Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

woensdag 17 september 2014

Goedkoop boodschappen doen


Tips om zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen:

 • Ga nooit met lege maag boodschappen doen
 • Check de folders (kan ook op internet) en maak gebruik van aanbiedingen
 • Maak een lijstje en hou je daar ook aan!
 • Bukken! Onderin de schappen vind je de laagste prijzen
 • Ga na 17:00 uur, dan zitten er vaak kortingsstickers op producten van de vers-afdeling.
 • Ga zegeltjes sparen, dat levert je een leuk extraatje op als het boekje vol is. (meer rente dan bij je bank!)Mijn boodschappen van 8 t/m 14 september

Vorige week, week 37, heb ik zeer weinig uitgegeven aan boodschappen, maar € 18,47. Ik at een keer bij m'n ouders en had nog 2 maaltijden in de vriezer.Ik kocht geen non-food producten. Wasmiddel, tandpasta, vuilniszakken etc. nog voldoende op voorraad.

Wat kocht ik?

A.H
2 x volkorenbrood, 2e halve prijs           1.63
4 elstar appels                                            1.01
1 banaan                                                      0,31
Stamppot zuurkool (kant en klaar)        3,49
pizza verdura                                              1,25
maaltijdsalade 35% korting                     2,59
koekjes                                                         1,59
hagelslag puur de Ruyter                         1,73
koopzegels                                                  1,30

C1000
smeerkaas                                                    0,89
groenteschotel grieks aviko                      1,99
yoghurt                                                         0,69
-------------------------------------------------------------+
                                                                         18,47


Je ziet dat ik toch kies voor a-merk hagelslag. Ik test vaak wel de goedkopere variant, maar ik betaal liever ietsje meer als het lekkerder smaakt. Zo vind ik de hagelslag van de Ruyter, zowel de pure als de gekleurde, zoveel lekkerder dan huismerk of venz, dat ik die anderen niet meer neem. En dat geldt bijvoorbeeld ook voor Honig. Huismerk spaghetti/macaroni of mix voor spaghetti om saus mee te maken komt er bij mij niet meer in. Dan liever wat meer betalen voor een smakelijke maaltijd. Voor veel andere producten geldt dit niet en is Ah basic of huismerk heel goed en lekker.
Ik kocht geen frisdrank of sapjes, geen melk of kaas, vlees(waren), dat scheelt. Ik koop die dingen bijna niet omdat ze voor de gezondheid niet bevorderlijk zijn (ook niet voor m'n gewicht) en het vrij dure producten zijn.Vaak vind ik het niet lekker, ik vind pure melk ronduit smerig. Water is zoveel lekkerder, of een kopje thee. Koffie is er alleen voor bezoek.
Deze week verwacht ik weer meer uit te geven, mijn gemiddelde ligt tussen de 30 en 35 euro per week, dat is inclusief non-food zoals verzorgingsproducten en toiletpapier. Gisteren heb ik  boodschappen gedaan voor deze week, week 38. Ik ga zo dadelijk een grote pan spaghetti maken. Volkoren spaghetti met lekker veel groenten, heerlijk.  Ik vries dan porties in en kan daar weer minstens 4 keer van eten.8 opmerkingen:

 1. Dat hebben wij nou met chocoladevlokken en hazelnootpasta: we hebben alle huismerken geprobeerd, maar vlokken willen we van de Ruyter en hazelnootpasta van Nutella.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat hebben wij ook met hazelnootpasta: die van de Aldi huismerk vinden we gewoon vies. Als we die goedkoop (of goedkoper) willen kopen, gaan we bij de Jumbo voor Orinoko. Die kregen we als kind al ... dat zal helpen ;-)

  Met macaroni/spaghetti merk ik eigenlijk totaal het verschil niet, en dan vind ik dan weer zonde geld, want voor een merkje betaal je daarvoor al snel vijf keer zoveel als voor de merkloze - als ik al wat zou merken, zou ik het niet vijf keer zo lekker vinden ;-) Zelfde geldt bijna voor hagelslag, ik merk wel wat verschil tussen Aldi huismerk en De Ruyter, maar vind de laatste echt niet twee keer zo lekker. Zo zie je maar, iedereen maakt andere keuzes ;-)

  En gelukkig hebben we de mogelijkheid om die keuzes te maken, en komen wij ook met die keuzes heel goed uit in ons boodschappenbudget.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van hagelslag koop ik ook nog het A-merk. Verder doe ik alles goedkoop, behalve die hagelslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Interessant om te lezen. Toevallig heb ik vandaag ook een blog geschreven over goedkoop boodschappen doen, ook hier kan ik weer wat uithalen.
  Misschien een gekke vraag; maar wat zijn koopzegels?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Koopzegels zijn zegeltjes die je kunt sparen bij sommige supermarkten. Ze vragen ook vaak aan de kassa: " zegels erbij?" Ik spaar ze alleen bij A.H omdat ik bijna nooit bij Plus en Jumbo kom.
  Bij elke euro die je besteed, kun je een zegel bijkopen van 10 eurocent. Deze plak je in een boekje, bij een boekje vol krijg je dan een hoger bedrag dan dat je boekje eigenlijk waard is. Dan heb je een kleine winst. Bij AH is dat 3 euro op een boekje vol van 490 zegeltjes. Je plakt voor €49,- en je krijgt €52 euro ervoor terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een goede tip is ook nog om zelf te koken! Je bent echt veel goedkoper (en lekkerder) uit dan kant en klaar maaltijden. Ook door bijvoorbeeld je macaroni met kruiden te maken (gewoon gedroogde, je doet echt lang met een paar potjes) ben je een stuk goedkoper uit. Ohja, en het is ook nog een stuk gezonder doordat je een stuk minder zout eet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je dan toch voor een A-merk hagelslag kiest ... jouw hagelslag is bij de Jumbo of Hoogvliet veel goedkoper dan bij de AH.
  Check m'n lijstje maar eens: http://meneerdubbeltje.wordpress.com/category/de-supermarkt/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als nét afgestudeerd beeldend kunstenaar, heb ik van besparen op de boodschappen jarenlang een topsport moeten maken. Zo deed ik een hoop ervaring op.
  Besparen op de boodschappen is niet alleen fijn voor je portemonnee, maar is vaak ook een vorm van ecologisch leven. Minder inkopen dringt vaak voedselverspilling terug. Ook zijn verse groenten en fruit van de markt vaak goedkoper, haal je minder verpakkingsmateriaal in huis en krijgen de minder perfecte groentjes ook een kans (de supermarkt gooit deze producten vaak weg). En zo blijft er ook geld over om (een deel) van de boodschappen biologisch in te kopen.
  Nog meer tips kan je hier vinden:
  http://www.artyfartyfarm.com/?page=12-bespaartips-voor-boodschappen

  BeantwoordenVerwijderen