Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

vrijdag 11 oktober 2013

Verwarming al aan?

Het regent buiten en het is echt waterkoud. Brrr...Ook in huis is de temperatuur nu gezakt naar tussen de 18,5 en 19 graden. Voor mij echt het minimum. Als het vanavond verder zakt dan zal ik voor het eerst, sinds 12 april dit jaar, de verwarming weer gebruiken. Vanmorgen heb ik gewerkt en ook daar wordt al gestookt. Vanmiddag heb ik een afspraak, dus ik ben zo weer weg. Ik heb zojuist de meterstanden opgeschreven, zoals ik elke vrijdagmiddag doe. (zie hiervoor het tabblad boven) Ik zit meestal op 3 m3 per week, daar zal denk ik vanaf komende week verandering in gaan komen. Hebben jullie de verwarming al aangehad?

10 opmerkingen:

 1. Het is hier nu 17,5 graad in huis, maar de verwarming heb ik niet aan. Ik heb het ook niet koud, dus nodig is het niet. Dik vest, sloffen een een dekentje, dan blijf ik nog wel warm zonder verwarming.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, vandaag voor het eerst. Vond het nu echt onbehaaglijk worden en heb mezelf toch maar toegestaan de knop om te zetten; letterlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hem nog niet aan maar heb wel vandaag de verwarming ingesteld op minimum 17 graden. Als het lager wordt springt hij aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hier in huis is het nog 18 graden, dikke sokken,trui en een dekentje. De knaagdier-kinders moeten minimaal temperatuur van 18 graden hebben, anders moet ik moeders vragen jasjes voor ze te breien :P Dus vandaag fleecedekens half over de bakken gelegd en een lading hooi in de bakken gepropt zodat ze er lekker bij zitten.Qua temperatuur in de bak zelf is het wel ok vind ik, de bakken zijn practisch helemaal dicht en een klein gedeelte tralies.

  De kachel gaat nu nog niet aan, probeer de week uit te zingen! Het is toch nog veel te vroeg voor de kachel, het is nog geen horror-winter :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jullie zijn allevier bikkels! Misschien toch vanavond met een fleecedekentje op de bank..? hmmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja even aan gezet vanochten een uurtje en toen weer terug gedraaid. 2uur later vertrokken en het is nu 19 graden in huis.
  en de thermostaat niet aan gedraaid. straks slaapzak over.
  en op rijd naar bed.. die ik even voor verwarm.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier staat vandaar de hele dag de cv aan. Ook gisteravond. Anders is het me echt veel te koud!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb hem al een paar dagen aan! Zowiezo 's ochtends omdat het maar 16.5 graad bij mij in huis was. Toen de zon van de week nog scheen ging die wel lager hoor. Maar ik heb hem niet hoger dan 19, de echte winter moet immers nog komen, maar ik laat me niet "verrekken" zegmaar.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. voor oppaskindjes wel (8 mnd en 14 mnd) voor onszelf nog niet aangehad eigenlijk. maar is zelfs op deze koude dag nog 20 graden in huis..
  Gretha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bij ons staat de verwarming ook al aan. Is toch lekker genieten, zowel voor de kinderen als mijn vrouw.

  BeantwoordenVerwijderen