Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

maandag 7 maart 2016

Lelijke opdonders!

Het zonnetje begint wat vaker te schijnen! Heerlijk vind ik dat.
Er is wel één minpuntje waar ik nu weer last van begin te krijgen:
Elektrische optaters. Telkens als ik mijn auto in- of uitstap of als ik deurklinken aanraakt.  Ik krijg ook geregeld lelijke opdonders van kranen. Als de zon schijnt heb ik hier heel vaak last van. Andere mensen hoor ik hier nooit over, dus het zal wel bij mij horen. Mensen herkennen het ook niet als ik het vertel of als ze zien dat ik een deur op een gekke manier opendoe (zoals gisteren bij familie) Ik leg dan wel uit dat ik anders een schok krijg van die klink. Je ziet ze denken: die is gek.
Het is zelf al zo, dat ik nadat ik de auto uitstap, ik me eerst 'ontlaad' aan de struiken naast de parkeerplaats om daarna pas de deur dicht te slaan... Geen zin in weer een schok! Deurklinken pak ik vaak niet aan met mijn handen want in mijn vingers voelt die schok het minst prettig. Armen en ellebogen veel minder erg.
Daar moest toch iets aan te doen zijn!
Dus heb ik nu een gekke aankoop gedaan: een sleutelhanger die mij gaat helpen om van dit probleem verlost te zijn.  Ik hoop zo dat het werkt!

Heb jij hier ook weleens last van en misschien tips voor me?

19 opmerkingen:

 1. Ik herken dat wel. Bij mij ligt het vaak aan de schoenen die ik aan heb. Klinkt raar maar met schoenen met leren zolen heb ik hier nooit last van.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan goed kloppen; door rubber zolen maak je geen aarde.

   Verwijderen
 2. Ik herken het zeker! Deurklinken, de ovendeur, trapleuning op het werk....
  Tips heb ik helaas niet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh hier ook, zelfs gister aan het stokbrood!De bank is de boosdoener, als ik daar vanaf ga hoor ik het al knetteren en ben ik geladen;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hangt bij mij af van de soort schoenen die ik aanheb.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een ex-collega van mij had er ook last van. Die had inderdaad ook zo´n sleutelhanger, het schijnt echt te helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik dacht dat dat te maken heb met de kleren die je aan hebt en de wrijving ervan, of dekens bv als je je bed verschoond en dat moet ontladen.
  Vervelend zoiets.
  Zelf heb ik er niet zoveel last van alleen als ik het bed van mijn moeder verschoon wel, dat zijn synthetische dekens wij hebben echte wollen dekens
  Ben blij dat je er weer bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb het juist in de winter. Grappig, die verschillen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb wel een oplossing voor de auto, want ik heb er zelf ook last van. Zo'n reep rubber dat op de grond hangt aan de achterkant van de auto zorgt ervoor dat je niet statisch wordt.
  En die optaters zijn echt niet leuk. Ik weet er alles van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt me ook heel handig. Maar die dingen zijn best duur nog. Heb ff gegoogeld.

   Verwijderen
 9. Wanneer je 'statische elektriciteit' googelt, vind je veel informatie. Nuttige tips staan op de site http://www.esdsite.nl/statisch.html.

  Groet,
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo'n electrische schok krijg ik gelukkig zelden, maar ik weet dus wel wat je bedoelt. Zou het ook te maken kunnen hebben met de kleding die je draagt? Bijvoorbeeld polyester?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier heb ik ook geregeld last van en bij mij komt het door het soort schoenen, en dan met name de zool die eronder zit. Ik tik ook altijd ff snel iets aan om te "ontladen". Heb het ook wel eens gehad als ik mijn zoon een kus gaf....voelt niet echt prettig. Hoop dat de sleutelhanger je kan helpen, ben benieuwd!!

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb er ook last van, maar stoor me er niet zo aan. Ik zou er iig geen sleutelhanger voor gaan kopen. Ik heb het net als jij trouwens ook als ik mijn handen ga wassen onder de kraan, dat is de enige schok die ik echt niet fijn vind.

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Herkenbaar! Alleen heb ik het vooral in de winter. Soms zelfs als ik iemand een hand geef. Waarna dan het obligate grapje volgt: 'de vonken vlieger er tussen ons van af'. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. http://www.esdsite.nl/preventie.html. Bij een tankstation oid is het best wel gevaarlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb het alleen als ik op vloerbedekking loop met mijn laarzen en dan iemand een hand geef. Blijf het iets aparts vinden ( natuurlijk zit er ongetwijfeld logica in).

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik herken het wel, heb er soms last van. Mijn partner trouwens ook, meer nog dan mij. Zou het aan je schoenen kunnen liggen? Schijnt er mee te maken te hebben. En wel eens aan zo'n zwart rubber ding achter de auto gedacht? Die hangt op de grond en is dacht ik ook daarvoor. Ben benieuwd naar je ervaring!

  BeantwoordenVerwijderen