Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

woensdag 6 november 2013

Spijt van de leesmap

Afgelopen zomer heb ik de leesmap genomen. "Vroeger" thuis hadden we die ook en ik vond het altijd fijn om te lezen. Ik ben eigenlijk best wel een huismus, vrij veel thuis en mag graag lezen. In plaats van eerst een proefabonnement af te sluiten, wist (dacht) ik zeker dat het me wel zou bevallen, want ik kende het immers al wel. Ik koos voor de compactmap met 7 bladen, Vriendin, Margriet, Libelle, Panorama, Autoweek, Privé en Mijn Geheim. Plus elke week een apart maandblad erbij, zoals Quest, ComputerIdee of Zin. Elke week afwisselend een van die maandbladen. Zelf koos ik aanvullend als extra 2 zelfgekozen bladen, wekelijks Flair erbij en maandelijks NuSport. Ik kon kiezen uit een welkomstcadeau en koos de mooie kofferset van Princess. Daarvoor moest ik wel 78 weken abonnee blijven. Precies anderhalf jaar. Ik betaal € 4,75 per week en de map is 5 weken oud. Maar ik heb spijt, zo'n spijt. En omdat ik aan dat contract vastzit denk ik dat ik er niet meer onderuit kan. Ik heb spijt omdat H.eerlijkThuis (zo heet die leesmap) gewoon ineens de map heeft veranderd. En juist mijn favoriete blad Mijn Geheim eruit heeft gehaald. En nu krijg ik dus de Weekend in plaats daarvan. Ik dacht vorige week nog: Oké, jammer. Dat is een foutje. Kan gebeuren. Maar nu zie ik op de site dat gewoon die map veranderd is. Bah. Ik vind dat roddelblad dus helemaal niks en lees ik niet eens. Bovendien is het maandblad NuSport ook niet meer als extra blad te krijgen. En daar betaal ik wel voor. Extra, ik geloof 50 cent per week. Ik heb al een mail gestuurd, maar er word niet op gereageerd tot nu toe. Ik zal er wel weer achteraan moeten bellen. Ik heb dat contract getekend, maar ik heb getekend en betaal voor de map met Mijn Geheim en voor het blad NuSport als extra blad, en niet voor wat ik nu (niet) krijg. Ik wil eigenlijk niet betalen voor wat ik nu krijg. Ik vind het dat niet eens echt waard. (Bovendien stinken sommige tijdschriften ook soms naar sigaretterook, maar dit terzijde) Ik geloof alleen niet dat ik een poot heb om op te staan. Spijt, spijt, spijt.  Ik zit er nog aan vast tot half januari 2015. Die kofferset is nog niet gebracht, maar die mogen ze ook wel houden. Ik ben eigenlijk best boos. Ze kunnen toch niet zomaar die map gaan veranderen?!! Dat was niet de afspraak! Ik baal er zo van, ik wil die leesmap geeneens meer! (maar ja, stopzetten kan niet, krijg ik een boete en moet sowieso de komende 62 weken gewoon dokken, totdat mijn contract afloopt, staat in de voorwaarden) Grrrr.....5 opmerkingen:

 1. Gevonden op consuwijzer.nl:
  "Bij een abonnement op een leesmap kiest u meestal niet voor een bepaald tijdschrift, maar voor een samenstelling van verschillende soorten tijdschriften. De aanbieder mag de samenstelling alleen veranderen als dit in de algemene voorwaarden staat. In deze algemene voorwaarden moet dan ook staan waarom hij de samenstelling verandert. En de wijziging mag ook niet onredelijk zijn. Staat hierover niets in de algemene voorwaarden? Of is de wijziging onredelijk? Dan mag de aanbieder de samenstelling van de leesmap ook niet wijzigen ".

  Dus even de voorwaarden erop na slaan. Weekend ipv Mijn geheim vind ik zelf niet te vergelijken.
  Helaas weet ik uit ervaring, dat als je eenmaal een abonnement hebt, ze niet meer zo klantvriendelijk zijn.
  Succes!
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, dat is vervelend! En je zit er nog best lang aan vast. Ook niet netjes van hun dat ze ineens andere bladen erin doen en dat de bladen stinken naar sigarettenrook. Ik zou er als ik jou was toch maar een telefoontje aan wagen om er af te komen. Niet geschoten is altijd mis. Nietwaar? Sucses!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb geen goed advies voor je, heb geen ervaring met zulk soort bedrijven/diensten.
  Zelf haal ik tijdschriften uit de bibliotheek of lees ze er ter plaatse.
  Ook kun je daar bep. week nummers van een tijdschrift reserveren , net zoals je boeken kunt reserveren. Hier telt een tijdschrift als een uitgifte van een boek.
  Kom je van het leesmap abonnement af dan is dat een optie met veel leesplezier en stukken goedkoper.
  Mijn bibliotheek abonnement is omgerekend €1,00 per week.
  Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is balen! Maar inderdaad de tips van hierboven even nagaan. En hoop voor je dat je ervan af kunt komen.

  Ik zou in jouw situatie nooit zo'n langlopend abonnement zijn aangegaan, maar goed...dat is mijn insteek.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil wel even reageren op het bovenstaande , ik begrijp je frustratie , maar de bladen die je noemt worden uitgegeven door een "uitgeverij" , en als die besluit om het blad niet meer of op een andere frequentie uit te geven kan een leesmap bedrijf niet anders dan er wat anders voor in de plaats te doen , want als je niets in de plaats krijgt is het ook niet goed , en ik denk dat ze in hun voorwaarden wel hebben staan dat ze de map tijdens je abonnement kunnen wijzigen zonder dat dit jouw het recht geeft onder je abonnement uit te kunnen.
  en dat je bladen naar rook stinken , misschien had je je voor je lid werd eens moeten verdiepen in het product leesmap , het is namelijk zo dat deze al bij andere mensen thuis zijn geweest hoe ouder je map hoe vaker ze ergens anders hebben gelegen , en jij hebt het over rook maar wat dacht je van het TOILET..... want daar ligt toch heel vaak de inhoud van de leesmap.

  wat voor alles geld en dus ook hier , Bezint Eer Ge Begint.

  BeantwoordenVerwijderen