Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

vrijdag 27 juni 2014

Ik spaar....en spaar..en spaar

Vandaag naar de A.H geweest om boodschappen te doen. Ik neem altijd koopzegels. En net bij het inplakken kwam ik er achter dat ik nog maar 16 zegeltjes moet en dan is mijn boekje vol! Jippiejee. Dat levert mij 52 euro op. Volgende week heb ik die in de pocket.
Gisteren via Optimel- Europaren een bestelling gedaan voor de Veronica-gids. 13 weken de gids voor maar 5,25 euro. Stopt automatisch. Toch een goede deal lijkt me.
En binnenkort voor maar 5 euro een dagje weg met die spaaractie van C1000/Jumbo. Dat scheelt 20 euro in vergelijking met de normale toegangsprijs..

 Al die spaarprogramma's leveren me best wat op zit ik me zo te bedenken. Leuk dat ze er zijn. Voor een appel en een ei op de eerste rij. Zo'n gevoel geeft dat. Ik ben, vooral de laatste maanden met een krappe beurs, gek op sparen!

Wat spaar ik allemaal,  aan welke programma's doe ik mee?
 1. Koopzegels bij Appie Heijn
 2. Optimel Eurosparen
 3. Douwe Egberts waardepunten
 4. Clix van Euroclix
 5. Parels van Moneymiljonair
 6. Airmiles
 7. Kruidvat punten op de voordeelkaart
en sinds kort spaar ik natuurlijk ook de w.k hamsters! Ik heb een hamster-boom! Die hamsters zijn vooral gekregen, want mijn omgeving weet heel goed waar ze die meuk kwijt kunnen ;-)


Ben jij ook dol op sparen? En is er nog een ander leuk spaarprogramma die je me kan aanbevelen?

10 opmerkingen:

 1. Ik spaar niks,snap alleen niet dat je nog überhaupt een televisie gids nu neemt, het is zonde, er zijn alleen maar herhalingen, je kan op tv gids.nl ook kijken wat er op komt.
  Hier al zeker 15 jaar geen tv gids meer, bevalt prima hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, ik vind het zeer prettig om een duidelijke gids bij de hand te hebben. Als ik er geen heb (tijdje geprobeerd) mis ik alle leuke programma's! En dat is zonde van mijn tv-abonnement natuurlijk. En ik neem altijd een goedkoop proefabonnement voor een paar weken. Vaak kost het me helemaal niets (betaal je een tientje en krijg je er een cadeaukaart van een tientje bij) Ik ga er niet de volle mep voor betalen natuurlijk!

   Verwijderen
  2. Ik kijk ook amper tv;)
   Dus wellicht scheelt dat natuurlijk, ik heb ook niet het idee dat ik dus "leuke"programma's mis!
   Mocht dat gebeuren hebben we altijd nog uitzending gemist.

   Verwijderen
 2. Ik nam ook zo'n abonnement op de Veronicagids. LET OP. In de kleine lettertjes staat dat zij er vanuit gaan dat je het abonnement op de Veronicagids DOOR laat lopen na die 13 weken. Dus zeg meteen je abonnement op zodra je de 1e gids hebt gekregen. Ik heb 4 maal moeten bellen voordat alles geregeld was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze niet, daar let ik wel op dat erbij staat; "stopt automatisch". Begin vorig jaar ook dezelfde aanbieding besteld. Stopte netjes na 13 weken.

   Verwijderen
 3. Ik spaar zegeltjes van de Plus. Heb net weer 5 volle spaarkaarten ingeleverd. Verder spaar ik bij Kruidvat, Etos en allerlei andere winkels voor gratis producten of korting. Overal pak ik zegeltjes aan: is het niet voor mezelf dan is het wel voor iemand anders. Ook spaar ik Airmiles.
  Bij de ING spaar ik automatisch rentepunten, maar daar heb ik nog nooit punten ingeleverd omdat je overal nog moet bijbetalen en dat zijn behoorlijk hoge bedragen. Voor hetzelfde geld kan ik ergens anders gewoon goedkoper uit zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik spaar koopzegels van ah. Bijna mijn 5e boekje vol. Ik bewaar deze allemaal voor de zomervakantie en wissel ze dan in. Wij gaan over 5 weken. Een 6e boekje zou ik zelf niet halen, maar ik vraag dan tijdelijk de zegels van mijn moeder en kan zo 6 boekjes volmaken. Een heerlijk extraatje voor de zomervakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vraag me af wat jullie bedoelen met 'koopzegels van ah'.... Ik ga regelmatig naar een ah (belgie) maar heb nog nooit gezien dat daar zegeltjes gegeven worden. Tot nu toe heeft nog geen enkele kassierster met gevraagd of ik zegels wou hebben.... liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Koopzegels zijn een typisch Nederlands fenomeen en worden niet uitgegeven in winkels buiten Nederland.

   Verwijderen
 6. Ook ik spaar ah zegels en vomar kooppunten , denk maar zo alle beetjes helpen. Bij de lidl kan je zegels sparen op het barbeceuvlees , 1 volle kaart is een ''gratis'' vleespakket.

  BeantwoordenVerwijderen