Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zondag 20 juli 2014

Heet!

Wat een hitte, niet? Ik ben sinds 7.00 uur al op. Dat komt  niet vaak voor op zondagochtend! Ik heb nu even alle deuren ramen openstaan. Want de buitentemperatuur is nu nog lager dan binnen. 27 graden is het  binnen.
Het is wel vol te houden in een vrij weekend. Helaas heb ik nog geen vakantie, dus komende weken nog werken. En de verwachting is toch dat het de rest van de maand juli boven 25 graden blijft. Nog even doorbikkelen dus. Ik maak geen complete werkweken, dus ik heb eigenlijk ook niks te klagen.
Ik hou wel van de zomer, maar het hoeft geen 33 graden te worden zoals gisteren. Dat is niet prettig meer. Gisteren samen met een vriendin en haar kind naar het openluchtzwembad geweest. Half in de schaduw onder een boom gelegen, gezwommen, gezellig gekletst en proberen wat bruin te worden. Ik vind dat heerlijk en krijg er echt een vakantiegevoel van. Voor € 3,50 aan entree heb je een erg leuk uitje. Ik had water mee en een appel. (want ja, wil graag afvallen en vind het zonde om van alles te kopen)  En later heeft vriendin nog op een waterijsje getrakteerd. Ik heb een half uurtje baantjes getrokken. Wat is zwemmen in het zonnetje toch lekker!
Vandaag heb ik een dagje voor mezelf. Ik wil zometeen een stukje wandelen. Nu kan het nog, daarna is het te warm. Geen afspraken verder, maar lekker lezen en een beetje aanrommelen.
Het afvallen gaat nu minder snel. Vorige week stil blijven staan in gewicht en toch elke dag maar rond de 1500 kcal gegeten. Vanmorgen was er zowaar weer 0,5 kg af. Nog 1,4 kg te gaan en ik zit weer op m'n ideaalgewicht.
Verder ben ik erg bezig met de vliegramp van Malaysia Airlines. Zoveel onschuldige mensen waarvan 193 Nederlanders, gewoon vermoord! Zo afschuwelijk en zinloos. Buikpijn heb ik er van gehad. Mijn gedachten zijn vooral bij de nabestaanden. Wat een gemis en verdriet. Ik heb de passagierslijst bekeken, geen bekenden van mij. Een zwarte dag voor ons land. Niet te bevatten.

Een fijne zondag, liefs Minima

3 opmerkingen:

 1. Dat is zeker een leuk uitje geweest met deze hitte, en verschrikkelijk deze dagen na de ramp, inderdaad niet te bevatten, ook de nasleep en alles er bij(hulpdiensten en alles daar die tegengewerkt worden) is niet te bevatten.
  Als afvallen wat minder gaat is magnesium ook een aanrader, pff afvallen, eind van het jaar wordt daar een begin hier mee gemaakt, nu geen tijd voor, dus knap dat het jouw wel lukt.

  Fijne zondag ook toegewenst

  May Cet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. van de ramp krijg ik weinig mee. vind mn kids te jong om het op tv te zien. en het gebeurde donderdagavond, terwijl wij buiten ind e tuin verjaardag van zoontje aan t vieren waren (nou ja, hij lag ondertussen op bed.. ;) ) maar tv dus niet aan dus niets van meegekregen toen. bewust geen enge beelden gekeken etc. vind het uiteraard wel heel naar voor de nabestaanden.. :( niet in woorden uit te drukken.. :(

  fijn dat je zo heerlijk gezwommen hebt! wat een fijne prijs ook! wij hebben vrijdag gezwommen met onze 2 kids en een oppaskindje van dezelfde leeftijd als zoontje (bijna 2, zoontje afgelopen donderdag dus 2 geworden). was erg leuk! maar enorm koud. en 5 euro p.p. ... ook eigen broodjes en drinken enz mee, daar niets gekocht. maar vond het toch behoorlijk prijzig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gisteren hadden we gelukkig even een pauze van de hitte. Maar vanaf vandaag wordt het weer warmer.

  Die enorme hitte hoeft van mij niet. Ik word daar geen leuker mens van...

  BeantwoordenVerwijderen