Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

donderdag 19 september 2013

Douwe Egberts Waardepunten


Ik spaar Douwe Egberts punten. En vanmiddag heb ik ze allemaal gesorteerd, netter uitgeknipt en in setjes van 100 bij elkaar gebundeld met een elastiekje of een paperclip. Ik heb ze uiteraard geteld, in totaal heb ik nu 2576 punten gespaard.
Vanmiddag ben ik tot de conclusie gekomen dat het eigenlijk voor geen meter opschiet! Het is bovendien ook niet echt iets wat ik anderen kan aanbevelen om te gaan sparen. Dus waarom doe ik het eigenlijk? .... Het levert zo weinig op en ik ben al een paar jaar bezig (echt waar!)
Tsja, eigenlijk uit pure nostalgie. Het heeft iets van vroeger, iets gezelligs. Mijn oma's spaarden die dingen ook. Maar die hadden ook echt hele potten vol!! En dat had wel iets en wil ik ooit ook gaan bereiken...hihi. En dan wat moois uit gaan zoeken in een van hun winkeltjes of gewoon via de website.
Ik geloof dat ik nu al een jaar of 3 a 4 die punten aan het sparen ben. Die knip of scheur ik van de verpakking af en leg ik in een pot in de kast. Er zijn ook mensen die weten dat ik die dingen spaar en bewaren ze voor me (op mijn werk bijvoorbeeld) of nemen ze voor me mee (erg lief!) Ik ben er blij mee, maar hard gaat het echt niet. Op één verpakking thee van pickwick zitten 4 punten en een half pond koffie 10 punten. En volgens de site van Douwe Egberts, zie http://www.douweegbertsenmeer.nl/ heb ik met mijn punten een bedrag van €12,88 gespaard. Als ik nu iets bestel kan ik voor dat bedrag uitzoeken tegen inlevering van mijn punten, of een korting krijgen van die hoogte. Sparen gaat dus errug traag. Maar ik heb me voorgenomen een vrouw van de lange adem te zijn en dus gaan we stug door. Eigenlijk alleen omdat het wel iets heeft, iets vertrouwds of zo. Op de site heb ik al iets moois uitgezocht, een waterkoker. Dat gaat 'm worden! want kopjes, bordjes en bekers heb ik genoeg. Mijn huidige waterkoker heeft geen kalkfilter en dat vind ik niet prettig. Dus spaar ik momenteel daar voor. Het is altijd fijn om een spaardoel te hebben natuurlijk. In dit tempo wordt het alleen wel minstens 2020 eer ik die waterkoker kan bestellen....

13 opmerkingen:

 1. En drinken jullie nog koffie, met Thee gaat het nog langzamer. Ik heb er na 20 jaar ook zo'n 2500.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op MP worden ze veel te koop aangeboden, ook iets voor jou? Misschien verdien je er dan wel meer mee dan 12.88.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O wat ontzettend lief!! Heel erg bedankt, ik ga je zo mailen.

   Verwijderen
 4. Ik ben ze ook al jaren aan het sparen, maar schiet niet hard op, ik heb er ooit iets voor gekocht. Heb niet heel veel punten, maar we gaan gewoon stug door, de aanhouder wint idd.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. Dankjewel, heel erg lief!! Ik zal je straks even mailen.

   Verwijderen
 6. Als je de DE-website een beetje in de gaten houdt, zul je zien dat er regelmatig producten in de aanbieding zijn. Misschien zit je waterkoker er binnenkort ook bij? Er zijn ook diverse DE-winkels, dat scheelt je de verzendkosten.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O ja, in ons email adres is achter onze naam het cijfer0 en geen letter o, dat lijkt nu zo. gr. Corry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier ook 10 jaar gespaard om een halve liter theeglas te "kopen". Ik was de eerste jaren alleen en drink alleen maar thee, dus toen ging het heel langzaam. Maar de laatste 6 jaar sparen we samen, via het werk van mijn man ook nog, dus het gaat iets sneller. Maar het zet geen zoden aan de dijk, maar net wat je zegt een stukje nostalgie.

  groetjes,
  Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb mijn berichtje verwijderd omdat je al gemaild hebt en niet iedereen mijn email adres ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toen mijn moeder overleed kreeg ik een oude blikken bus met DE punten. Kon er een bestekje voor kleinzoon voor krijgen en ik hield nog wat punten over. Bijna iedereen in mijn omgeving spaart de punten nu voor mij, lief!, want zelf gebruik ik niks van DE

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het gaat zo langzaam, dat ze beter rollators kunnen verkopen in de douwe egbers winkel.....

  BeantwoordenVerwijderen