zondag 11 januari 2015

Portemonnee

Er gaan altijd dingen kapot, er zijn altijd dingen die vervangen moeten worden in de loop van de tijd.
Grote dingen (wasmachine, verwarmingsketel), maar ook kleine dingen. Ik zorg dat er altijd geld achter de hand is voor de grote dingen, maar zeker ook voor de kleine onverwachte uitgaven. Zoals nu, mijn portemonnee heeft het begeven. Het drukknopje is lam, waardoor ik deze week tot twee keer toe mijn kleingeld onder uit mijn tas moest vissen. Die portemonnee is gewoon op. Klaar. Wel jammer, want ik was er verder blij mee. Ik kocht 'm ongeveer 8 jaar geleden bij v&d. De prijs weet ik niet meer. Ik denk rond de 40 euro. Ik denk niet dat het echt leer is, maar zo voelt het wel een beetje aan. Nu ben ik gisteren wezen kijken bij o.a hema en v&d, maar helaas nergens een leuke kunnen vinden. Eigenlijk wil ik het liefst een portemonee van Fab. Die vind ik geweldig mooi. Een echte leren met sterren en/of hartjes. Zoals deze: fab star love purse  Hij is vrij groot, met lekker veel vakjes zodat er veel pasjes in kunnen. En zonder drukknoopje zodat dat ook niet stuk kan gaan ;-) Alles zit afgesloten achter een rits, dan kan er niks uit vallen. Het enige minpunt is de prijs. Ze kosten 100 euro. Met een kortingscode van Z.alando zou ik er 90 voor moeten betalen. Nog schreeuwend duur voor een portemonnee. Twijfel, twijfel. Eerst maar eens rustig verder zoeken naar een goedkoper alternatief, wel van een beetje kwaliteit.
Wat voor portemonnee heb jij en bij welke winkel vind je nou leuke portemonnees voor een betaalbare prijs?




31 opmerkingen:

  1. Minima-oplossing: postelastiek om je portrmonneee, hoe meer moeite je moet foen om hem te gebruiken, des re mimder geef je uit, constante reminder (Annemiek van Deurssen)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wil zelf juist niet zoveel pasjes in mijn portemonnee...en voor het bankpasje en OVpasje heb ik een RFID-hoesje aangeschaft, tegen ongewenst uitlezen en leeghalen. Als ik nu een nieuwe portemonnee zou moeten kopen, werd het een RFID-veilige.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Voor de pasjes heb ik zo'n metalen dingetje.

    Mijn portemenee is klein en van iets van stevig microfiber gemaakten, veel vakjes waarin ik apart de verschillende muntstukken en papiergeld kan sorteren.
    Ik kreeg er een heel lang geleden bij een abonnement op tijdschrift. Eens werd er bij me ingebroken en tas meegenomen, die is later in een park teruggevonden en door aardige man naar politie gebracht, alles zat er nog in behalve geld ongeveer 35 euro, maar was wel nat. Portemenee kon ik wel nog gebruiken, en tijdje later kwam ik bij de kringloop exact dezelfde tegen voor 1 euro. Die gebruik ik ook alweer jaren en hopelijk nog vele, ik heb nog nooit zo'n prettige gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Is de rits van die dure portemonnee onsterfelijk?
    Je kunt proberen met een tangetje de drukknop iets te verbuigen?
    Kijk anders eens op de markt of een turkse winkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heb al een paar jaar net zo'n portemonnee als de Fab star love purse alleen zonder sterretjes.....gewoon bij de Hema.
    Hij is er in het blauw en creme kleur 29,95 euro.
    Groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor de tip, ik ga morgen eens kijken bij een groter filiaal.

      Verwijderen
  6. de Fab's staan ook nauwelijks gebruikt goedkoper op MP.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jaren geleden heb ik een kleine leren beurs met een drukker gekocht. Het leer wordt nu na zo'n 20 jaar langzaamaan sleets, lees dun. De grootte is net groot genoeg dat er diverse pasjes achter elkaar in passen samen met het briefgeld. Daarnaast is er een vakje waarin het bankpasje incl. hoesje inpast en een vakje, met rits, voor het kleingeld. De pasjes die ik niet zo vaak gebruik zitten in mijn portefeuille samen met mijn paspoort en rijbewijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zoveel geld voor een portemonnee uit willen geven? Past niet bij de naam van koningin minima. Vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb je helemaal gelijk in:-) Daarom ben ik ook op zoek naar een andere, (bijna) net zo'n leuke en handige, voor een lagere prijs!

      Verwijderen
    2. Als je zoveel geld voor een portomonee uitgeeft heb je niks meer om erin te doen. ;)

      Verwijderen
  9. Ik heb ongeveer 15 jaar geleden mijn portemonnee gekocht bij een plaatselijke tassenwinkel, waarvan ik graag wil dat ze blijft bestaan. Daar kocht ik ook ooit mijn buideltasje voor in de zomer. De portemonnee is niet mooi meer, maar nog wel goed. Ik denk dat ie zeker nog wel een jaar of 5 mee kan... hoop ik. Ik betaalde toen in de aanbieding (het merk veranderde van ontwerp) 30 gulden. (wat ik best een aanslag vond toen, van mijn budget in die jaren)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik koop altijd de echt leren 'huishoudportemonnee' van de Hema. Kost nu € 25,00 euro. Er zitten voldoende vakjes in voor een aantal pasjes, 2 ritsvakjes in de binnenkant en 1 vakje aan de buitenkant.
    Gemiddeld doe ik 5-6 jaar met een portemonnee. Meestal gaat er een stiksel stuk (niet te repareren) of de drukknoop.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik ben ook in de verleiding geweest om een fab of van comboys bag te kopen. Maar ik bleef tegen het punt aanlopen dat ik het toch echt te duur vond voor een portemonnee. Uiteindelijk heb ik bij een plaatselijke winkel een portemonnee gekocht van Olily. Die was flink afgeprijsd. Zelfde formaat en ook met veel vakjes. ik ben er super blij mee. nu was ik voor 30 euro klaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb bij de kringloop een portemonnee van V&D gekocht voor een euro, hij voldoet prima, is functioneel en ligt lekker in de hand. Wat ik ook belangrijk vind is dat ik niet zo hoef te stuntelen als ik geld of een pasje eruit moet halen. Deze is overzichtelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. ik kreeg vorig jaar op mijn verjaardag hema cadeau pasjes. en daar heb ik een leuke beurs voor gekocht. voor 15 euro. hiervoor had ik een mapje met pasjes en een oude knipbeurs. en dat ding heeft 10 jaar dienst gedaan. in een kringloop winkel vond ik voor een euro weer een knipbeurs. en die gebruik ik voor mijn huishoudgeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik ben zelf ook heel kieskeurig met mijn portemonnee. Na lang zoeken vond ik een leuke bij de Six, volgens mij niet eens zo duur! En genoeg vakjes ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Via marktplaats moet je even gaan kijken! Zo wou ik heel graag een portomonnee van Pip studio hebben. Heb er toen voor 25 euro incl verzenden voor betaald! Inmiddels weer doorverkocht want vond hem toch niet handig in gebruik. Ik heb nu een Bear porto, afgeprijsd gekocht voor ik meen rond de 20 euro! Ik ben altijd heel zuunig op mn porto's en kan er dan ook erg lang mee doen...
    Succes met het vinden van de juiste porto en als je hem echt graag wilt hebben en je hebt het geld ervoor over...dan mag je jezelf ook wel verwennen toch? Maar dan wel even 1 in de aanbieding of via mp ;-)

    Gr. Boukje

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb vorig jaar een portemonnee van Huisteil gekocht. Dacht rond de dertig euro en ik vind ze kleurrijk en vrolijk: http://www.huisteilcreaties.nl/home.php?lang=nl&cap_id=21.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ps, zie net de prijzen op de site van Huisteil, geen dertig maar 17,50 euro 😃scheelt nogal!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die zijn idd wel leuk, maar voor mij iets te druk/kleurrijk.

      Verwijderen
  18. ik heb mijn potemonnee vorig jaar zelf gemaakt. Van een rol ducktape die ik over had van een grote verzending.
    filmpjes op youtube gekeken (zoekwoorden: duck tape wallet diy).
    Zelfs nog aluminiumfolie ertussen gezet, zodat ik de rfid beveiliging gelijk heb gedaan. Precies mijn maat kunnen maken.
    Anders zou ik de kringloop of mp gebruiken om n nieuwe portmonee te vinden.
    Maar ik ben meer een sportief type dan modieus....

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Portemonnee van Guess, zelfde model met rits, andere prints, ca. 60,00

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wauw, wat een ontzettend dure portemonee zeg. Dat zou ik er toch niet voor over hebben.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  21. zelfde model heb je van LouLou Parijs te koop bij bv duifhuizen misschien ook marktplaats zijn er in heeeel veel kleuren en verschillende materialen weet niet of ze een sterren uitvoering hebben echt leer rond de 50 euro. Succes

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ikzelf ben gek van kipling, mijn eerste portemonnee is 23 jaar meegegaan en daarvan was alleen het klitteband versleten, de rest was nog goed. Toch een nieuwe aangeschaft voor 17 euro en laatst kwam ik ook nog een zo goed als nieuwe tegen op de rommelmarkt voor slechts 1 euro, die ligt hier alweer op reserve.
    Vooral hier in zeeuws-vlaanderen en in belgie vind je de beste vonsten voor weinig geld, heb al heel wat bijna nieuwe juweeltjes gevonden. Ook mijn kipling tassen komen allemaal van de rommelmarkt, daar heb ik tussen de 1 en 5 euro voor betaald.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hallo Koningin
    Er is nog een GTA van Becel Pro-activ t/m 31 januari 2015.
    Zie internet becel pro-activ geld terug.
    Groet Renée

    BeantwoordenVerwijderen
  24. ik merk dat ik nogal kieskeurig ben in de vakjes etc van mn portemonnee. heb ooit 15 jr geleden een kipling portemonnee gekocht.. die werkt nog steeds perfect.. enkel mist er een lettertje oid, maar verder nog perfect.. vond m toen erg duur (zelf betaald) maar t geld meer dan waard.. ooit wel eens andere geprobeerd, maarminder fijn/praktisch of snel kapot.. dus kwam uiteindelijk altijd weer terug bij de kipling.. niet erg een volwassen uitstraling.. maar goed, hij dient zn doel..

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hier hebben ze leuke portemonnees met sterren: https://www.portemonneez.nl/sterren-dames-portemonnee-zwart.html

    BeantwoordenVerwijderen