Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zondag 22 september 2013

Uitgaven Week 38

Dit zijn mijn uitgaven van afgelopen week. Ik merk dat ik het prettig vind om bonnetjes te bewaren en zo het overzicht te houden. Mijn lijstje van week 38:

Maandag 16/9:  Boodschappen gedaan voor: € 24,95

Dinsdag 17/9:  Bij Trekpleister waren deze week Spaanse Sloffen in de aanbieding. Ik slijt elk herfst/winter wel een paar. Ik heb nu weer heerlijke warme voetjes voor € 3,99.

Woensdag 18/9: Naar de kapper geweest. Dit is een reserveringsuitgave waar ik elke maand geld voor opzij zet. Voor knippen + kleuren was ik nu € 54,- kwijt. Over 4 maanden pas mag ik weer.. Op de terugweg nog even benzine getankt voor € 17,90. Ik probeer altijd € 15,- p/m aan te houden.  Deze keer iets meer getankt vanwege een uitje volgende week.

Donderdag 19/9: Bij de Lidl waren mooie roze-rode herfstplanten in de aanbieding. Dopheide heet het. Ik heb een plantje gekocht voor € 1,29. Leuk voor bij de voordeur.

Zaterdag 21/9: Boodschappen gedaan voor € 7,15.


Totaal Boodschappen: € 32,10 (keurig binnen budget van € 35,- gebleven)

Totaal uit "Zakgeld": € 8,18 (incl. € 2,90 extra aan benzine deze maand)

9 opmerkingen:

 1. wat vindt je van het idee om een keer naar een kappersschool te gaan? Had vroeger een kennisje die een model zocht en ik ben een paar keer met haar meegegaan. Nu is het zo dat ik alleen genipt werd, niet verven. Scheelt je weer die reserveringsuitgave. Tenzij je dit echt als een verwenmomentje ziet dan moet je dit natuurlijk blijven doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb verschillende kappers geprobeerd en heb nu echt iemand gevonden die helemaal naar mijn zin knipt en kleurt en ook de juiste kleuren in hun systeem heeft staan. Vaak vielen kleuren helemaal niet mooi uit bij andere salons. Die dan ook nog eens veel duurder waren. Dan werden lokken die bruin moesten rood zeg maar. Ik heb halflang tot lang haar en heb er nu twee verschillende kleuren lokken in. Mijn eigen kleur is ook nog zichtbaar. Dus eigenlijk 3 kleuren. Ik denk er niet over om naar een andere kapper te gaan. Ik vind mijn haar best belangrijk. Bovendien zit ik zo 2 á 2,5 uur in de kappersstoel, dat is best een lange zit. Ik zie er nu nooit meer tegenop (zoals vroeger) Van die stiltes toen, als je niets meer weet te zeggen. De vaste kapster die mij altijd knipt is van mijn leeftijd en erg gezellig, heb er wel een klik mee, tijd vliegt dan. € 12,50 reservering per maand heb ik er echt voor over. Ik kom er al 4 jaar en ben meer dan tevreden. Het is het geld waard. En ik ga al weinig naar de kapper in vergelijking met anderen.

   Verwijderen
 2. Oh ja, ik vind mezelf veel leuker met een kleurtje in mijn haar. Veel knapper ook!! Is goed voor m'n zelfvertrouwen/ eigenwaarde zeg maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ok hartstikke mooi! het is idd zo, het kost wat moeite en tijd om een kapper te vinden die echt naar je zin is. Heb ook na jaren eindelijk een kapster waar ik blij mee ben, die is vorig jaar voor zichzelf begonnen en ik moet er nu een langer stuk voor rijden, maar dat is de moeite waard! En zo vaak ga ik ook niet. Je haar zal er wel erg gaaf uitzien als je het zo beschrijft! En zelfvertrouwen is ook best belangrijk! geen probeersels bij een kappersschool voor jou dus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Per toeval kwam ik op jouw blog terecht. Ik ga deze week wat lezen meer lezen hier. Zo te zien aan dit lijstje hierboven heb je het goed op de rit allemaal.
  En fijn dat je een goede kapper hebt! Zou ik ook niet meer veranderen dan inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi KrappeKas. Leuk dat je komt lezen. Ik probeer het idd goed op de rit te krijgen. Het is bij mij nog geen way of life, zoals andere bloggers hier. Maar ik leer van hen en ik doe mijn best. Ik probeer mezelf in 't gareel te houden. Met inzicht, overzicht en deze blog!

   Verwijderen
 5. Ik heb ook een jaarbudget voor de kapper. Vind dat erg handig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te lezen! De kapper is best duur hè? Ik ben alleen al voor knippen zo 32 euro kwijt. Maar dat is dan ook wel de duurste kapper die ik ken.

   Huisvlijt

   Verwijderen
 6. Netjes gedaan!! Leuk is dat he om te zien waar alles blijft. En zo probeer ik het ook te doen en dan ook nog iets over te houden. Dit is de leukste sport die ik maar kan vinden haha.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen