Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

woensdag 8 januari 2014

Eindelijk, de winter is in aantocht!

We duiken vanaf maandag de winter in! Met eerst kans op sneeuw en later waarschijnlijk toenemende vorst ogen de weerkaarten meer en meer traditioneel ‘winters’.
De afgelopen dagen waren echt zo "warm" dat er twee records verbroken zijn. kijk hier
Dus wordt het weleens weer tijd voor de winter. En januari hoort de koudste maand van het jaar te zijn, toch? Voor de natuur is het ook goed dat het even lekker gaat vriezen. Ikzelf zit al drie dagen met de verwarming uit. Hier in mijn appartement blijft het toch wel 18 graden als we buiten dubbele getallen hebben op de thermometer. Is wel prettig consuminderen op het gasverbruik natuurlijk. Het bespaart weer wat kuupies. Als één kuub 62 eurocent kost, tikt het lekker aan om ze mooi niet op te stoken. Maar toch wil ik veel liever een échte winter, met schaatstochten, kinderen die sleetje rijden en sneeuwpoppen maken. Koek en zopie, warme chocolademelk aan de kant van de ijsbaan. Mooie witte landschappen en vogeltjes die dan wél de voederplaats weten te vinden op m'n balkon. Ik hou er van, van een echte strenge winter. Al moet ik wel zeggen dat ik nu geen last meer heb van autoruiten krabben en de weg op moeten voor m'n werk, want dat vond ik in het verleden het enigste vervelende ding aan de vorstperiodes. Die sneeuw en verraderlijke gladheid met het risico op ongelukken vind ik natuurlijk minder, toch houd koningin Mínima wel van minimale temperaturen, Koning Winter mag komen!
Kijken jullie ook uit naar echt winterweer?

15 opmerkingen:

 1. Ja laat maar komen die Elfstedentocht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik niet echt; ik heb een postwijk, en moet dan dus ook met volle, zware tassen fietsen als het glad is. Hoewel het aan de andere kant wel lekker is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik zit niet echt op de winter te wachten, moet met de fiets naar het werk en dat is elke dag een uur fietsen en nu ik met lichamelijke klachten zit is dat helemaal geen pretje ,al niet met mooi weer ,maar met slecht weer is het ronduit waardeloos, nee hoor laat maar zitten sneeuw en gladheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee. Als postbezorger en aan de magere kant zit ik niet te wachten op koude en sneeuw. Sorry! Vier lagen kleding is dan nog niet genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook postbezorger en zit ook niet te wachten op sneeuw en vrieskou.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig geen postbezorger meer ;-) Maar van mij mag de winter ook wel wegblijven tot minstens volgend jaar: hou niet van die kou en gladdigheid met alle ellende die daarbij hoort.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier sta ik ook niet te wachten op de winter.
  De kou mag maar vorst en gladheid mag weg blijven.
  Met 45 minuten fietsen per reis, dus 2 x 45 in per dag, op een stuk dat mogelijk niet gestrooid word zorgt voor veel vertraging. Plus dat devoorschoolse opvang niet eerder open is, betekend dus gegarandeerd te laat komen. En patienten zullen echt niet wachten dus een periode met problemen word verwacht....
  Nee winter, blijf nu maar weg met je vorst en sneeuw!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier ook geen liefhebber van sneeuw. Wel van kou, mag van mij wel -10 worden zodat de kinderen kunnen gaan schaatsen! Sneeuw vind ik gevaarlijk voor als we met de auto weg moeten en zelfs op de fiets is het geen pretje. Op een stille zondagmorgen lijkt het mooi....maar wacht maar tot maandag iedereen vrolijk met de auto eroverheen dondert ;-)

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Laat de vorst maar wegblijven, mijn dochter moet iedere dag vroeg de deur uit en met gladheid vind ik dat niet prettig,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nee liever niet! Kreeg net het voorjaar in m'n bol!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Sneeuw mag je houden. We hadden afgelopen winter 5 keer sneeuw die ook nog bleef liggen. Maar vriezen, ja lekker. En dan lekker gaan wandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nou... ik hoop ook op een echte lekkere winter. Heerlijk!!!!! Ik hoop ook op schaatsen, sneeuw en alles wat de winter zo mooi maakt. En ja.... ik moet ook elke dag met de auto naar het werk, maar.... ik doe gewoon rustig aan

  Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nee ben niet dol op de winter. Ben een zomermens met heel veel
  zon.en lekkere warmte.

  Marlinda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb een hartgrondige, vreselijke, ontzettende, intense, diepe enorme pesthekel aan de zomer, dus laat maar komen die winter!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik kijk er niet naar uit, maar dat is meer vanwege de gevaarlijke wegen die er uit volgen. Het winterweer op zich vind ik wel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen