Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

dinsdag 7 februari 2017

Fiets

De eerste kilometers op een nieuwe fiets zijn altijd zo fijn! Ik heb mijn nieuwe Gazelle zaterdagochtend opgehaald en al heel wat kilometers afgelegd afgelopen weekend en gisteren.

Ik kocht deze van de eindejaarbonus van mijn werk. Het is heel fijn om jezelf af en toe een mooi cadeau te geven. Vorig jaar heb ik van mijn eindejaarsbonus de zorgpremie in één keer voor een heel jaar betaald, ruim 900 euro. Zodoende kon ik toen 400 euro per maand sparen. Dit jaar zal dat niet meer lukken omdat ik nu in maandelijkse termijnen de zorgpremie betaal en er minder overblijft om te sparen. Nu spaar ik 300 euro per maand.

Mijn nieuwe fiets is een transportfiets, een Gazelle miss Grace. Het is een zwaardere fiets, maar fietst ontzettend licht en heeft 7 versnellingen. Die grote mand voorop is handig voor boodschappen en om m'n tas in te doen.
Mijn oude fiets kocht ik ook nieuw, 10 jaar geleden, en was ook wel een keer aan vervanging toe na redelijk intensief gebruik. Bij de fietsenzaak kreeg ik korting als ik niks in te ruilen had. Apart, zal dat iets nieuws zijn?
Dus heb ik mijn oude fiets maar gehouden. Ik twijfel of ik deze zelf ga verkopen op marktplaats of toch houden. Een 2e fiets in de schuur kan best nog wel eens van pas komen.
Ik was van plan online te kopen, maar uiteindelijk kocht ik mijn Miss Grace bij de fietsenzaak hier in de stad omdat ik niet helemaal zeker was van de framemaat die ik nodig had en het fijn vind om te kunnen testen en natuurlijk gebruik te maken van hun service. Bovendien scheelde het niet veel met online kopen. Ik was 30 euro duurder uit. Want ook hier was er sale en kreeg ik korting omdat het ging om een fiets uit 2016 (die er precies hetzelfde uitziet als het model uit 2017..)
Ik hoop weer 10 jaar te kunnen genieten van mijn nieuwe aanwinst. Een hangslot is al bijgekocht, want een fietsverzekering heb ik niet genomen.

8 opmerkingen:

 1. Fietsverzekering is toch wel handig, kan je 'tegenwoordig' per maand afsluiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, een nieuwe fiets is altijd fijn! Fietsverzekering is totale onzin in mijn ogen hoor...geef je geld idd beter uit aan een goed slot en wees er zuinig op! Of je moet in een stad wonen waar elke dag tig fietsen gejat worden...

  En fijn spaarbedrag per maand hoor! Netjes.. Heb je er al een doel voor of gewoon lekker sparen omdat het kan.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, een nieuwe fiets! Ik denk ook dat een goed slot een betere investering zou zijn dan een verzekering!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk dat je er weer bent, Minima! Ik had de moed al opgegeven. Je bent een bron van inspiratie voor mij. De laatste maanden helemaal niet meer op uitgaven gelet. Nu, met jouw overzichten, weer mijn begroting op orde gebracht.
  Vrijwel het enige verschil met jouw maandelijks uitgavenpatroon is dat ik een 'uitspattingenpot' heb ingecalculeerd van 50 euro. Daaruit betaal ik uitjes. Ik woon in een woongroep en we gaan regelmatig op stap. Ergens koffiedrinken en lunchen is vaste prik. Door daarvoor een bedrag in te plannen heb ik geen schuldgevoel en klopt mijn begroting beter.
  Ik heb deze tip doorgekregen van een buurvrouw, die ook iedere euro om moet draaien. Bij mij werkt het!
  Af en toe verkoop ik ook iets op Marktplaats. Een heerlijk potje, waar ik heel zuinig op ben! Voor als ik heel, heel graag iets wil hebben (een KitchenAid keukenmachine :-)

  Hartelijke groet,
  Anne

  Hartelijke groet,
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat je zoiets hebt kunnen kopen en er zo'n plezier van hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wilde je nog bedanken voor de tip om naar Anderzorg over te stappen met 40 euro vriendentip. Dat komt nu heel erg van pas.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. The content of your blog is exactly what I needed, I like your blog, I sincerely hope that your blog a rapid increase in traffic density, which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
  ลาลีกา

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alle loterijwinnaars hebben een geheim dat ze nooit aan het publiek zullen geven. 90% zal het geheim van hun succes in het graf bewaren, maar in dit leven zonder dat je het bezit, moet je anderen in het andere helpen om meer hulp te krijgen in de toekomst , het is nu zeven jaar geleden dat ik de loterij speelde, de grootste overwinning die ik won was $ 758.700.000 dollar, dag en nacht iets innerlijk vertelt me altijd dat er een perfecte manier is om de loterij te winnen, dus ik ga verder met mijn zoektocht die mij naar DR ULTIMATE heeft geleid die een loterij spreuk voor mij uitdeelde en ik won ($ 758.700.000 dollar) Ik twijfelde aanvankelijk aan hem, maar succes was het eindresultaat dat je kunt vragen om hem goed te schrijven op zijn Email {ultimatespellcaster21@gmail.com} of whatsapp op (+1 {325 } 2619144] voor meer informatie, hij zal u zeker helpen om elke soort loterij te winnen

  BeantwoordenVerwijderen