Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

maandag 7 oktober 2013

Uitgaven Week 40

Oktober is reeds gestart, wat kocht ik zo allemaal afgelopen week?

Maandag 30/9: Boodschappen gehaald voor € 19,40

Dinsdag 1/10: Actie opzetborsteltjes Oral B gekocht bij Trekpleister € 7,99

Woensdag 2/10: Treinkaartje gekocht bij Kruidvat € 13,99

Donderdag 3/10: Boodschappen gehaald voor € 14,85

Vrijdag 4/10: Aanbieding toiletpapier gehaald c1000, 24 rollen voor € 5,99

Zaterdag 5/10: Een boek gekocht bij Bol € 21,69 (iets kleins erbij gekocht zodat de verzendkosten vanaf 20 euro gratis waren)

Totaal Boodschappen: € 34,25
Prima!

Totaal uit "zakgeld" : € 49,66
 Ik ben deze maand begonnen met een schone lei van € 80,-. Daarvan is nu nog € 30,34  over en oktober is net begonnen..oeps.  Op het programma deze maand staat nog een open dag waar ik heen wil en ik ga samen met een vriendin naar een beurs eind deze maand. Open dag kan bijna gratis, sieradenbeurs/paranormale beurs niet. Beide dus nog in oktober....Bovendien zag ik weer leuke aanbiedingen in de reclamefolders van de aldi en het kruidvat voor komende week. Toch wil ik het gaan redden met die 30 euro die nog over is, nog 24 dagen te gaan in oktober...

5 opmerkingen:

 1. soms is het goedkoper de verzendkosten op de koop toe te nemen. Want die zijn dan goedkoper dan het dingetje dat je er bij koopt. Of het boek bestellen bij de plaatselijke boekhandel, dan steun je de locale economie en heb je ook geen verzendkosten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij kun je artikelen die bestelt bij BOL ook laten bezorgen bij AH. Of kost dat even veel geld als de verzendkosten?

  Het overblijvende bedrag is wel een beetje een gevalletje oepss, zeker in combinatie met de plannen de je hebt. Succes met de overige 24 dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Net als Willemien zegt, niets extra's bestellen, dit staat niet in verhouding met de geringe verzendkosten. Scheelt toch weer iets. Je hebt in 1 week wel veel uitgegeven....kan me er wel wat bij voorstellen, je hebt nieuw budget en ziet allemaal "handige" dingetjes. En nu moet je even weer pas op de plaats maken. Mss dat je het geld dat je met boodschappen over houdt erbij doen? Zo heb je ietsjes meer te besteden. Of gebruik je dat ergens anders voor? Succes ermee iig.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zou kunnen. Alleen wat overblijft is niet veel. Deze week maar 3 kwartjes. Blijft in m'n portemonnee, dus kan idd mee als 'zakgeld'

   Verwijderen
 4. Dat heb ik soms ook. Door de opluchting van een nieuwe maand, geef ik aan het begin eigenlijk te veel uit!

  BeantwoordenVerwijderen