Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zaterdag 14 juni 2014

Terug van vakantie!

Sinds gisteren ben ik terug uit Spanje. Heerlijk een week aan de Spaanse Costa doorgebracht. Veel gezien, genoten van de omgeving, zon, strand en Barcelona bezocht. Camp Nou, de Ramblas, winkels, de haven en de mooie fonteinenshow 's avonds. Helaas geen tijd meer voor Parc Guel (stond ook op mijn lijstje) Maar ik hoop dat ik er nog eens terug kom in mijn leven.

Het was de bedoeling dat ik dit jaar op singlereis zou gaan, ik had immers al geboekt. Totdat een goede kennis/vriendin haar relatie verbrak en heel erg de behoefte had om er tussenuit te gaan. Of we misschien samen konden gaan? Nou, dat leek me hartstikke leuk. Die singlereis leek me ook leuk, maar daar had ik ook wel de bibbers van, om met vreemden op reis te gaan. Gelukkig stond in de voorwaarden dat je kosteloos kon annuleren (anders had ik ook niet zo vroeg geboekt) Ik was nu alleen de boekingskosten kwijt (25 euro) Nou, jammer dan. Dat weekje Spanje buiten het hoogseizoen koste me nu 660 euro en die reis die ik anders in augustus zou maken was 890 euro geweest. Bovendien zaten we nu in een luxe hotel van 4 sterren, heerlijk eten en mooie kamers.
Het was een hele zonnige en gezellige week waar ik met plezier op terugkijk. Het heeft me zo goed gedaan om er even lekker een week tussenuit te zijn. Het liefst ga ik vandaag weer terug!! Lekker op mijn luchtbedje drijven op de golven van zee. Niks hoeven, alleen maar leuke dingen doen. Terrasjes met sangria!(zo lekker met vers fruit!) marktjes bezoeken, zwemmen, zonnebaden, op citytrip en 's avonds weer aanschuiven bij het uitgebreide buffet. En al die heerlijke toetjes. Jammie!
Ook zo jammer dat we niet vandaag, maar gisteren teruggevlogen zijn! Ik had het zo leuk gevonden om tussen de Spanjaarden Spanje-Nederland te kijken! Haha, want wat deed Oranje het gewéldig!  Bijna spijt dat ik geen nieuwe tv heb aangeschaft bij MediaMarkt (zie mijn blogje van 25 mei j.l) Zou de mediamarkt het niet heel warm krijgen nu Oranje boven verwachting presteert? Of loop ik nu een beetje hard van stapel...

Ik ben m'n vakantiegeld weer kwijt. Maar het is het echt waard geweest. Wat fijn dat het mogelijk is om als bijstandgerechtigde toch op vakantie te kunnen! Ik heb als zakgeld afgelopen week bijna 150 euro opgemaakt. (ook betaald van vakantiegeld) Dit zat 'm in elke dag lunchen (ontbijt+ diner zat bij reissom in), terrasjes, strandbedje huren en parasol, entree voor voetbalstadion, vervoer, eten en drinken tussendoor (ijsjes/sangria/water), souveniertje. Dit was ook het bedrag dat ik meegenomen had om uit te geven. Ik hield er nog 60 cent van over.

Al met al een hele leuke week in goed gezelschap! Wie weet volgend jaar weer...?
7 opmerkingen:

 1. Fijn, dat je zo'n leuke vakantie hebt gehad. Kun je er ook weer tegenaan, zou ik zeggen. En ehm, misschien heeft Nederland z'n kruit nu al wel verschoten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je eerste doel van 2014 behaald. Op naar de volgende

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zeg!!! Allemaal leuke herinneringen gemaakt waar je jaren later nog op kan teren! Ben nog nooit in spanje geweest, vaste land niet iig. Moet ik ook maar ns heen haha.
  En wat heb je het netjes gedaan met je zakgeld zeg!! Jeetje, dat red ik nooit als ik een week weg ga. Maarja...ik wil ook altijd vanalles kopen als ik daar ben, onder het mom van: ik kom hier toch nooit weer.... Ik heb wel een budget hoor, maar toch...zo weinig ga ik niet redden, petje af!

  Geniet er nog lekker van....leuk samen de foto's bekijken met een glaasje wijn erbij haha.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Barcelona is een heerlijke stad! Kan me voorstellen dat je gelijk weer terug wilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat lekker zeg! En inderdaad Barcelona is een fijne stad. En goed gedaan met je zakgeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk dat je zo genoten hebt en nu thuis nog lekker na genieten van alle mooie dingen en fijne ervaringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat klinkt leuk zeg! Fijn dat het zo goed is bevallen.

  BeantwoordenVerwijderen