Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zaterdag 21 juni 2014

Een Dopper gekocht

Ik heb mezelf een cadeautje gegeven, ik heb een Dopper gekocht!
En gisteren heeft de postbode die bezorgd. Ik ben er zo blij mee!
Eigenlijk had ik het drinkflesje al een paar maanden op het oog. Het leek me zo handig! Ik probeer elke dag alleen water te drinken (en thee) en geen frisdrank, koffie en andere loze calorieën.. Water is lekker, gezond en spotgoedkoop.  Bovendien ben ik de afgelopen maanden 3,5 kilo zwaarder geworden.Op het moment baal ik daar enorm van. Ik koop weleens een flesje spa blauw op het werk of als ik in de stad ben. En die vul ik een aantal keer bij en daarna gooi ik deze weg. Eigenlijk is zo'n flesje telkens bijvullen helemaal niet hygiënisch. Want echt goed afwassen kan je deze niet. En ergens las ik dat bijvullen het plastic laagje aan de binnenkant los gaat laten en dat is niet zo gezond. En dat is wat deze minima dus vaak doet, veelvuldig bijvullen van een oud flesje spa blauw...
Dat kon dus beter!
En milieubewuster.
Dopper is een initiatief ter promotie van kraanwater en het terugdringen van de berg plastic afval. Hiervoor ontwikkelde Dopper het ideale flesje voor kraanwater; duurzaam, handig en mooi. Wegwerpflesjes heb je niet meer nodig, dus dat scheelt plastic afval! De Dopper is een Nederlands ontwerp en wordt klimaatneutraal geproduceerd, is vrij van BPA en draagt bij aan drinkwaterprojecten in Nepal
En goedkoper (op den duur heb ik de prijs van de Dopper er wel uit..)
Dus nu staat er zo'n mooi flesje bij mij op het aanrecht.
Ik kocht het flesje online bij vitaminestore Vanwege de clix van  euroclix natuurlijk! Alle kleine beetjes helpen... Maar ook vanwege de lage verzendkosten van €1,45.
De dopper gaat vanaf maandag elke dag mee naar mijn werk. Er past zo'n 450 ml in. Drie keer vullen op een dag en 's avond kan 'ie met de afwas mee.
 En zeg nou zelf, het is toch een mooie en handige waterfles?

Je kunt hem ook opendraaien en dan kun je het bovenste gedeelte gebruiken als beker. En het onderste gedeelte trouwens ook.
Het geeft mij sowieso een extra motivatie om die extra winterkilo's te lozen!

18 opmerkingen:

 1. Dat lijkt mij ook wel een handig flesje om water in mee te nemen.
  Succes met het verliezen van de winterkilo's.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb toevallig vorige week er drie gekocht. 1 groene voor mezelf, 1 roze voor een vriendin en een oranje voor schoonzus (grote voetbalfan en altijd flesjes spa bij zich). Samen €33,75 inclusief verzenden. Heb je geen winkel in de buurt waar deze verkocht wordt? Dan had je geen verzendkosten gehad. Onder andere wereldwinkel verkoopt doppers. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben bij de wereldwinkel geweest, maar in mijn woonplaats hadden ze geen doppers. en over 1,45 verzendkosten wil ik ook niet moeilijk doen.

   Verwijderen
  2. Nee dat is ook niet veel maar als ze hem daar hadden gehad was dat toch een kleine besparing geweest. Mascha.

   Verwijderen
 3. ik heb 3 jaar geleden 3 stuks gekocht (toen was er nog maar enkel de blauwe ) en ben er wel tevreden mee stuks gaan iedere dag meer naar het werk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kon niet omgaan met de dop, liet hem vaak vallen of zat er scheef op. Heb een beetje onhandige handen.
  De plastic flesjes maak ik schoon met eetl. rijstkorrels, drupje afwasmiddel en flink schudden. Geen idee of er wat loslaat aan de binnenkant.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik drink juist erg weinig als ik er steeds een dop af moet draaien. Ook erg onhandig naast (of ingeval van mijn zoon in) je bed. Wij hebben cam.elback eddy flessen. Dat is een soort sportsluiting van siliconen die zelfsluitend is en niet lekt als je 'm bv neerlegt. Kan 750 ml in, en verder gelijke specs als de dopper. We hebben ze nu een jaar of 6, en nu 1x de drinkdelen vervangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is echt een heel mooi en handig flesje, en nu ook gratis te verdienen door mee te doen met de Klean #zwerfie challenge !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kun je ze plat leggen of lekken ze?

  Tina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. indien je ze goed dichtdraait kun je ze plat leggen zoals alle flessen

   Verwijderen
 8. Reacties
  1. Plastic ansich is niet het probleem. Het is vaak milieuvriendelijker dan bv glas of papier! Plastic is pas een probleem als het niet goed wordt afgevoerd en gaat zwerven.

   Verwijderen
 9. Ik heb ook zo'n Dopper voor de kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb er ook twee gekocht voor de kids. Zoonlief gebruikt hem niet dus is deze naar mij verhuist.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zie ze regelmatig voorbij komen op het werk, op straat én in de winkel. Toch nog steeds niet gekocht. Terwijl als ik in de supermarkt met een flesje spa blauw in mijn hand, zeg ik tegen mezelf: en nu moet ik toch echt eens aan een echt flesje! Zonde van het geld en na twee keer vullen niet meer hygiënsich. Een dopper of een roestvrijstalen fles van Greenjump...helaas nog niet van gekomen.. Oja en als ik er dan eentje zou kopen dan de groene , leuk kleurtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk om dit te lezen! Ik kreeg er een van een klant uit de schoonheidssalon en besloot meteen om te proberen of ik zelf een verkooppunt mocht worden in Zeist. Ook hier zijn ze namelijk nauwelijks te krijgen. Dat is me gelukt en sinds ongeveer een maand mag ik ze zelf verkopen en hebben we allemaal natuurlijk onze eigen kleur :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze handige fles krijg je gratis als je vanaf 1 week een personenbus huurt bij Verhuur de Rijp! Dus als je ruimer vervoer nodig hebt....

  BeantwoordenVerwijderen