Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

dinsdag 5 augustus 2014

Geld storten kost geld.

Vandaag keek ik even op mijn rekeningoverzicht en ineens zag ik een afschrijving die ik niet snapte. "stortingsapparaat eigen storting" stond er bij omschrijving en er is een bedrag van € 6,30 afgeschreven.
Even googelen op internet zag ik dat je geld moet betalen als je geld wil storten op je eigen rekening! De eerste 6 stortingen zijn gratis en daarna betaal je behoorlijk wat als je niet oplet.
Ik heb dit jaar inderdaad af en toe wat geld gestort.  En dit was dus de zevende keer. Dit keer was het volle zegelboekje van AH. Ik stortte het bedrag bij de bank op mijn betaalrekening om het thuis via telebankieren over te zetten op de spaarrekening...

Ik wist niet dat geld storten op je eigen rekening geld zou kunnen kosten! En best veel geld in mijn ogen.
Dit vond ik op de site van mijn bank:
  • Eerste zes stortingen per jaar op eigen betaalrekeninggratis
   Extra stortingen op eigen betaalrekening € 6,30 per extra storting
   Storten op een Raborekening van iemand anders   € 9,00 per storting
   Het storten op een Rabo JongerenRekening en Rabo TopKidRekening is altijd gratis. Het rechtstreeks storten op een spaarrekening is niet voor alle spaarrekeningen toegestaan. Voor de rekeningen waarop storten is toegestaan, is dit gratis.

Zonde, door onwetendheid geld weggegooid! De rest van 2014 dus niet meer contant geld storten op mijn rekening. Ik kijk wel uit voortaan.


11 opmerkingen:

 1. tja , zo maak je nu winst en kun je grote bonussen uitkeren aan mensen die al veel verdienen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is even schrikken! Daar gaat de winst van je spaarzegels :(

  Bedankt dat je dit met ons deelt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeps... Da's wel heel lullig, hè!

  Maar nu ik dit zo lees, herinner ik me dat mij ook zoiets verteld is toen ik een nieuwe bankrekening opende (bij een andere bank dan de jouwe).

  In het geval van extraatjes dat geld dus in het vervolg maar gebruiken voor boodschappen en eenzelfde bedrag van de betaalrekening overboeken naar de spaarrekening?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vervelend dat je onbedoeld zo veel kosten hebt van een storting!
  De Rabobank is een dure bank! Je betaalt ook erg veel voor maandelijkse kosten van de betaalrekening. Ik betaal €1,25 per maand voor mijn betaalrekening en krijg op deze rekening 0,75% rente. Die rente leverde mij het afgelopen jaar ongeveer 10 euro op. Uiteraard is die rente afhankelijk van je banksaldo. Ik betaalde in het afgelopen jaar dus 5 euro bankkosten.
  Mijn advies: stap over naar de ASN, ik heb geen aandelen hoor!
  Aangezien mijn bank geen kantoren heeft, kom je ook niet in de verleiding om geld te storten, want dat kan niet.
  Het advies van Butterfly Maiden lijkt me overigens prima: van de extraatjes boodschappen doen en zo'n zelfde bedrag op je spaarrekening zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoals Butterfly Maiden doe ik het ook, geen boodschappenbudget halen, maar de extra's voor gebruiken, en het boodschappenbudget via internet overboeken naar de spaarrekening. Dit gebeurt je niet meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. cash geld (vaak gekregen op verjaardag oid) bewaren wij in huis, voor bijv een dagje weg oid. zo hoeven we nooit geld te pinnen (wat ik altijd vergeet, moet ervoor om lopen/apart de deur voor uit) en anders zou ik het ook voor boodschappen gebruiken en het boodschappengeld overboeken naar de spaarrekening.. naar de bank gaan te storten vind ik best lastig omdat die niet op loopafstand zit en ik zelf 2 kleintjes heb maar ook 4/5 dagen per week oppaskids. maar sowieso geen behoefte om geld te storten, dus het is geen probleem.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jullie me aanraden ga ik vanaf nu dus ook doen. De extraatjes hou ik aan contant geld huis voor boodschappen. En dan maak ik hetzelfde bedrag wel over vanaf de betaalrekening. Komt in principe op hetzelfde neer.
   De bank zit hier overigens om de hoek, dus voor mij was erg gemakkelijk om tussendoor eventjes te storten.

   Verwijderen
 7. Best veel ook zeg! Ik wist het gelukkig wel. Maar het is eigenlijk best raar dat dit geld kost.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wist het wel maar blijf het eigenlijk belachelijk vinden dat je moet betalen om je eigen (contante) geld op je eigen rekening te kunnen storten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. kan me helemaal vinden in de eerste reactie, zo werken de meeste banken en maken dus ook flinke winsten verdiend met ons geld. als ik spaar krijg ik een belachelijk laag rentepercentage en als ik wil lenen een belachelijk hoog percentage, terwijl de banken alleen geld kunnen lenen als klanten bij hen sparen.

   Verwijderen
 9. Ik heb het ook al eens ondervonden dus nu pas ik wel op. Ik ben gestopt met roken en dat geld spaar ik nu dus echt letterlijk in een "stoppenmetrokenpotje" thuis. Ik heb het nu 2 keer gestort, ook ivm mijn afwezigheid in huis door vakantie wilde ik geen cash achterlaten in huis. Ik "mag" nu nog 4 keer storten, denk dat ik aan 2 keer wel voldoende heb. Het zijn beste bedragen idd, zonde...

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen