Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

vrijdag 22 augustus 2014

Streefgewicht bereikt!

Ik heb mijn streefgewicht bereikt! Ik woog vanmorgen 67,9 kg. Helemaal happy. Bijna 10 weken heb ik er over gedaan om 4,5 kg af te vallen. Ik probeer dit eetpatroon vast te houden. Gewoon gezond eten en niet zoveel snaaien tussendoor (daar lag mijn valkuil) zodat mijn bloedsuikerspiegel in balans blijf en ik niet steeds trek heb ik koekjes, chocolade, donuts, soesjes en al die andere zooi. Tussendoor (gedroogd) fruit of een volkoren biscuit/ plakje indische cake. Ik drink alleen rooibosthee en heel veel water. Koffie drink ik sowieso nooit. Ik heb het nooit lekker gevonden. Water is gratis, geeft een vol gevoel, is calorieloos en voert afvalstoffen af. Ik las in de leesmap een stukje over water, een hoogleraar op voedingsgebied die voorlichting geeft op scholen vraagt altijd aan kinderen: 'Wat drinkt je hond als hij dorst heeft? Water. De poes? Water. De koe? Water uit de sloot.' Alle andere wezens in de natuur drinken water als ze dorst hebben. Waarom wij dan niet?'
prachtig verwoord.
Ik moet toegeven dat ik niet echt meer bewogen heb dan anders. Ik beweeg elke dag wel voldoende. Ik heb niet een constant zittend beroep en ik fiets dagelijks. Ik heb alleen calorieën geteld en elke dag 500 kcal minder gegeten dan dat ik eigenlijk nodig ben.
Een plakje Indische cake 's avonds is bij de thee is net zo lekker als die reep chocolade!

Afvallen is voor mij net als omgaan met een krap budget, het gaat om keuzes maken en de balans vinden!
Zo heb ik morgenavond een verjaardag. Dan wil ik wel een gebakje uit kunnen kiezen! Daarom laat ik mijn toetje (vaak magere yoghurt/een glas optimel/ sinassplit) staan na het avondeten. Het is niet en- en maar of-of.  Ik zou ook kunnen kiezen om het gebakje te laten staan en een paar hapjes van de hapjesschaal kunnen nemen en chips. Maar ik ben en blijf altijd een beetje een zoetekauw. Ik geniet meer van een lekker gebakje dan iets hartigs.
Bewust met voeding omgaan is erg prettig. En ik zit beter in mijn vel met een paar kilo minder!

9 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd !!! Goed hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd. Ook ik heb mijn gewicht weer terug na de prednison kuur. Was in totaal, samen met het snoepen, 8 kilo bij gekomen. Zit nu op 61. Ik mag er nog 1 eraf, maar het is geen noodzaak meer. Ook hier is de grote boosdoener het snoep geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn! En dat laatste kilootje gaat er ook vast nog wel af, al gaat het iets langzamer..

   Verwijderen
 3. super dat het je gelukt is!! ik eet en drink eigenlijk net als jij, maar val er geen gram meer mee af. wel af en toe een snoepje of koekje, maar niet bijzonder veel of vaak.. wil er nog 7 kg af ondertussen, maar goed, maar accepteren denk ik hoe het nu is :p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe mijn best, maar de medicatie die ik momenteel heb, werken niet zo mee. Toch hoop ik, desnoods op slakkentempo, toch mijn streefgewicht (gewoon mijn oude gewicht dus) weer te halen! Fijn dat het jou gelukt is, nu op gewicht blijven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat knap van je zeg!!! Wou dat ik dat kwijt was. Ik ben ook weer een beetje aan het opletten zo na de vakanties. Begin van het jaar woog ik 70.4, was ik toch bijna onder de 70 en toen besloot ik te stoppen met roken....hele goede beslissing hoor, maar ik ben ongemerkt toch weer ietsjes zwaarder geworden, ik woog vanmorgens 76.1. Ik wil dus graag onder de 70 komen. Heb volgens de bmi ook overgewicht nu, terwijl als je me ziet denkt van, waarom moet jij afvallen? Ben niet zo heel groot, 1.70 maar. Ik ga gewoon door met het bewust eten van "normale" dingen en de tijd nemen om een gezond tussendoortje te maken/nemen ipv de koekpot open te trekken. Ik kom dr wel weer. Is er ook niet in 2 weken bijgekomen. En van het roken ben ik maar mooi afgekomen!!

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stoppen met roken is ook enorm knap! Gelukkig heb ik die verslaving zelf nooit gehad. Maar niet meer roken geeft je gezondheid een enorme boost en dat is belangrijker dan die paar kilootjes extra. Het is vaak de stofwisseling die versneld is door het roken. Lichaam moet even z'n balans terug vinden.
   Volhouden hoor!! Een leven zonder roken is veel aangenamer (ook voor je medemens ;-) )

   Verwijderen