Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zaterdag 24 januari 2015

Het sneeuwt!

Ik stond vanmorgen vroeg op. Dat doe ik wel vaker om op tijd boodschappen te gaan halen. Ik ben van nature een ochtendmens en heb bovendien een pesthekel aan die weekenddrukte in de supermarkt. Ik word daar zo moe en chagrijnig van. Dus wilde ik om 8 uur bij de Lidl voor de deur staan. Het is een kleine 10 minuten lopen.
Ik stond om 7:15 uur op en ik zag dat mijn dakraam afgeschermd was met een dikke witte laag! Yes, het sneeuwt hier voor het eerst dit jaar. En het blijft liggen! Het is al een behoorlijk dik pak aan het worden. Dus voor het eerst sinds 2010 mijn snowboots weer uit de kast.
Het was een hele fijne wandeling, geweldig om als eerste door de verse laag sneeuw te banjeren! Bij de supermarkt waren ze druk bezig met heel veel zout te strooien.
Ik heb rustig mijn boodschappen gedaan  en was alweer weg toen het drukker werd in de supermarkt.
Voor half 9 en € 14,75 armer ging ik de supermarkt weer uit. Nu halverwege komende week nog even naar de A.H voor ongeveer hetzelfde bedrag.
Lekker weer door de mooie witte wereld naar huis. Wat word ik blij van dit weer en prachtig om naar buiten te kijken! Ik zit nu voor het raam met mijn laptop. Leuk ook voor kinderen om lekker sleetje te rijden en in de sneeuw te ravotten. Mooi dat het zaterdag is, de meeste mensen hoeven niet de weg op, want dat is best eng! Ben zelf ook altijd zo'n scheiterd want rij ook nog eens zonder winterbanden. Ik heb gelukkig geen verplichtingen dit weekend.
Verder nog een leuk bericht van de belastingdienst: Mijn aanslag inkomstenbelasting van 2012 is eindelijk definitief. Ik schreef er hier al een stukje over dat het me niet lekker zat. Ik kreeg toen veel geld, meer dan dat ik verwacht had en andere jaren krijg en gekregen heb. Ik hoef gelukkig niks terug te betalen! De aanslag plofte gelijk met die van 2013 op de deurmat! Allebei met "te betalen: € 0,-.Fijn, weer een zorg minder.

Sneeuwt het bij jou ook zo?


9 opmerkingen:

 1. Hier ook sneeuw en best wel veel. Ik heb vanmorgen oudste dochter al met de auto weggebracht omdat ze moest werken. Ik vond het niet echt leuk zo op de weg maar we hebben gelukkig wel winterbanden en dat kan je goed merken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In Zeeland op Tholen hebben we dat de vorige keer dat het sneeuwde al gehad 15 cm.
  Nu mooi weer en lekker windstil.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, hier in de Limburg (België) ook een fijne laag sneeuw.
  Ik hoop dat hij het hele weekend blijft liggen, dan kunnen we fijn gaan wandelen en sneeuw mannen maken met de kleine kinderen.
  Groetjes Leen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook een mooie laag waar ik als eerste door banjerde met de honden, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Opgevroren hagel, maar geen sneeuw helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Net voor de sneeuw op mijn werk aangekomen !! Om 7 uur beginnen op de zaterdag auw !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij zijn op familiebezoek in friesland en hier heeft het ook gesneeuwd :D Waar wij zelf wonen had het niet gesneeuwd. Dus wij boffen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij ons lag ook een dik pak sneeuw inderdaad. Maar inmiddels is alles weer gewoon groen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen