Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zondag 25 mei 2014

Oranjekoorts: als 'we' wereldkampioen worden, dan...

krijg je bij de mediamarkt het geld van je nieuwe televisie terug!! Kijk, dat vind ik nou eens mooie acties!  En wat een vertrouwen in ons nederlands elftal! (not)

Ik zit net de reclamefolders door te spitten en het is alsof de Oranje-koorts heeft toegeslagen. Echt overal zijn Oranje artikelen te krijgen, hele pagina's vol met oranje sjaals, nepnagels, hoedjes, jurkjes, M&M's,juichpakken, enzovoort. Zal Nederland nu nog niet genoeg oranje spul in de kast hebben liggen van de afgelopen jaren? Ik in ieder geval wel. En ik schaf mooi niks meer aan.
Maar je moet best sterk in je schoenen staan om toch niet een keertje overstag te gaan, want het is een koorts!! En je wordt er door aangestoken! Echt waar. En als er straks weer een spaaracties is bij een supermarkt doe ik waarschijnlijk wel weer enthousiast mee. Ja, ik ben ook zo'n druif die dan in een andere supermarkt de boodschapjes gaat halen vanwege die hebbedingetjes. En nee, ik heb geen kinderen ;-(   Ik vind het gewoon zulke leuke rommel! En het zijn dingetjes die je gratis bij de boodschappen krijg, dus dat is altijd goed.  Ben benieuwd wat Albert Heijn dit jaar doet! En ook Plus en C1000 hebben nog niks bekend gemaakt. Ik zou het toch verwachten zeer binnenkort, want op die manier kun je veel klanten lokken. Die Jumbo juichpakken van meneer Donders vind ik afschuwelijk, dus die hoef ik niet. Maar de afgelopen jaren vond ik de wuppies en spelerspoppetjes bijvoorbeeld erg leuk! En kocht ik ook het toiletpapier met de oranje hondjes. Ook nog niet gesignaleerd dit jaar trouwens.

Ik verheug me op de komende weken, ik ben een voetbalfan en vind het een heerlijke en gezellige tijd. Al zal het vast niet meer zo'n geweldig WK worden als 4 jaar geleden. Maar je weet het nooit, de bal is rond. Het kan dus alle kanten op gaan. En ben je toe aan een nieuwe tv (prijs maakt niet uit!) om die mooie voetbalwedstrijden te bekijken? Schaf die dan aan tijdens de "wk aftrap weken". Als onze jongens dan de sterren van de hemel spelen in Brazilie, dan is die televisie gewoon gratis!!

Heb jij al een klein beetje last van oranjekoorts?

5 opmerkingen:

 1. Ik alleen in die zin dat we hebben besloten samen met anderen t.v. te kijken. Oranje spullen heb ik nog en koop ik zeer zeker niet! De gratis poppetjes neem ik alleen maar mee als ik per ongeluk het juiste heb gehaald, maar alleen als ik het anders ook gehaald zou hebben. Familie koopt vaker merkspullen en krijgt dus ook vaker van die hebbe-dingen mee, die wij dan krijgen. Die hang ik dan leuk voor het raam, om de sfeer wat te verhogen. Eten en drinken word gezamenlijk gedaan. Ik vind het een leuke tijd, maar geniet ook weer van de rust als het voorbij is... net als met Kerst trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik spaar al jaaraaaren oranje hoofddeksel. Ik heb petten, hoeden, kippen, vogels, petten met haren wat er maar is in het oranje. En ik heb NIETS met voetbal. Ik koop/verzamel dit omdat ik het oranje gevoel / Koninginnedag (dat was) Koningsdag helemaal geweldig vind. Dus ook de hoofddeksels in het oranje ik spaar ze allemaal. En het moet niets kosten dus na het oranje gedoe in de uitverkoop voor een prikkie........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb écht helemaal niks met voetbal en het gedoe eromheen. Ik kruip gewoon een paar weken onder een steen tot het WK voorbij is. :-D
  Voor de liefhebbers: heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, eerder van oranjehuiver. Ik vind voetbal de saaiste sport die er is, en kijk niet uit naar het oranjegeweld en hoe voetbal de tv domineert.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. joepie , het WK, als we weer allemaal massaal verbroederen ! jammer alleen dat we dat alleen doen met koningsdag, eurovisiesongfestival en het WK en dergelijke, alleen jammer dat daar allerlei milieuvervuilende gadgets voor nodig zijn. en jammer dat mensen die niets met voetbal hebben constant om de oren geslagen worden met niet alleen wedstrijden op tv, maar ook met voetbal gerelateerde programmas , trailers van programmas en reclames over voetbal.

  BeantwoordenVerwijderen