Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zaterdag 19 november 2016

Zorgverzekering 2017 kiezen

Vandaag, 19 november 2016, zijn alle zorgpremies voor het komende jaar bekend. Echt ontzettend balen dat alle premies gestegen zijn!
Mijn eigen zorgverzekering ga ik aanpassen. Ik zit al 3 jaar bij Anderzorg. Tot nu toe met een aanvullende verzekering. Ik blijf bij Anderzorg, maar die aanvullende verzekering gaat er wel af.
Ik durf het aan. Ook dit jaar tot nu toe zeer weinig zorgkosten gemaakt. Alleen tandartskosten gehad, 2x periodieke controle met tandsteenreiniging. Verder geen gaatjes of andere behandelingen. Ook geen huisarts gezien of fysio nodig gehad. Geen medicijnen, helemaal niks.
Daar heb ik als minima ontzettend veel geluk mee, dat ik tot nu toe mijn gezondheid mee heb.

Anderzorg is niet de goedkoopste in 2017. Dat is ZieZo. De prijsvechter van Zilveren Kruis. Het zou voor mij 6 euro per maand schelen t.o.v Anderzorg. Maar ik doet dit niet. Want ZieZo heeft een contract met maar een beperkt aantal ziekenhuizen. En ik wil overal terecht kunnen en zéker bij het ziekenhuis hier in de buurt. Daar heeft ZieZo geen contract mee helaas. Dus daarom kies ik persoonlijk daar niet voor. En blijf ik zitten bij de 2e goedkoopste zorgverzekering waar je bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht kan. Anderzorg dus, de prijsvechter van Menzis.

De aanvullende verzekering die ik had ( Anderzorg Jong genaamd) kon weer niet uit voor mij in 2016
 Komend jaar (2017) gekozen voor alleen de basisverzekering. Wel weer met het maximaal eigen risico van 885 euro. Dat gaat me maandelijks 78 euro kosten.

 Voor de basisverzekering zonder verhoging van het eigen risico betaal je 102 euro per maand.
Ik krijg dus 24 euro korting per maand door het verplichte eigen risico (= 385 euro voor iedereen) vrijwillig met 500 euro te verhogen (naar 885 euro)

Als je weinig tot geen zorgkosten verwacht en een kleine buffer achter de hand hebt, is het aan te raden om je eigen risico te verhogen.


.

11 opmerkingen:

 1. Ik zit ook bij Anderzorg en jammer dat je daar geen blijfbonus krijgt. Ik ga nu overstappen naar een zorgverzekering die welliswaar maar ongeveer een euro per maand goedkoper is maar waar ik via een winkelsite 25 euro bonus krijg. Dat is dan toch bijna 40 euro jaarlijks totaal en die laat ik toch mooi niet liggen. Het is toch weer een week boodschappen. Als Anderzorg die mij bonus direct zou geven bleef ik....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helaas... ik zit al bij Anderszorg. Goede actie verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je nog meer wil besparen kijk dan op ZieZo van Zilveren Kruis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Manuela, scheelt toch weer 50 euro met hetgeen ik wil doen, basisverzekering en 9 a.nderzorg of 6 zz z.kruis fysio Alleen afwegen en kijken of het slim is of je met 6 of met 9 fysio behandelingen toe zou kunnen indien nodig. Of zeker weet dat je zonder fysio. kunt en dat risico wil nemen.

   Verwijderen
  2. ik ben nu a.nderzorg klant

   Verwijderen
 4. Ik ook en ga overstappen met nog 3 personen , naar ZieZo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ZieZo heeft een contract met een beperkt aantal ziekenhuizen! let daar wel op! het ziekenhuis bij mij heeft helaas geen contract dus daar kan ik niet terecht mocht ik het nodig hebben. Of wel terecht en fors bijbetalen..

   Verwijderen
  2. Ik weet het de contracten zijn de ziekenhuizen waar ik nu ook komt, woon in Den Haag daarom.

   Verwijderen
 5. Ik vind het inderdaad ook belangrijk om een zorgverzekering te hebben die contracten heeft met de zorgverleners die ik wens.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zie hier voor een vergelijking van de 'prijsvechters'. Zekur en Bewuzt zijn ook opties.

  http://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2017/zorgpremie-prijsvechters-bewuzt-unive-zekur-ziezo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is ook één van mijn wensen! Ik wil zelf kunnen kiezen waar ik terecht kan, en niet maar bij een beperkt aantal ziekenhuizen.

  BeantwoordenVerwijderen