Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

maandag 4 november 2013

Uitgaven Week 44..en vandaag voor het eerst de verwarming aan!

Het is buiten nat en fris. De herfst heeft duidelijk ingezet. Ik ben vanmiddag vrij van mijn werk en ga straks fijn op de bank met de leesmap en een kopje thee. Zojuist de eerste boodschappen gedaan voor deze week en mezelf behoorlijk nat laten regenen. Blegh. Te ongeduldig om te wachten tot de bui over is.. Een warme douche hielp wel. Lekker huispakkie aangetrokken en voor het eerst de verwarming aangezet. Het was 18,2 graden en dat voelt niet aangenaam meer. Koude handen, koude wangen, koude neus. Dus nu lekker op 19 graden. Even door laten warmen.
Dan heb ik het mooi tot 4 november uit kunnen zingen zonder verwarming! Best goed, toch?
Omdat het alweer maandag is, hier een overzichtje van mijn uitgaven afgelopen week:

ma. 28/10: Boodschappen gehaald voor € 11,90

do. 31/10: Boodschappen gehaald voor € 14,65

za. 2/11: Buiten de deur gegeten, met kortingsbon, betaald voor 2 personen €8,50


Totaal Boodschappen/eten: € 35,05
Totaal Zakgeld: € 0,-. Helemaal niks. Het werd tijd voor een pas op de plaats. Nog 50 euro vrij te besteden voor de rest van november.

6 opmerkingen:

 1. Heel goed hoor dat uitstellen met het verwarmen. Ik heb vanaf september al regelmatig mijn CV aangehad. Krijg anders last van mijn spieren ect.. reumatische klachten. Heerlijk een warme douche als je van buiten komt (en nat bent) en dan gemakkelijke kleding aan hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag is het nog kouder. Echt zo'n ijzige oostenwind… Lekker om binnen te blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, en ik was al blij dat we het tot de Zuidlaardermarkt konden uitzingen zonder de CV aan te doen ;)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed van je. Ook het boodschappenbudget. Daar red ik het echt niet van. Het zakgeld hebben wij afgeschaft. Onnodig geld uitgeven waren wij mee bezig. Nu is het gewoon weg. De verwarming staat hier nu af en toe aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Netjes gedaan! Die cv loeit bij mij al een mooi poosje, maar zodra de kids 's avonds op bed liggen, draai ik hem weer naar beneden en pak ik een kleedje. En dan is het nog wel te doen hoor. Hoop dat het niet heel snel veel kouder gaat worden...ben die regen ook al wel beu haha.
  En zakgeld hoef je ook niet uit te geven he....Ik heb ook een bepaald bedrag in de maand wat ik uit "mag" geven van mezelf, maar ik probeer hier toch ook wat van over te houden om extra te sparen.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Netjes gedaan hoor! De verwarming staat bij ons ook niet zo lang aan en de kosten bespaar je aan het einde van het jaar ook.

  BeantwoordenVerwijderen