Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zondag 13 april 2014

Winkelen bij Primark

Gisteren ben ik samen met een vriendin een dagje wezen shoppen. Met de trein (op zo'n goedkoop kaartje van de kruidvat) zijn we op pad gegaan. Ik had bolletjes met kaas en ham gesmeerd, en pakjes drinken meegenomen om het voor mezelf niet te duur te maken. We gingen laat in de ochtend weg, dus hadden we een lekkere lunch in de trein. Vriendin waardeerde dit, ze had er zelf niet aan gedacht om broodjes en drinken mee te nemen. Voor mij is het een gewoonte aan het worden.
We gingen naar Nijmegen, daar is veertien dagen geleden een Primark geopend. En daar moesten we natuurlijk ook eens naar toe! Primark is een soort Action op kledinggebied, echt stuntprijzen voor leuke kleding.
Wij hadden er zin in! Toen we binnenkwamen was het er stervensdruk. Niet normaal meer (ja, wie gaat er dan ook op een zaterdag, dacht ik nog..) Ik ben in mijn leven nog nooit in een winkel geweest waar het zó vreselijk druk is. Je kon er over de koppen lopen. Echt niet leuk meer. Het was er ook nog eens hartstikke warm. Dus onze jassen maar snel uitgedaan. Even later werd er omgeroepen dat de airco kapot was. Heel vervelend. Ik vond het nog knap dat er niemand onwel werd of dat mensen linea directa de winkel uitrenden. Het gebeurde niet. Iedereen leek wild te worden door de lage prijzen en bleef graaien in de stapels en rekken kleding.
En ik? Ik deed vrolijk mee. Ik kocht voor € 30,50. Ik had daarvoor 2 paar slippers, 1 tas, 4 shirtjes en een geurkaars. Mijn vriendin kocht meer, maar dan ook vooral op de kinderafdeling.
Ik ben erg benieuwd naar de kwaliteit. Misschien dat ze maar één seizoen meegaan, leuk voor de vakantie sowieso.
Ik heb de kledingstukken in mijn shoppingbag, dat is zo'n tas die je bij de ingang van de winkel kunt pakken, maar niet gepast. Die wachtrij voor de paskamers was veel te lang. Die mouwloze tops kan ik op het oog ook wel beoordelen qua maat. En ze zitten prima. Voor die 2,50 tot 3,00 euro per stuk durfde ik het wel aan om de gok te nemen.
Het winkelen bij Primark was een aparte ervaring en ze hebben echt leuke dingen. Vooral de prijzen maken het voor mensen met een klein budget heel prettig shoppen!  Maar de volgende keer ga ik op een doordeweekse dag en net nadat de deuren opengaan, om negen uur 's morgens of zo.
We hebben verder nog een gezellige dag gehad en ook bij de V&D was het druk vanwege 'de grande finale' van het prijzencircus. Maar dat was nog niet een kwart van de drukte van de Primark.
Ik kocht bij de H&M nog een leuke top en een rok. Nu heb ik alleen nog nieuwe schoenen nodig en een jurkje. Dan heb ik genoeg voor het voorjaar/ zomer.
Later trakteerde vriendin nog op een patatje speciaal bij Smullers op het station. En toen met volle tassen de trein in. Een gezellig maar druk winkeldagje gehad.

25 opmerkingen:

 1. Mijn manier van de maat bepalen is: een lekker passend t-shirt nemen en de onderkant op 2 armen uitgespreid passen, zo weet je ongeveer of de onderkant past. Werkt bij mij erg goed dit systeem.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het vooral voor kleine man een leuke winkel, die groeit toch heel snel ;) er zit er hier een in de stad, en vanmorgen zijn we even naar de stad gegaan, maar het was daar zo druk! Ik ga meestal s'ochtends vroeg of vlak voor sluitingstijd, dan is het wel te doen ;) je bent leuk geslaagd, echt super voor dat bedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De shirtjes zijn daar niet duur. Qua kwaliteit en mee gaan van seizoenen is het wisselend. Ik heb iets dat nu al een jaar mee gaat dat ik regelmatig draag maar ik heb ook een bloesje gekocht dat na 1 keer dragn al de kliko in kon...

  Met tassen zijn ze helemaal leuk, soms echt leuke tussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij is het altijd druk bij de Primark! Ik ben in Londen, in Fuengirola (Spanje) en in Rotterdam geweest en alle keren was het een hoop gedram en lang wachten voor de paskamers. In Spanje waren ook zakkenrollers. Daar werd al voor gewaarschuwd en onze jongste voelde op een gegeven moment een hand langs zijn broekzakken gaan. Hij heeft die hand weggeduwd en gelukkig zat er niks in zijn zakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik weiger daar te kopen en ook mijn kind mag daar haar kleedgeld niet uitgeven. Ze staan heel erg slecht aangeschreven ivm kinderarbeid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed gevoel he om voor een prikkie kleding te kopen. Jij laat dus indirect toe dat kinderarbeid blijft!!! Jammer!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.
   See

   Verwijderen
  2. Waarom zijn altijd de reacties met het venijnige commentaar zonder naam? Wees eens een flinkerd en laat weten wie je bent!

   Anja

   Verwijderen
  3. Beste Anja,
   Waarom reageer je zo fel?
   Jij schrijft wel je naam onder je bericht, maar niemand weet toch wie jij bent?
   Natuurlijk kan niemand als een soort heilige leven, maar we kunnen wel bewuste keuzes maken. En dan is het goed om andere mensen bewust te maken van de impact van hun keuzes. Misschien was dit bij hen nog niet bekend. In het vervolg kunnen ze dan andere keuzes maken, of dezelfde keuze maken als ze zich hierdoor niet laten afschrikken. We leven gelukkig in een vrij land, maar bewustzijn is belangrijk!

   Verwijderen
 7. Helaas maken ook de dure merken zich hier schuldig aan, alleen betaal je daar meer omdat het toevallig een merk is: http://rankabrand.nl/modeketens/Primark

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is leuke kleding hoor, voor een prikkie. De kwaliteit is nogal verschillend, mijn dochter koopt er vaak en veel en het ene is zo weg en het andere blijft mooi.
  De tassen zijn geweldig, kan je nog eens met de nieuwste trends meegaan voor € 14.00 haha. Gaan ook geen jaren mee hoor.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gewoon niet naar toegaan. KINDERARBEID.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als iets goedkoop is, kun je je altijd afvragen wie uiteindelijk de rekening betaalt. Bij kiloknallers-vlees is dit altijd het dier. Bij spotgoedkope kleding is dit degene die de kleding maakt.
  Zolang mensen in de eerste plaats aan hun eigen portemonnee denken, zullen deze praktijken blijven bestaan.
  Ik probeer er niet aan mee te doen. Door vegetarisch te eten worden er geen dieren voor mij gedood. Door kleding tweedehands te kopen, koop ik goedkoop en duurzaam.
  Het heeft allemaal te maken met de keuzes de maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het heeft allemaal te maken met de keuzes die je maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. En soms zijn keuzes geen keuzes omdat de knip en je banksaldo het niet toelaten. En regelmatig kan het deze maand niet maar de andere maanden ook niet.
  Met een kleine beurs heb je vaak niet veel keuze.
  Zal namelijk nergens gewaardeerd worden als je in kapotte vodden komt werken of iets dergelijks...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kleding wordt niet zo snel vodden. Ik draag nu nog kleding die al 7-8 jaar oud is en er nog als nieuw uit ziet. Wij geven zo'n 150 euro per jaar pp uit aan kleding.
   Wij dragen kleding die gemaakt wordt in europa, dan is de kans op kinderarbeid al een heel stuk kleiner.

   Verwijderen
 13. Heb gelijk op de site gekeken, maar vond de primark geen eens heel slecht scoren nl. een c redelijk op weg, kan beter, maar er staan megaveel dure merken die veel lager scoren en ook maar een paar merken die wel goed scoren. vraag me dus af waar degene die commentaar heeft kleding koopt? de meeste bekende dingen scoren gewoon een c of slechter, Gr. Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik scoor nog regelmatig op rommelmarkten kleding voor een euro of iets meer. Ook kringloopwinkels doe ik aan.
  Ook vaak nog duurzaam kleding( ik bedoel hier mee kleding die lang mee gaat ivm kwalitiet) ik weet niet of ze altijd duurzaam zijn gemaakt. of ik ruil nog wel eens wat. zelden koop ik iets nieuws.
  schoenen koop ik altijd nieuw omdat ik steunzolen draag en ze moeten passen. ik kom vaak in de duurder schoenen asortiment.
  mijn laaste paar zijn schoenen voor de zomer 90,- ecco. toch koop ik niet iederjaar schoenen. aan het eind van het jaar als de winter komt zal ik nieuwe schoenen kopen want die zijn af.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mijn oudste dochter is ook helemaal blij over de Primark in Nijmegen en wil daar ook nog naar toe. Maar de drukte die jij beschrijft klinkt afschuwelijk. Ik zal haar adviseren niet op zaterdag te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb je op mijn blog genomineerd voor de Very Inspiring Blogger Award, omdat ik vind dat je het geweldig doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ga er liever ook niet heen, omdat er gezegd word dat het door kinderen gemaakt word.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De Primark in Amsterdam is geopend, jullie al geweest?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Primark is de beste winkel die er bestaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoeveel winkels zijn er nu eigenlijk in Nederland? Ik dacht zelf een stuk of vijftien..

  BeantwoordenVerwijderen
 21. leuk om te winkelen bij Primark Nederland :)

  BeantwoordenVerwijderen