Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

woensdag 31 december 2014

Douchen met Rituals

Ik kreeg geen kerstpakket, maar een pluim van mijn werkgever. Dat is een  cadeaubon t.w.v 15 euro. Je hebt pluim-bonnen in verschillende prijsklasses. Natuurlijk kreeg ik van m'n werkgever de laagste. Tja, ik heet niet voor niets minima ;-)  Mijn collega's en ik werken in een sector die flink moe(s)t bezuinigen en we waren uiteraard hartstikke blij met deze pluim voucher, toch een teken van waardering. Ik ben allang blij dat ik nog werk heb en maar met een half been in de bijstand hang.
Je kon kiezen uit verschillende dingen (belevenissen, dagje's uit, cadeautjes etc) om de pluim te verzilveren. Ik wilde eigenlijk gaan voor een etentje bij Humprey's restaurant. Maar hun vestigingen zitten allemaal te ver uit de buurt om 'even' daar uit eten te gaan. Dus koos ik voor shoppen bij Rituals. Een luxe winkel, die ik normaal altijd voorbij loop. Ik was er nog nooit naar binnen geweest. Maar nu mocht ik daar voor 15 euro gaan kopen. Erg leuk.
Ik had natuurlijk al gegoogeld naar hun producten en besloot om te gaan voor de douchemousses. Een aantal jaar geleden was er van Dove ook een douchemousse op de markt. Die vond ik heerlijk! Echt een douchesensatie, want het schuimde als een soort scheergel op je huid. Helaas plotseling uit het assortiment verdwenen. Heel erg jammer. Maar nu heb ik douche-schuimgel van Rituals die  hetzelfde effect geeft. Ik kocht de oranje verpakking "Buddha', met een prijs van 8 euro (nog in geen honderdduizend jaar dat ik normaal gesproken zoveel geld voor een fles doucheschuim zou neertellen!) en twee kleine verpakkingen, de witte 'Zensation' en de blauwe 'Hammam Delight'. De oranje is erg lekker voor 's morgens. Een fris en fruitige geur door de toevoeging van mandarijn. De blauwe vind ik niet zo lekker want er zit eucalyptus in en daar hou ik niet van. De witte is mijn favoriet, met rice milk en cherry blossom. Nu moet ik wel zeggen dat die van Dove van jaren geleden volumineuzer was. Deze van rituals schuimt pas als het met water in contact komt. Toch zijn deze dure doucheproducten voor mij pure verwennerij. Ik voel me heel rijk onder de douche! Echt een fijn kerstgeschenk.

5 opmerkingen:

 1. Jammer dat die ene je tegenvalt. De namen klinken ook
  als verwennerij. Geniet ervan :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om zoiets luxe te kunnen kopen, daarvoor is zo'n kerstbon het leukste.
  Als je een gewone VVV/Irisbon hebt gaat die toch vaak naar "gewone" dingen, tenminste bij mij.
  Veel doucheplezier in 2015.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk 'kerstpakket', juist als het niet zo gewoon is kun je er extra van genieten. Ik had als kerstpakket van mijn werk een blik gekregen met zoute pinda's en appelsap, en in de kerk hadden we met z'n alle producten ingebracht voor mensen die het konden gebruiken. Ik werd ook verrast met zo'n pakket. Er zat ook voor mijn doen best sjieke tandpasta in. Ik vind het heerlijk om mijn tanden er mee te poetsen, ik kan daar echt van genieten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook fan van Rituals. Voor mezelf koop ik het ook niet, tenzij ik bv geld voor m'n verjaardag heb gekregen. Ik hou juist wel van de eucalyptusgeur. Ik heb de pot bodycream van hammam. Die gebruik ik voor handen en voeten. Ik heb nooit een betere creme gehad. Zo'n pot kost 15 euro, maar ik doe er wel een jaar mee. De kleine verpakkingen geurstokjes zijn ook heerlijk voor op het toilet. Stukken lekkerder dan de scherpe luchtjes uit de supermarkt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken het merk alleen van horen zeggen. Het klinkt wel als fijne doucheschuim!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen