Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zaterdag 26 oktober 2013

Storm op komst + besparen op douchen

Ik word er een beetje bang van wat er zo al voorspeld wordt voor het weer a.s maandag....
Maandag zal het echt gaan stormen in ons landje , windkracht 10. Gelukkig geeft het knmi nu nog code geel af en nog geen code oranje... dus wie weet valt het mee. Het is natuurlijk ook moeilijk om 2 dagen van tevoren een voorspelling te doen over hoe zwaar de storm gaat uitpakken. Maar de berichten van o.a pownews zijn best heftig;-) Windstoten van 100 km per uur zijn natuurlijk behoorlijk.. flink veel schade voor bomen en dakpannen bijvoorbeeld. En voor de dingen waar die bomen en dakpannen op terecht komen..... Nu maar hopen het niet te eng en te erg gaat worden.
Niet zo erg als in Engeland hoop ik. Daar vrezen ze de ergste storm ever.. zie hier
Ik zal morgen in ieder geval alles wat los staat op mijn balkon in mijn schuurtje zetten en ook de bloembakken van de kant afhalen.
Het lijkt me trouwens wel een keer leuk om bij de zee te gaan kijken als het stormt. Helaas woon ik daar niet zo dicht in de buurt. Maar het zal er behoorlijk te keer gaan! Al hoef ik daar ook niet te zijn met windkracht 10 hoor, kracht 7 is ook prima ;-)

Verder heb ik een winterjas gekocht! Een leuke, sportieve jas voor maar drie tientjes. Dus ben ik weer blij, weinig geld uitgeven maakt me tegenwoordig blij! En wat me verder heel blij maakt is dat ik nog steeds de verwarming niet heb hoeven te gebruiken. En bovendien de afgelopen week maar 2,4 kuub heb verbruikt aan gas. Ik let sinds een week ook op met douchen. En echt, dat scheelt me wel een kuub per week aan gas (en dan heb ik het nog niet eens over waterverbruik) als ik let op hoe lang ik douche. Ik ben van plan om een douchecoach in de vorm van een zandlopertje aan te schaffen zodat ik maar 5 minuten per keer douche en niet 8 tot 10 minuten zoals ik dus normaal doe. ( Ja,ja ik heb het bijgehouden op de klok, ik sta er echt langer onder dan ik had gedacht) Dus weer iets gevonden om te besparen! Het wordt zo echt een sport om zuinig te doen. Elke week de meterstanden bijhouden is echt een eye-opener en maakt me bewust. Ik begin het in ieder geval nog leuk te vinden ook om te proberen minder te verbruiken dan de week er voor.  Komende week dus op zoek naar een douchecoach... Ik wens jullie een goed weekeinde en dat de storm maandag maar mee mag vallen!!

5 opmerkingen:

 1. Ik moet maandagochtend naar mijn vrij.werk. Ik denk dat ik mijn moeder maar ga vragen of ze mij wil brengen en halen met de auto. Ik durf dan echt niet te fietsen hoor. Word het mij echt te gek dan bel ik af. Jammer dan, maar ik ga geen onnodige risico's nemen. We wachten maar af. Misschien gaat het wel meevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wacht het wel af met de storm...zal hier wel meevallen denk ik, wonen niet aan de kust, maar toch...
  Goed van je douchegebruik!! Ik heb ook zo'n timertje er hangen, heel handig voor mijn kids haha. Vooral zoontje wil er nog wel eens langer onder blijven staan, gewoon omdat het zo lekker warm is...maarja....kost weer extra ja, dus uit met dat ding! Fijn dat je een winterjas heb kunnen scoren voor zo weinig! Laat de winter maar komen...

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik moet wel op de fiets naar mijn werk en afbellen is geen optie, dus ik hoop er maar het beste van ,normaal doe ik er ruim 25 minuten over met de fiets,maar met wind tegen zal dat wel fors meer worden, dus maar op tijd vertrekken. verder heb ik ook al weer wat kleding voor de winter gekocht en omdat ik moet fietsen bespaar ik daar niet meer op ,want warm en droog aankomen is toch wel iets waar ik wat meer geld voor over heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wacht ook af wat de storm gaat doen.. misschien valt het mee en en meestal wordt het erger voorspelt dan dat het werkelijk wordt.
  Ik zal ook voor de zekerheid even door mijn achtertuin losse dingen opruimen. De wind is best stevig nu .. een vogeltjes raakte wat uit de koers..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed bezig! Mijn douchecoach is van de 'drogist' Dirx en kostte 1 euro ;-) Hij duurt 5 minuten. Eerst had ik er een van 4 minuten, maar dat redde ik niet, en dus 'mocht' ik van mezelf altijd twee keer. Tja, dan is dit toch beter!

  BeantwoordenVerwijderen