Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

donderdag 2 januari 2014

gratiz en gratis

Allereerst wil ik iedereen een heel gelukkig 2014 wensen! Voor mij is het afgelopen jaar, 2013, voorbij gevlógen. De jaren lijken steeds sneller te gaan naarmate je ouder word. Vond ik als kind de "grote vakantie" van 6 weken een eeuwigheid duren, nu voelt een periode van 6 weken aan als toen een half jaar voelde qua lengte van tijd.
 Ik lees op andere blogjes overal goede voornemens en doelen. Nou, ik moet jullie teleurstellen: die heb ik niet speciaal voor 1 januari. Ja, ik heb wel een lijstje, zie bovenin mijn tabbladen, maar daar werk ik al aan. Aan sommige dan, niet allemaal tegelijk. De andere komen wel op een dag wanneer het mij uitkomt. En lekker niet vandaag. Ik vind dat je kunt beter een dag in het jaar voor jezelf kiezen om bijvoorbeeld te stoppen met roken of af te vallen. Een dag waarop je de juiste motivatie vind en je heel sterk voelt. En niet persé op 2 januari zoals de rest van Nederland. Omdat aan het begin van het nieuwe jaar dat het meest van je verwacht wordt door je omgeving of jezelf. Maar oké. Ik dwaal af van onderwerp waar ik over wilde schrijven.....namelijk over gratis producten!
Eergisteren kreeg ik een weer een leuk presentje bij de post. Een proefpakketje van Neutral. Er zat een proefmonster shampoo in, douchegel, bodymilk en wasmiddel voor de gekleurde was. Het is weer iets wat ik via gratiz.nl aanvraag. Dat is een erg leuke site waar je heel veel leuke geld terug acties en gratis dingetjes vind om uit te testen. Zo heb ik vandaag een sample parfum van Dolce & Gabbana aangevraagd. Ik ben benieuwd wanneer deze komt. Af en toe gebeurt het wel dat iets niet
aankomt als het uit het buitenland moet komen. Ik ben overigens erg blij met mijn Neutral producten, iets wat ikzelf nooit zou kopen. Ik hou wel van lekkere luchtjes en heb geen allergie, maar dingen uitproberen vind ik erg leuk. En als het niks kost natuurlijk helemaal leuk. Zo heb ik afgelopen jaar al heel veel kleine cadeautjes gekregen en geld bespaart door geld-terug-acties via o.a gratiz.nl. Sommige van die acties heb ik hier weleens op dit blog gezet. In 2014 hoop ik ook weer aan vele leuke gratis acties mee te doen.
Misschien een tip voor lezers. Hier de links:http://www.gratiz.nl/ of probeer http://www.gratis.nl/

4 opmerkingen:

 1. Jij ook de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!!
  Deze sites kom ik ook regelmatig. Wij Nederlanders houden ja van gratis ;-) Mijn stiefdochter vraagt ook geregeld dingen aan haha. Ik vind het ook handig om nieuwe dingen uit te proberen idd.

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb een tijd echt alles aan gevraagd wat er maar gratis was, niet echt handig want je kunt nu eenmaal niet alles ook echt gebruiken , tegenwoordig ben ik was selectiever, maar doe het ook samen met andere mensen, zo heb ik bijvoorbeeld kennissen die geen kat hebben maar wel een hond, dan vragen zij voor mij kattenvoeding aan en ik voor hen honden voeding en zo zijn er wel meer dingen die de een wel gebruikt en de ander niet en zo kun je net iets meer dingen aanvragen dan wanneer je het alleen doet. ook een handige site , alles voor niks.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik kocht laatst een cadeaubon bij de etos als cadeautje voor een kennis, daar kreeg ik allerlei leuke monstertjes gratis bij, en toen dacht ik bij mezelf, de volgende keer koop ik voor mezelf zon cadeau bon dan heb ik er gelijk wat lekkere monstertjes gratis bij, ik koop regelmatig wat bij de etos dus die cadeaubonnen komen wel weer op

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook geen concrete goede voornemens. Ik hoop door te gaan zoals ik al deed!

  Bedankt voor de linktip!

  BeantwoordenVerwijderen