Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zaterdag 4 januari 2014

Overgestapt!

Ik ben zojuist overgestapt van energieleverancier. Mijn contract loopt af op de 31e van deze maand dus het werd hoog tijd om een overstap in gang te gaan zetten. Ik wachtte al een tijdje op een goed aanbod, want wat was het karig gesteld de afgelopen weken met de overstapbonussen!
 En ik wilde waachten tot het 2014 zou zijn..de energieprijzen zouden flink gaan dalen! Ik wilde geen vast jaarcontract afsluiten voor die tijd, dan zou ik immers een dief zijn van mijn eigen portemonnee... Maar toen las ik dit: Energieprijzen dalen nauwelijks in 2014. Dat schiet dus niet op. Ik heb me weer blij laten maken met een dooie mus. Niks geen dalende energieprijs dus.
  Vandaag was er dan toch eindelijk een goede actie van EnergieDirect op de meeste vergelijkingsites. Een bonus van 130 euro is fijn en al een stuk hoger dan wat de afgelopen weken de norm was. En de tarieven zijn uiteraard lager dan waar ik straks in verval bij mijn huidige energieleverancier (Essent). Want nu betaal ik nog een speciaal actietarief vanwege mijn jaarcontract en vanaf 1 februari betaal ik het variabele tarief voor onbetaalde tijd. Goed, met mijn lage verbruik zal het niet veel schelen of ik nou 0,62 of 0,63 cent per m3 betaal, maar alle kleine beetje helpen! Ik heb een opzegtermijn van 30 dagen bij Essent, dus op zijn vroegst op 3 februari zal de overstap een feit zijn. Mijn voorschot zal zo'n 45 euro per maand bedragen. Dat is weinig, maar mijn verbruik is dan ook lager dan wie dan ook. Happy me. Mooie bijkomstigheid is dat ik minder stook dan 500 m3 per jaar aan gas (en dat blijf ik doen is de verwachting) daardoor val ik in een lager capaciteitstarief. Ik betaal de helft minder, zo'n 50 euro op jaarbasis, dan iedereen boven de 500m³ p/j. En nou niet denken dat dat deze dame kou zit te lijden hoor! Deze Minima is een koukleum, maar dat zijn haar buren en onderburen ook..! En dan nog ietsje extremer. Laatst was ik beneden op bezoek en toen wist ik wel waarom ik niet zo hoef te stoken..22,5 graden gaf de thermostaat daar aan, dus ja....dank u wel voor de gratis vloerverwarming:-)

Juist door over te stappen via vergelijkingssites en niet via de site van de energieleverancier zelf, levert dat een prettige welkomstbonus op. Ik heb ook gekeken bij gaslicht. com en easyswitch. Maar prizewize was de goedkoopste en heb ik goede ervaringen mee. Uiteraard via de website van Euroclix naar prizewize gesurft, zodat ik ook weer een paar eurootjes verdien aan clix. Da's dan ook weer lekker meegenomen.

6 opmerkingen:

 1. Je moet je overstap ook augustus/september doen dan zijn de bonussen hoog of weer in het voorjaar.

  Maar mooie lage maandbedrag :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmm, ben ik een beetje dom geweest misschien? Ik kan geen reden bedenken waarom de bonussen in die maanden weer omhoog gaan eigenlijk...
   Toch ben ik blij met deze overstap (ik kan het altijd nog annuleren na de bevestigingsbrief mocht ik echt spijt krijgen)

   Verwijderen
  2. Hier iemand die de ontwikkelingen volgt van de laatste maanden en zie het verschil:

   https://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=51&t=139365

   Verwijderen
 2. Zo da's een mooi laag bedrag! Heb je goed gedaan hoor! Wij zijn nu net ook overgestapt, met een bonus van 120 euro, ook niet slecht!

  BeantwoordenVerwijderen