Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

woensdag 23 oktober 2013

Klok wordt weer verzet....hállo wintertijd, dág bioritme!

In de nacht van komende zaterdag op zondag om 03:00 uur gaat de klok een uur achteruit. Voor mensen die zich afvragen of de klok voor- dan wel achteruit gezet moet worden..... er is een ezelsbruggetje voor:
 In het voor-jaar, gaat de klok voor- uit. En in het najaar zoals nu dus achteruit.  In de ochtenden wordt het eerder licht en in de avond eerder donker. Dat betekent dat we a.s zondagochtend een uur langer kunnen uitslapen. Maar ook dat ons, althans mijn, bioritme weer in de war raakt. Ik ben zo eentje die een dikke week nodig heeft om te wennen. Nu is dat erger met de wisseling van wintertijd naar zomertijd dan andersom. Wat dat betreft heb ik een beetje geluk deze keer.
Wisten jullie dat de zomertijd is ingevoerd in 1977 vanwege de oliecrisis en dat het alleen bedoelt was als energiebesparing? (licht)..... Dat is toch eigenlijk niet meer van deze tijd en best omstreden. En veel mensen pleiten dan ook voor afschaffing van die zomertijd. En eigenlijk ben ik het er wel mee eens. Of beter gezegd: Ik ben het er mee eens dat die klok niet meer 2 keer per jaar verzet hoeft te worden. Wat mij betreft handhaven we het hele jaar door één tijd. Ik ben gewoon zo'n gevoelige miep waarvan het systeem moeite heeft om aan te passen en ik me daardoor niet fit voel de eerste dagen. Ik heb er last van en zie het nut niet in van het verzetten van de klok. Bovendien heb ik medelijden met mensen die in de kleine kinderen zitten, want vooral kinderen hebben aanpassingsproblemen.
Eigenlijk is de wintertijd de 'echte tijd'. Maar van mijn part houden we gewoon de zomertijd aan als echte tijd. Niks niet uur terug met die klok. Dit is prima zo. Want ik hou in de zomer wel van lekker lang buiten zitten. En ik hou er niet van als ik van m'n werk kom en het is al donker! (zoals straks)

Wat vind jij, afschaffen of handhaven die zomertijd? Zie jij het nut er van in om die klok te moeten verzetten?

8 opmerkingen:

 1. Voor mij mag het altijd wintertijd zijn. Ik kan namelijk absoluut niet tegen de zomertijd (welke trouwens ooit is ingevoerd).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Overigens, als je de zomertijd wil aanhouden realiseer je dan wel dat het op 21 december pas rond half 10 licht wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. drama met kids! zoontje is een echte slaapkop. is om 18.30 al bekaf dat zou dan eerst nog 17.30 zijn... ? en dochter is elke dag 6.30 wakker.. dat gaat 5.30 worden ben ik bang :( voormij hoeft t ook niet die onzin..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er altijd juist met de wintertijd heel veel last van. Terwijl je zou denken: ha fijn, een uurtje langer slapen. Maar het kost me een ruime week eer ik weer gewend ben aan het nieuwe ritme. Van mij mogen ze onze tijd gelijk trekken aan de tijden van de rest van Europa.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wintertijd,zomertijd, ik vind het best maar dat verzetten haalt inderdaad enorm mijn bioritme door de war. Wat mij een beetje helpt is een daglichtlamp (tevens voor de winterdepressie)
  Sterkte ermee, en bedankt voor je bericht,ik had het anders waarschijnlijk gemist.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. laat de wintertijd maar komen. Vind de wintertijd wel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja ik vind het ook niks maar ja verander het maar. Hier overzee is het geloof ik in november pas. Mag het weleens nakijken.we zeggen weleens dan gaan we snel naar holland is dan even korter vliegen. Nu tijdsverschil van 7 uur en dan 6 uur dus. Maar ook dat is een grap.
  Groet en bedankt overigens.
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De zomertijd afschaffen, ik vind het ieder jaar weer een ramp en ben ik blij wanneer eindelijk de wintertijd weer ingaat. Dan klopt voor mij alles weer.

  BeantwoordenVerwijderen