweest. De apk loopt nu bijna af, de laatste apk was maar liefst 2 jaar geldig. Ook in oktober 2012 heb ik naast de apk een onderhoudsbeurt laten uitvoeren. Ik geloof dat ik voor € 70,- klaar was, dat viel me onwijs mee. Toen kreeg je bij een onderhoudsbeurt de apk gratis. Nu heeft E.uromaster die actie helaas niet. Ik ga niet naar de dealer hoor, dat is me te duur. De auto is nu exact 8 jaar oud overigens.
Omdat ik niet veel rij (5000 km p.j) leek me een kleine beurt ook goed. De grote beurt is 4 jaar geleden voor het laatst uitgevoerd. Ik wil graag nog blijven genieten van m'n autootje, dus hopen dat de kosten mee gaan vallen.
Duim met me mee dat  er geen ernstige gebreken aan het licht komen!

16 opmerkingen:

 1. Ik denk dat het idd verstandig is dat je het logje verwijderd hebt.
  Van de wijzende moralistische azijnpissende vingertjes werd ik niet even sjefvanoekel helemaal niet goed!!!
  Waar hebben of beter gezegd; waar hadden we het over?


  Ik vind trouwens dat je heel erg leuk schrijft, licht, eerlijk en sympathiek. Je lijkt me een hele lieve meid!
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb, toen ik in de bijstand zat, honderden guldens contant van mijn ouders gekregen. Dat geld kwam in een "oude sok" en daar deden we de extraatjes van. Eigenlijk voelde het helemaal niet als fraude, maar we zorgden er wel voor dat het geld niet via de bank kwam.

  Ik duim voor je dat je voor weinig geld de auto weer rijklaar hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, ik dacht dat apk altijd jaarlijks was, geldt dit niet voor elke auto?
  Ik sluit me verder volledig bij Linda aan. Ik wens je veel succes met het autootje, kan me voorstellen dat het spannend is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik sluit me volledig bij Linda aan! Verder wens ik je succes morgen, ik kan me voorstellen dat het spannend is.

  P.s. Waarom hoeft jouw auto maar eens per 2 jaar gekeurd te worden als ik vragen mag?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is bij elke auto zo. De eerste apk is pas als de auto 4 jaar oud is. Die apk- keuring is dan 2 jaar geldig. Daarna komt er nog een keer een apk die 2 jaar geldig is .En vanaf dan moet een auto echt ieder jaar gekeurd worden.

   Verwijderen
  2. Ok dank je wel, dat wist ik niet, wij hebben altijd een oudere auto.

   Verwijderen
 5. Sorry 2 x dezelfde reactie! de eerste keer ging mis, dus heb nog eens gepost.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waar je wel naar toe gaat staat er niet met je auto ? Succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jawel, staat wel in de tekst. Ik ga altijd naar Euromaster. Bevalt al jaren goed. Aardige mensen en kundig. Nooit het idee gehad dat ze me teveel lieten betalen of niet eerlijk waren (bij een andere garage helaas wel)

   Verwijderen
  2. die ervaring heb ik juist bij een dealer garage, wel van een ander merk dan mijn auto. Bellen of ik wel heel zeker weet dat mijn auto een beurt moet hebben want dat hoeft nog niet. (ik ging naar het buitenland met de auto en wilde zeker weten dat het kon) Voor ze wat gaan doen eerst een prijsopgave doen en overleggen wat er gedaan wordt en wat echt moet om door de apk te komen. En ze brengen en halen me ook nog zonder extra kosten.

   Verwijderen
 7. 100 euro per jaar vind ik niet veel. Wat akelig dat er mensen zijn die zoveel moeite doen om iets dergelijks op te sporen.

  Ik duim voor je dat de kosten laag uitpakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De APK keuring is een jaarlijks terugkerende keuring

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. niet waar, nieuwe en vrij jonge auto's wijken daarvan af.

   Verwijderen
 9. Hoi Koningin Minima,

  Ik wil even zeggen dat je heel positief schrijft en dat het in de (gedeeltelijke) bijstand niet allemaal kommer en kwel is. Want ik word er soms wel bang van wat ik allemaal op internet lees. Nu denk ik dat op internet vooral de excessen staan, maar toch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, het valt mij ook onwijs mee moet ik zeggen. Ik had ook gedacht dat ik elk dubbeltje zou moeten omdraaien...dat is dus echt niet zo! Als je geen schulden hebt en inzicht en overzicht houdt, kun je prima leven van een bijstandsuitkering. Ik ervaar het totaal niet als armoedig. Ik kan me nog steeds luxe permitteren (auto, vakantie, etc) wel met enige mate natuurlijk. Kan zelfs nog sparen. Had dat nooit kunnen denken toen ik in de bijstand belandde, zag het als een groot zwart gat. Dat is het niet. Ik ben er veel bewuster door gaan leven en voel me gek genoeg vaak "rijker' als daarvoor (samenwonend met een dubbel inkomen)

   Verwijderen