Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zaterdag 5 april 2014

Moe en een ontstoken oog.

De hele week heb ik last van het verzetten van de tijd. Ben erg moe. Daarbij heb ik weer een ontstoken linkeroog. Ik zou naar de dokter kunnen gaan en dan krijg ik weer een zalfje. Dat is echt wonderspul, dan is het zo weer over. Alleen kost me dat weer een tientje. Nu probeer ik het steeds met afgekoelde kamillethee te deppen. Dat moet volgens google ook helpen. Let's hope. Dat oog is vrij droog en gevoelig, dit komt door een ooglaserbehandeling enkele jaren geleden. M'n rechteroog geeft nooit problemen, maar links reageert op alles. Zelfs op mascara. Ik hoop dat ik er maandag geen last meer van hebt, anders toch maar weer een zalfje gaan halen. De hele dag het gevoel hebben dat er zandkorrels in je oog zitten is ook niet erg fijn.
Die vermoeidheid zal wel weer overgaan. Dit weekend doe ik niks. Zometeen even douchen, stofzuigen beneden en een paar boodschappen halen. Ik heb nog € 22,37 op mijn rekening voor de boodschappen, daar moet ik het mee uitzingen tot aankomende vrijdag. Dan komt er weer geld binnen. Het is een uitdaging, want mijn koelkast is leeg. De vaste lasten voor volgende week (alleen 2 verzekeringen moeten nog incasseren) heb ik er al vanaf gehaald. Ik ga straks extra zuinig boodschappen doen. Niks geen onnodige dingen als paaseitjes, bosje tulpen of euroknallers meer. Maar gewoon echt wat nodig is. Om roodstand te voorkomen. Vorige maand is er 0,20 aan debetrente afgeschreven. Geen idee hoe het kan. Misschien een paar uurtjes in het rood gestaan, of een dagje. Kan het me bijna niet voorstellen, want ik check toch elke dag via de app mijn rekeningen. Nou ja, 20 cent is niet zo erg, maar ik moet opletten dat het niet vaker gebeurd.

Een fijn weekend en groetjes!


6 opmerkingen:

 1. Ik hoef nooit wat te betalen voor medicijnen. Waarom moet jij een tientje betalen? Ik ben gewoon verzekerd!
  Of bedoel je het eigen risico misschien? Eigenlijk betaal je dan niet de zalf, maar het eigen risico. Dat eigen risico betaal ik niet in de apotheek, maar veel later, aan de zorgverzekeraar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat bedoel ik. Ik krijg dan een rekening na een aantal weken. Inderdaad het eigen risico. Maar betalen is betalen voor mij. Het kost me sowieso een tientje. Ik maak bijna geen zorgkosten, dus aan die 360,- ben ik nog nooit gekomen, gelukkig maar.

   Verwijderen
 2. Ik heb van tijd tot tijd ook een ontstoken oog. Wat bij mij dan wel wil helpen is het oog schoonmaken met wat afgekoeld gekookt water op een wattenschijfje. Kwestie van goed schoonhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tijdens mijn werk behandel ik de ontstoken ogen ook met een watje (hoeft geen schijfje te zijn) en afgekoeld gekookt water. Kleine stukjes wat gebruiken en 1 keer vegen met een watje naar de neus toe. Daarna watje weggooien en als het nodig is een nieuw watje pakken en opnieuw 1 veeg doen.
  Als je nog een keer met hetzelfde watje veegt heb je kans dat je het erger maakt.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kunt ook af en toe even gaan liggen met een watje met afgekoeld gekookt water of kamillethee als compresje op je (gesloten) oog en natuurlijk ook even voor het slapen gaan. Als het niet helpt kun je altijd nog een zalfje halen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vervelend van je oog! Hopelijk wordt het snel beter.

  BeantwoordenVerwijderen