Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zaterdag 31 augustus 2013

De Postcodeloterij

Soms zit ik in dubio; opzeggen of niet? Het scheelt wel 11,50 per maand. Ik heb één lot en er zijn 14 trekkingen per jaar. Dus tel uit je winst: 14 x 11,50= 161 euro op jaarbasis. Dat is toch echt een smak met geld (voor mij dan)...161 euro's!!  Want zeg nou zelf; hoe groot is de kans dat je iets wint? Ja natuurlijk, de goede doelen die ze sponseren spreken me ook aan. Maar dat is niet de reden dat ik meespeel. Gewoon het idee dat straks de hele straat hiero wint en koningin Mínima met lege handen staat....., daarom durf ik het niet. Kijk, bij de staatsloterij en alle andere loterijen weet je nooit achteraf dat je een dikke prijs misgelopen bent, en bij die postcodeloterij dus wel. En dat is natuurlijk ook hun kracht. Daarom zijn er waarschijnlijk meer mensen zoals ik. Aan alle loterijen kan ik weerstand bieden en doe ik niet mee, want "ik kan mijn geld wel beter besteden". Op oudejaarsavond koop ik wel vaak een half staatslot of samen met mijn beste vriendin twee x een halve met dezelfde cijfers. Gewoon gezellig en leuk voor bij  oudejaarsavond. Maar dat is één keer per jaar 15 euro. Tsja, maar die postcodeloterij plukt 14 keer per jaar van me en durf ik niet op te zeggen. Want ja, wat als....Een aantal jaren geleden is in mijn woonplaats wel een keer de straatprijs gevallen. Het zou super zijn als dat je een keer overkomt, dan heb je 25000 euro per lot, minus kansspelbelasting, geen idee hoeveel dat precies is. Maar je houd wel zo'n 18000 euro over denk ik. En dat is toch best heel veel. Maar hoeveel straten zijn er nou in heel NL? Dus hoe minimaal is die kans? Dus misschien toch maar die loterij opzeggen volgend jaar? ( na die Kanjerprijs die er altijd op nieuwjaarsdag uitgaat dan, want ja...het zou toch maar eens hier kunnen vallen..haha) Tot nu toe alleen een reep chocola gewonnen en een keer de ijsprijs!
Ik denk alleen wel dat ik in blogland een van de weinige "consuminderaars' ben die lid is van de postcodeloterij. Maar, ik ben nieuw en net begonnen. Bewustwording is de eerste stap zullen we maar zeggen..

4 opmerkingen:

 1. Ik speel niet meer mee, in een vorig leven wel.
  Herken je dilemma maar ik houd toch mijn centen in de zak. Al met al heb ik dan zo'n 1600 euro verdiend..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt veel meer kans op verlies dan op winst. De kans dat je echt wat wint ik heel klein. Ik zou opzeggen als ik jou was. Met die 161 euro kun je leukere dingen doen dan je verheugen op een hoofdprijs die je 99,999999999% zeker toch niet zult winnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi ik heb je gevonden via een andere blog.
  Ik heb ook de postcode loterij en eigenlijk om dezelfde reden als jij hoor.

  BeantwoordenVerwijderen