Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

vrijdag 8 augustus 2014

Tanken in Duitsland

Vandaag even de grens over geweest. Dat doe ik eigenlijk nooit, ook al woon ik vrij kort bij de grens.
Een vriendin met baby gaat altijd naar de DM drogist voor luiers en haarverf. Ze wilde vandaag vooral een aantal groot verpakkingen van haar favoriete  Babylove luiers inslaan. Luiers schijnen in Duitsland ook goedkoper te zijn dan hier. Maar daar heb ik geen kijk op. Zij vroeg of ik gezellig met haar meeging, ik had immers vakantie.(sinds vandaag!)
Het viel mij wel op dat de prijzen in deze drogisterij lager zijn dan bij ons, ook op merkproducten als Nivea. Zelf kocht ik een lekkere douchegel van het huismerk Balea, verder had ik niets nodig.
Wat ik op de terugweg wel eindelijk eens gedaan heb is tanken in Duitsland! Daarom wilde ik ook mijn eigen auto mee.
Vandaag heb ik dus getankt voor maar € 1,53 per liter! Dat is een behoorlijk prijsverschil, de goedkoopste pomp in Nederland in mijn woonplaats vraagt vandaag € 1,68 voor een litertje Euro 95. Ik tankte vandaag de E10 benzine.(Deze E10-brandstof bestaat voor 90% uit Euro95, en voor de overige 10% uit biobrandstof)  De "normale" Super E5 (zelfde als Euro 95 bij ons) kost 4 cent meer. De E10 benzine is voor de meeste auto's wel geschikt.
Het scheelde me dus 15 cent per liter. Ik tankte voor bijna 30 liter. Toch weer € 4,50 'winst'.
Doordat ik heb gereden vandaag, trakteerde vriendin de lunch. (lief!)
We hebben daarna nog eventjes de winkelstraat doorgelopen en zijn toen weer naar huis gegaan. Een leuk begin van mijn vakantie!

9 opmerkingen:

 1. Een hele andere vraag; hoe doe je het als iemand anders voor je trakteert, ik vind het nl. erg moeilijk om te kiezen, meestal neem ik daarom het allergoedkoopste broodje of drank...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik neem altijd ongeveer hetzelfde als degene die trakteert. Gewoon een broodje gezond en een kopje thee gehad. Maar dit was met een goede vriendin en ik trakteer haar natuurlijk ook weleens. Het allergoedkoopste neem ik niet, ik neem iets wat me lekker lijkt. Iets duurs en uitgebreid doe ik ook nooit.

   Verwijderen
 2. Omdat ik vlak bij België woon, ga ik daar ook wel eens tanken en daar betaal je momenteel ook zoiets van 1,53 de liter. Ik ga er niet expres voor om rijden zoals sommigen wel doen, want dat vind ik niet lonend, maar als ik in België ben ga ik wel altijd tanken.

  Belachelijk dat we hier in Nederland zoveel voor benzine moeten betalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geef je vriendin groot gelijk onze zolder ligt vol met babylove luiers. Goedkoop en niet zo'n chemische lucht. 2x per jaar rijden wij vanuit het westen naar Duitsland. In onze laatste vakantie aan de grens ook flink ingeslagen, luiers, verzorgingsproducten en kleding.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij doen 1x per 14 dagen de boodschappen bij de Lidl in Bunde en gooien daar ook direct de tank vol. Boodschappen goedkoper en benzine goedkoper. Voor ons loont het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik neem de E10 niet meer, ik ervaar dat deze brandstof veel minder zuinig is als de 'normale' super. Die 4 cent verschil haal je er makkelijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. E10 bio brandstof is niet voor alle auto, s geschikt.mijn oude
  van 16 jaar wil liever euro 95, dus pas op het kan schade geven aan de motor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga twee keer per jaar naar Kranenburg om drogisterijartikelen en wasmiddel enz in te slaan. Dat scheelt een hoop. Dan tank ik ook direct even. Ik ben het met weg naar zelfvoorziening eens dat de E10 lang niet zo zuinig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nederland is inderdaad vrij duur in benzine of diesel. Zelf tank ik dieselolie voor mijn auto, maar als ik in Belgie moet zijn voor werk dan tank ik daar.

  BeantwoordenVerwijderen