Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

dinsdag 25 februari 2014

Luxe vertrekpremie immigranten...hoe krankzinnig!

 

 

Immigranten krijgen tot hun dood €600 per maand

Run op luxe vertrekpremie


AMSTERDAM - Onder Turken en Surinamers  is een ware run ontstaan op de volledig betaalde en verzorgde terugkeerregeling die Nederland immigranten aanbiedt. Vanaf eind juni wordt de Remigratiewet namelijk versoberd en moeten allochtonen zelf opdraaien voor de kosten van een terugkeer naar hun vaderland.

  Turkish AirlinesFoto: Wikimedia Commons
  Nu is het nog zo dat allochtonen van 45 jaar of ouder die minimaal een half jaar een uitkering krijgen, op kosten van de belastingbetaler kunnen terugkeren naar hun vaderland. De Nederlandse staat betaalt dan de tickets en de verhuiskosten voor hun hele gezin. Ook krijgt de migrant tot aan zijn dood een maandelijkse uitkering van zo'n 600 euro- of hij nou een baan heeft of niet.
  Een ruime Kamermeerderheid besloot onlangs om de wet flink te versoberen. De minimumleeftijd om voor de regeling in aanmerking te komen, stijgt deze zomer naar 55 jaar, en de verhuis- en reiskosten worden niet langer vergoed.
  Het aantal aanvragen van immigranten die nog van de oude regeling willen profiteren is flink gestegen. ,,We hebben 2333 aanvragen in behandeling genomen, tegen 1839 in 2012", zegt een woordvoerder van de Sociale Verzekeringsbank tegen het AD. De verwachting is dat dat aantal de komende maanden nog verder toeneemt.
  Onder Marokkanen is de regeling minder in trek dan bij Surinamers en Turken. Dat is vooral omdat het economisch perspectief en het zorgstelsel in Marokko minder gunstig is.


  Ik las bovenstaand stukje op telegraaf.nl. Ik heb het hier eventjes geplaatst... Ik vind dit zo te zot voor woorden. Welkom in krankzinnig luilekker-nederland! Wat vind jij hier nou van?

  19 opmerkingen:

  1. idd te belachelijk voor woorden, jammer dat ik geen turk of surinamer ben maar gewoon thuisblijfmoeder... ik krijg geen 600 per maand of vliegtickets voor een vakantie;-)!!!

   BeantwoordenVerwijderen
  2. een beetje dubbel, want aan de ene kant vertrekken er dan toch weer een aantal mensen ,maar aan de andere kant toch weer een flinke aderlating van de staatskas en vraag me ook niet af of mensen naar verloop van tijd toch niet weer terugkomen als het allemaal tegenzit in eigen land. wat gebeurt er dan?

   BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze komen terug. Dat is in Amsterdam zuidoost, waar ik woon, een publiek geheim. Beleidsmakers weten dat ook.

   BeantwoordenVerwijderen
  4. Echt idioot dit! En de Nederlanders laten ze kreperen als het zo uitkomt.

   BeantwoordenVerwijderen
  5. Met terugwerkende kracht had dit al jaren geleden moeten zijn afgeschaft. Echt schandalig.

   BeantwoordenVerwijderen
  6. Je kan het ook zo bekijken; die hebben tenminste nog een tweede land waar ze naartoe kunnen, scheelt het vwb werklozenstatistiek waar moeten de werkloze, arme, bijstandsgerechtigde Nederlanders naartoe? Groet, een jongedame die straks geen recht meer zal hebben op een pensioentje

   BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind dit ook erg... Helemaal omdat er voedselbanken in Nederland nodig zijn, en dan wordt er gezegd; ga maar werken! Maar sommige mensen hebben nou eenmaal pech (gehad)!

   Ik kan heel slecht tegen fraude in de bijstand, maar dit soort berichten, in crisistijd en in een land waar voedselbanken zijn, vind ik waanzin!

   BeantwoordenVerwijderen
  8. Zou de mens die teruggaat maar zijn moederland met zijn gezin in Nederland blijven tot aan zijn dood, zouden de kosten per maand vele malen hoger zijn!

   BeantwoordenVerwijderen
   Reacties
   1. Dat klopt helemaal.....dat was de reden dat deze regeling ooit verzonnen is.
    Diana

    Verwijderen
   2. misschien waar,maar dan maken ze het geld tenminste hier nog op ,nu verdwijnt het geld helemaal

    Verwijderen
  9. Hierbij de link naar de regeling http://www.st-ab.nl/normremi.htm Te zot voor woorden!! Welke partij heeft deze regeling verzonnen en hoe is dit in godsnaam door de tweede en eerste kamer gekomen?? Als zoiets in je verkiezingsprogramma staat weet elke partij wel dat ze hun partij wel op kunnen heffen want iedereen die bij zijn gezonde verstand is begrijpt wel dat dit niet door de beugel kan. "Nee sorry oma we kunnen je niet verschonen want we moeten bezuinigen op de zorg!" Hoeveel mensen krijgen nu 600 EUR per maand op het moment?? Stel dat het er 5000 zijn (moeten er meer zijn) dan spreek je over 3,6 Miljoen per jaar!!

   BeantwoordenVerwijderen
  10. Dit artikel had ik ook gelezen in de Telegraaf en zag dat er meer dan 1000 reactie's op waren gekomen. Dus veel mensen reageerde met als jullie /ik gewoon belachelijk. Dat je mensen die gaan remigreren helpt met papieren etc oke , maar om maandelijks zoveel geld over te maken is wat anders.Als je als Nederlander gaat emigreren krijg je ook geen geld van de staat mee tenzij het een wao uitkering is en dan nog moet je aan regels voldoen. mijn grote angst hierbij is dat er Dankbaar misbruik van deze regeling gemaakt wordt want er zal wel weer geen controle op zijn of lastig. Ik weet in veel landen heb je als emigrant geen recht op een uitkering maar als je daar kan werken waarom dan ook een uitkering ??? want het was en/en en niet of/of volgens het artikel. Het wordt steeds gekker hier en dan vinden ze het nog gek dat veel Nederlanders met het idee lopen om te gaan emigreren en elders een bestaan op te bouwen .

   BeantwoordenVerwijderen
  11. nu gaat het meestal alleen nog over turken,marokanen, Surinamers, chinezen en indonesiers en wat Afrikaanse landen , straks komen daar dan waarschijnlijk ook nog polen, Roemen en Bulgaren bij

   BeantwoordenVerwijderen
   Reacties
   1. Heb het opgezocht, de remigratieregeling is er alleen voor: Tot de doelgroepen van de Remigratiewet behoren:
    - personen die de nationaliteit hebben (gehad) van: Turkije, Marokko, Suriname, Tunesië, Kaapverdië, Servië, Bosnië-Herzegovina, Kroatië, Montenegro, Macedonië (FYROM), Slovenië, Kosovo, de Molukken, Griekenland, Italië, Portugal of Spanje, en die willen terugkeren naar hun land van herkomst.

    Roemenen en Bulgaren e.d. kunnen hier dus gelukkig geen aanspraak op maken.

    Verwijderen
  12. hier over heb ik me verschrikkelijk verbaast.. ik heb ook een uitkering en heb je last van controle, en verplicht vrijwilligers werk , want je moet iets terug doen .. en dat licht in zon op hun luie gat of werken bij..
   gewoon zomaar krijgen. ik vind het dat ze als ze geen werk vinden en WWB genieten dat er een limet van bv 3 jaar moet gelden en daarna maar terug..dit klink uit mijn mond raar.. pvv achtig. Maar het is niet rechtvaardig tegen over andere mensen die werkloos zijn geworden en in de bijstand zijn beland met alle gevolgen vandien.
   gaat veel te ver. 600,- dan ben je rijk als je weer in eigen land bent.
   tjonge..jeetje.

   BeantwoordenVerwijderen
  13. Ook ik vind het een schandalige regeling en ook nog oneerlijk. Toen wij in 2007 gingen remigreren naar Servie heb i bijtijds de SVB en Belastingdienst gevraagd wat onze rechten en plichten waren. De SVB "promote" alleen dat wij ons vrijwillig konden bijverzekeren voor de AOW tegen een belachelijk hoge premie. Prima dus we hebben alles alleen gedaan en gisteren hoorde ik van het het bureau remigratie dat deze wet al sinds 1 april 2000 bestaat en dat wij toen zeker recht zou hebben gehad om een tegemoetkoming in de verhuiskosten. Wij zijn geremigreerd omdat wij te weinig AOW hebben opgebouwd en we niet iets van bijstand willen hebben. Als de SVB wetten moeten naleven moeten ze deze ook goed doorgeven aan de mensen

   BeantwoordenVerwijderen
  14. Tsjonge! Dat zullen flinke bedragen zijn. Ik kan me goed voorstellen dat dit versoberd moet worden.

   BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik vind het een hele mooie regeling voor mensen die vaak al jaren hebben gewerkt in Nederland en op een gegeven moment weer terug willen naar eigen land maar hier niet genoeg geld voor hebben. 600 euro is nog goedkoop. Andere regelingen bestaan er voor werknemers. Zoals een docente handenarbeid die met 55 jaar met pre-pensioen mocht á 500 euro p/m. Dus nee ik vind zo'n artikel stemmingmakerij omdat het lijkt dat 'buitenlanders of 'allochtonen' worden voorgetrokken, terwijl dat duidelijk niet zo is.

   BeantwoordenVerwijderen