Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zondag 13 oktober 2013

Strenge winter op komst? Nieuwe winterjas nodig..

Ik heb dit weekend een rustig weekend. Gisteravond lekker thuis gebleven en in m'n uppie mijn favoriete en beste film ever bekeken die op tv was; The Green Mile. Al jaren niet meer gezien, maar zo'n goede film en ik heb het wederom niet droog kunnen houden. Een aanrader aan iedereen die hem nog nooit gezien heeft, deze moet je echt gezien hebben! Ik heb onder een fleecedekentje gezeten en met een kaarsje aan en een lekkere bak thee het gezellig gemaakt. De reacties op mijn vorige blogje deden me beseffen dat 19 graden niet koud is en dat de meesten van jullie met 17.5 a 18 graden de c.v nog niet aandoen. Ik heb besloten om ook een bikkel te zijn! Ook omdat ik gelezen heb dat als je een kleinverbruiker bent, en dus onder de 500 kuub per jaar aan gas verbruikt, je in een lager capaciteitstarief valt en dus op jaarbasis 43 euro bespaart op je eindafrekening. Mijn doel is dus om minder dan 500 m3 te verbruiken. Bovendien las ik hier en hier dat we weer een strenge winter gaan krijgen...wat ik ook wel een klein beetje hoop als schaatsliefhebber! Dus worden er dan waarschijnlijk heel wat kuubjes verstookt. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal met voorgaande jaren in dit huis, dus ik heb geen flauw benul hoeveel gas er per week doorheen gaat als het echt een aantal dagen flink gaat vriezen.
Bij een strenge winter hoort natuurlijk een winterjas. En komende week ga ik daar naar op zoek. Een middag de stad in en dan op zoek naar een mooi exemplaar. Mijn winterjas is nu 5 jaar oud en de rits werkt niet zo goed meer. Ik vind het een te zware jas en ook niet mooi meer. Daarnaast heb ik een soort van tussenjas die ik eigenlijk veel vaker draag. Die is erg licht en ook prettig met autorijden bijvoorbeeld. Een veel gemakkelijker jasje die ik veel liever aanheb. (kostte een tientje bij de wibra in 2009) Maar die is niet meer waterdicht (merkte ik afgelopen vrijdag) en op de fiets als het vriest gewoon echt te koud. Ik heb dus een nieuwe nodig en wil er niet meer dan hooguit 60 euro aan uitgeven. Ik hoop dat ik een leuke vind. Oktober is toch echt een geschikte maand om op zoek te gaan naar een winterjas, dan is er nog keuze genoeg (hoop ik).
Een fijne zondag en liefs!

6 opmerkingen:

 1. Haii,ze hebben leuke trenchcoat (winters)jas bij Wibra,knalblauw en oranje,het was 30 Euro en is nu 22.50.Idee?Er waren nu zo wiezo leuke items.Groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je voor de tip, ik zal er gaan kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Warme jas is zeker nodig!! Ik heb hier nog een nieuwe jas hangen, ooit voor de helft van de helft gekocht, kostte me maar 20 euro, kon hem niet laten hangen. Heb hem nog niet aangehad, mss dat het deze winter daar tijd voor wordt. Heb zelf ook een tussenjas voor nu maar als het echt kouder wordt en wat meer gaat waaien dan trek ik mn andere aan. Ben ik net zo'n michelinpoppetje, maar is wel lekker warm!!

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In de kringloop kun je ook mooie jassen kopen voor weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb nog een houtje touwtje jas.. een leidse zee dufler..ja. en wel 27 jaar oud en ik kan er geen afstand van doen.. maar hij is wel flink aan het slijten..
  Ik heb er over gedacht een warme 2de hands jas te zoeken.. voor de winter.. nu heb ik wel een beige korte jas van mijn overleden moeder.maar die vind ik niet mooi..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik heb in januari vorig jaar een nieuwe winterjas gekocht,mijn vorige winterjas was inmiddels 10 jaar oud en ik had al een jaar rondgekeken voor een 2e hands jas ,maar kon maar niet slagen, ze waren of te groot of net te krap of gewoon niet warm en omdat mijn oude jas echt niet warm meer was,toch maar voor een nieuwe gegaan ,maar wel een in de opruiming dus met een ruime korting van 40 euro en ik moet zeggen ik ben er erg blij mee, hij is lang , dat is lekker op de fiets en lekker warm, bovendien kan hij met een rits en met drukknopen dicht. en sluit goed aan bij de polsen en heeft een hoge kraag ,dus voorlopig geen sjaal nodig

  BeantwoordenVerwijderen