Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

dinsdag 24 september 2013

Nieuw spaarsysteem ontdekt; koopzegels!

Her en der kwam ik ze tegen, bij andere bloggers, onderaan hun boodschappenlijstjes. De zogeheten koopzegels. Het leek me eerst maar niks. Want die zegels moet je immers kopen, waardoor je aan de kassa meer geld kwijt bent. Bovendien is het een gedoe, want je moet ze ook nog eens niet zien kwijt te raken en dan nog inplakken. Kortom; veel werk. En levert het nou zoveel op? Valt wel mee.., toch?
Maar ik ben er deze week wél mee begonnen. Met die koopzegels. Ik heb me er eens in verdiept.... Het levert een rente op die ik bij de bank niet kan krijgen, namelijk 6%! En ik heb er nog lol in ook geloof ik.  Ik doe altijd al het grootste deel van mijn boodschappen bij de A.H. En vanaf nu neem ik dus ook die zegels af.
Hoe kun je sparen via koopzegels?
Bij iedere euro aan boodschappen kun je een zegel kopen met een waarde en een aankoopsom van €0,10. Zodra je een vol zegelboekje hebt met 490 zegeltjes, kun je het boekje weer inleveren bij de winkel met een rendement van €3 per boekje. Je krijgt €52 uitbetaald, terwijl je €49 geïnvesteerd heeft. Halfvolle spaarboekjes leveren minder rendement op.
Hoeveel kun je sparen met koopzegels?
Een gezin geeft bijvoorbeeld wekelijks €95 aan boodschappen uit. Wekelijks kan er dus 95 x €0,10 = €9,50 aan koopzegels gekocht worden. Per jaar wordt er €494 (€9,50 x 52 weken) geïnvesteerd in koopzegeltjes. Dit zijn 4.940 zegeltjes en ruim 10 boekjes. Voor de investering krijg je terug: €524. Een rendement van €30 oftewel 6%.
Ik heb uitgerekend dat ik 3 boekjes vol krijg, dat levert me toch wel 9 euro op. En ik vind het de kleine moeite wel waard om daarvoor zegeltjes te plakken. Een leuke manier van sparen, dus ik ben om!

Verder ben ik vandaag van Aansprakelijkheid verzekering veranderd. Via MoneyMiljonair is er een actie waarmee je een bol. com cadeaubon t.w.v € 25,- krijgt als je een nieuwe verzekering afsluit bij FBTO. Kijk, dat zijn leuke dingen! Dus de oude verzekering opgezegd en overgestapt. Bovendien levert het me ook nog eens € 6,- aan "parels" op bij MoneyMiljonair zelf. Dat is dubbel verdienen.

Last but not least heb ik van twee hele lieve mede-bloggers Douwe Egberts punten gekregen via de post. Schreef ik vorige week dat ik 'al' 2576 punten had, sinds vandaag heb ik er maarliefst 7164!
 De waterkoker waar ik voor spaar komt zo wel heel dichtbij! Dit scheelt echt járen sparen.
Wat een heerlijk gevoel dat er nog mensen zijn die zoiets weggeven en een ander blij maken zonder er iets terug voor te verlangen. Bedankt dames!

13 opmerkingen:

 1. Die van de plus is nog rendabeler 50% rendement 4 euro investeren 6 terug. Maar per bestede euro kun je 1 zegel van 2ct kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat heb ik ook gehoord, maar helaas is de Plus vanaf hier echt te ver fietsen.. Anders was ik zeker gaan sparen.

   Verwijderen
 2. Hoeveel zegels heb je nog nodig voor je waterkoker? Ik heb ook nog wel wet zegels liggen. Mail me maar, dan zal ik kijken of ik het kan aanvullen tot de benodigde hoeveelheid.
  veel groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Zuinigaan. Dat zou ik hartstikke lief vinden! Maar ik moet nu nog exact 1426 punten. Dat is best nog veel... Ik mail je straks wel eventjes..

   Verwijderen
 3. ooo de zegels, ja vind het ook wel leuk nu ik het voor mezelf doe, voor bepaalde spullen ga ik naar de A.H. maar die zegels gaan naar mn schoonzus, dat doe ik al 3 jaar en het is een klein extratje voor haar als we weer op visite gaan, handig voor de kerstdagen zal ik maar zeggen ;)

  Zelf ga ik voor de jumbo, is een stuk minder extra rente, namelijk 10 cent extra per velltetje. Een vol boekje is dan 26 euro waard.
  dus ik krijg dan 1 euro extra. De jumbo zit vlak bij mn werk en in mn pauze ga ik daar dan heen als iets op is, dus echt storm loopt het niet, maar heb nu al 2 velletjes vol haha! dus das 5,20.
  gister moest ik iets hebben voor avondeten, was totaal 0,48 dus helaas geen zegeltje! haha wel ff balen :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij de DE gaan de prijzen altijd per 1 januari omhoog, meestal met 100 punten (dat is dus 25 pakjes thee....). Probeer je aankoop dus dit jaar nog te doen, of scoor tijdig de nieuwe folder. Daarin staan achterin een aantal acties voor het hele komende jaar, per maand.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor de tip, dat wist ik niet. Dan ga ik zorgen dat ik in ieder geval dit jaar nog die waterkoker ga halen. Als sint- of kerstcadeautje is het erg leuk. Een cadeautje voor mezelf.

   Verwijderen
 5. Ik spaar inderdaad ook de koopzegels van ah. Alle boekjes bewaar ik tot de zomervakantie en dan wissel ik ze in. Is een mooi bedrag dan en ongemerkt heb ik dat bij elkaar gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik spaarde ze nooit op, want je kan je rendement vergroten door ze meteen te cashen en het geld vervolgens op je spaarrekening te zetten. Alle beetjes helpen zeg maar :)

   Verwijderen
 6. Mijn ouders sparen ook al jaren koopzegels, eerst bij de ah, daarna bij de Jumbo. Mijn moeder vertelde me laatst dat ze voor 1100 euro aan boekjes heeft liggen!!! Die spaart ze gewoon op, ze heeft het ook niet nodig hoor dat geld, maar als ze bijvoorbeeld op vakantie gaan, levert ze een aantal boekjes hiervan in. Ongemerkt ineens weer heel veel geld.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 1100 euro aan boekjes is echt veel! Dan zou ik allang zijn wezen cashen! haha

   Verwijderen
 7. Ik doe het ook en heb ook vaak een echt spaar doel: zoals mijn knip/verf en verwen beurt bij de kapper. En nu spaar ik ons etentje wat we in november hebben met vrienden bij elkaar. Anders vaak grote uitgaven en nu valt het helemaal niet op.

  Groet, Johanna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je een ah cadeaucard koopt kun je er zegels bijnemen. Bv 50 euro card met 50 koopzegels. Daarna kun je ah shoppen met de card en over he boodschappen weer zegels nemen zo spaar je twee keer zo snel!

  BeantwoordenVerwijderen