Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

maandag 25 augustus 2014

Vakantie en gasverbruik

De laatste week van mijn vakantie is aangebroken. Ik ben in juni al een weekje op vakantie geweest, dus ik verwachte deze periode lekker thuis door te brengen op het balkon, terrasjes, leuke braderieën en het zwembad.  Nou, niks van dat alles! Het is petweer en dat duurt maar voort. Volgend jaar neem ik geen vakantie meer in augustus heb ik met mezelf afgesproken. Vorig jaar had ik ook eind augustus vrij en was het net als nu, niet geweldig qua weer. En voor echt zomervakantiegevoel heb ik wel zon nodig.
 Er is één groot voordeel: Ik geef bijna niks extra uit! Geen entree voor het zwembad, geen drankje of ijsje op het terras en ik bespaar benzinegeld omdat ik er zo weinig op uit trek. Ik blijf liever binnen met al die regen.
Maar dit herfstweer hoeft voor mij dus niet, het is veel te koud en te nat voor de tijd van het jaar. Het is zelfs zo erg dat ik nu al meer gas ben gaan verbruiken! Nee, ik heb de verwarming nog niet aan hoor, haha. Dat kán natuurlijk niet als je wilt consuminderen. Maar ik heb het regelmatig best koud en dan sta ik erg lang onder de douche om op te warmen. Vorige maanden juni en juli (zie tabblad boven) verbruikte ik tussen 2,5 en 2,9 m3 gas per week en dat is nu al gestegen naar 3,3 m3  afgelopen week. Ik heb ook alweer dikke pantoffels aan en een fleece-vestje. En dat eind augustus!
Ik kan me best voorstellen dat mensen toch stiekem even de verwarming aan hebben gehad.;-) Het is dat ik een beetje op de centjes moet passen, want anders....
Zeg eens eerlijk..heb jij de verwarming al aangehad? Of op het punt gestaan?

14 opmerkingen:

 1. Nee, wel een vestje aangedaan, maar binnen is het nog boven de 20 graden meestal, dus ik weet dat het niet koud is. Wel kil met al die regen. Hoop het tot oktober te kunnen rekken - het niet aandoen van de verwarming.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, in de vorige week! Dat was ook meteen te merken aan mijn gasverbruik, dat was 2,4 terwijl het in de afgelopen weken regelmatig ver onder de 2 was. Vanavond was het ook al weer 17,5 graden. Nog altijd een stuk beter dan buiten, daar is het nu 11,6 graden. Jongste dochter wil volgende week kamperen in Nederland. Ik hoop dat het weer dan wat beter is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb nog geen verwarming aan gehad, wel even aan gedacht. Maar vandaag scheen de zon heerlijk en was het vanaaf toen ik thuiskwam 20 graden. En ik trek wel een vest aan en als het kouder wordt heb ik ook nog een dekentje. Mijn ouders hebben de kachel al wel weer aan gehad. Maar ik laat me niet verrekken om het zo maar te zeggen hoor. Als het kouder wordt gaat ie wel aan, of het nu september is of oktober, dat maakt me niets uit.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. man is ziek, dus heeft het koud.. verwarming heeft heel ietsje aangestaan. maar ons huis is nog niet kouder geweest dan 20 (maar dat vinden wij al koud.. kan er ook niet aan wennen.. )

  en grappig om te lezen dat het jouw geld bespaart die regen.. qua uitjes.. ons kost het juist meer omdat de gratis speeltuin etc geen optie zijn met de kleine kids..het wordt al snel een binnenspeeltuin of zwemmen etc.
  best balen idd in je vakantie, wij zijn maar 2 weken vrij en net die 2 weken regent het.. :( maar goed, kwam vandag een hele mooie spreuk tegen op fb.. wees blij als het regent. want ook als je niet blij bent, regent het... tja wel waar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben een koukleum, geloof 'k, want sinds onze vakantie 2 weken geleden, wil 'k de CV eigenlijk al aandoen. Tot nu toe nog niet gedaan maar dat is eigenlijk vanwege de manlief, die het onzin vindt,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb vorige week, nadat ik de meterstanden had opgenomen (doe ik altijd op woensdag rond een uur of 18.00) de verwarming een paar keer heel even aan gehad. 't Voelde kil en klam in huis. Een half uurtje de verwarming aan en het was weer behaaglijk. Ben wel benieuwd wat het met de meterstand doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier brandt de verwarming vanaf vorige week maandag..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nee heb nog niet de verwarming aan gehad. Heb enorm goed geisoleerde woning waar het nu nog altijd 22gr. binnen is.
  Verwarming gaat hier meestal aan als het buiten rond de 10gr.a 12gr. is.

  groeten Mar  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb de houtkachel gisteren aan gedaan moet ik bekennen! Ik was het zat om het steeds maar koud te hebben. Maar wel pas 's avonds.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nee, zo opstandig ben ik in augustus nog wel. Heb mijn stapel dikke truien tevoorschijn gehaald en hoop dat ik het daar nog een maandje mee kan uitzingen, maar met het weer van nu heb ik er een hard hoofd in (vooral omdat ik een enorme koukleum ben, maar gelukkig in een heel geïsoleerd huis woon).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nee, hier nog 22 graden zal wel december worden als hij aan gaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb er even aan gedacht, maar uit principe gaat er hier geen verwarming aan in augustus. Ookal gaat het vriezen! Ik blijf gewoon stug volhouden dat het zomer is :)))

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Waarom zou de verwarming niet aan kunnen als je consumindert???
  Consuminderen wil niet zeggen dat je persé op ALLES moet besparen. Je maakt keuzes waar je op wilt besparen.
  Wij besparen niet op een lekker warm huis dus hier is de verwarming al 2 keer aan geweest vorige week. Deze week verder nog niet maar als we het te koud krijgen gaat ie echt gewoon aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik word steeds positiever over je blog. Je hebt zelfs geld om een weekje weg te gaan. Dat geeft in mijn geval hoop voor de toekomst, waarin ik ook op bijstandsniveau ga uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen