Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

donderdag 15 mei 2014

Vergeet het niet door te geven!

Ik werd er op attent gemaakt door een lezer. De huurverhoging per 1 juli moet je zelf doorgeven aan de belastingdienst! Anders krijg je pas op 1 januari meer huurtoeslag. En loop je geld mis.

Gisteravond heb ik dit via digi-d doorgegeven aan de belastingdienst. Ik zag nu al op mijn toeslagen dat ik inderdaad per 1 juli  gecompenseerd ga worden en er 11 euro huurtoeslag bij ga krijgen.
Heel fijn!

Naar dit geld kon ik fluiten als ik het zelf niet door had gegeven. Dan had de belastingdienst per 1 januari pas de huurtoeslag verhoogd. En met terugwerkende kracht krijg je volgens mij niks.

Vorig jaar heb ik dit dus niet gedaan omdat ik het niet wist dat dit kon. Dus heb ik de helft van het jaar minder gekregen waar ik recht op had, zie ik nu in.

Ik heb het idee dat meer mensen hier niet van op de hoogte zijn, of het om welke reden dan ook niet doorgeven. Mensen, doe dit wel! Je hebt waarschijnlijk ook recht op meer toeslag vanwege die verrekte huurverhoging per 1 juli.
Zonde om het te laten liggen, toch?

14 opmerkingen:

 1. Ik heb een koophuis, maar vind dit soort tips altijd zo fijn!! Ik geef 'm zeker door aan huur-vrienden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gek, ik heb vorig jaar de huurverhoging niet doorgegeven, maar kreeg toch een bedrag terug, met terugwerkende kracht!
  (mijn woningbouwvereniging geeft altijd de nieuwe huurbedragen aan de belastingdienst door).
  Gr.Merle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreemd. Mijn toeslag is elke maand hetzelfde geweest in 2013. En ik heb achteraf nooit geld terug gehad.
   Maar wel fijn voor jou!

   Verwijderen
  2. misschien moet je hier toch even met de belastingdienst over bellen.
   groet Linda

   Verwijderen
 3. Bedankt voor de tip!
  Fijn om te lezen dat je gecompenseerd wordt.
  Ik ga ervan uit dat je het niet erg vindt dat ik deze tip doorgeef aan de lezers van mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kreeg een brief van mijn woningbouwvereniging met het volgende:
  "Ontvangt u huurtoeslag, dan geven wij de nieuwe huurprijs door aan de Belastingdienst. U hoeft dat niet zelf aan de Belastingdienst door te geven. Uw huurtoeslag wordt niet direcht door de Belastingdienst aangepast. U ontvangt na afloop van 2014 een definitieve berekening, waar de huurverhoging in is verwerkt."
  (A cantus prov. Gron. !

  m.vr.,gr, siek

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier net zo'n brief! Ik ga hem toch maar eens aanpassen, want ik krijg nooit iets terug, ja 1 euro en 1 euro aan rente!!
   Bedankt voor de tip!

   Gr. Boukje

   Verwijderen
 5. Bedankt voor de tip, ik heb het meteen doorgegeven aan mijn nicht, ze was er erg blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een goede tip denk ik! Wij huren niet, maar ik lees hierboven al mensen die hem meteen gebruikt hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Volgens mij klopt er ergens iets niet. Had ergens gelezen dat je 18.E \huurverhoging had, of zoiets. En je zegt dat je nu 12E huursubsidie krijgt. dus je huurverhoging is dan 6 E daar geloof ik nix van.
  Of ik moet fout zitten, maar het komt mij niet geloofwaardig over.

  groet Marlinda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. heb het even nagekeken. Ik krijg er echt 11 euro bij (geen 12) . Dat betekent dat er 7 euro in verhouding bijkomt (huur minus huurtoeslag) Dat lijkt me ook niks meer dan billijk. De minima in Nederland vallen anders bij bosjes in de financiële ellende. Want waar moet je eigenlijk iedere keer die verhogingen vandaar toveren? Er zijn heel veel mensen die 7 euro echt wel voelen in hun portemonnee iedere maand! (laat staan 18!) Toch wel weer 7 keiharde euro's...
  Apart eigenlijk, dat je het niet geloofwaardig vind. Het zou wat zijn zeg. Joh, dan werd die rij bij de voedselbank nog veel langer. Nee, dat wil Den Haag (gelukkig) ook nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou, ik heb mijn nieuwe huur ook doorgegeven en ik krijg er gewoon 143 op jaarbasis bij!!! Ongelooflijk, ik heb al die jaren mijn nieuwe huur niet doorgegeven, het bedrag wat er in stond was van 2012! Dus, dat regeltje wat de stichting erop zet, klopt van geen kant. Ben blij dat ik deze tip van je heb gehad, dankjewel daarvoor! Scheelt toch elke maand weer een beetje!!

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan en heel fijn dat je direct per 1 juli ook gecompenseerd wordt!
   Wel een fout van jouw stichting. Ik denk dat het bij heel veel mensen fout gaat, daarom dat blogje. Je kunt beter zelf zorgen dat je direct krijgt wat je toekomt en elk jaar in mei/juni het zelf even veranderen, is een fluitje van een cent.. Dan weet je zeker dat het goed komt, ik hou de touwtjes zelf wel in handen!

   Verwijderen
 10. Bijna vergeten, bedankt voor de tip, morgen even op het gemak doen.

  BeantwoordenVerwijderen