Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zaterdag 26 april 2014

Gewoon niks gekocht!

Er moet op Koningsdag toch wel een berichtje zijn van Koningin Minima? Ja, vind ik wel! Dus bij deze dan.
Het was een mooie dag vandaag. Ik heb de vlag met wimpel uithangen. Extra leuk omdat ik in het centrum woon er veel verkeer door deze straat rijdt op weg naar de festiviteiten. Het ziet er toch vrolijk uit in deze straat nu, want er hebben meer mensen hier de vlag uit. Zelf heb ik vanmorgen vroeg even wat boodschapjes gedaan en daarna tv gekeken. Begin van de middag ben ik nog even over de vrijmarkt gelopen. Mijn jongste zusje zat er ook met een nichtje van haar. Ik heb nog even bij hen gezeten en verder alle kraampjes en 'kleedjes' bekeken.... zonder iets te kopen! Ik was trots op mezelf toen ik thuis kwam. Dit gebeurt me dus niet vaak! Ik heb alleen nog getwijfeld op de bloemen & plantjesmarkt of ik die mooie viooltjes zou kopen ja of nee. Uiteindelijk maar niet gedaan. Anders kom ik weer niet uit deze maand. En de terrassen heb ik ook links laten liggen. Dat kwam omdat ik alleen was en alleen doe je dat toch niet zo snel.
Het enige wat ik weer niet kon laten, maar dat was gisteren, om een koningslot te kopen van de staatsloterij.  Eén vijfde deel maar, kostte me 3 euro. De hoofdprijs is dit keer erg leuk, namelijk
30 jaar lang 10.000,- netto per maand (in mijn geval dus 2000,- vanwege een vijfde lot). Dat zou toch geweldig zijn, om elke maand een dik salaris van 2000 euro netto te ontvangen. Ik hoop dat BN 53944 een geluksnummer is vanavond. Ik hoor je denken: droom maar lekker verder...
Maar het idee alleen al om kans te maken op zo'n prijs en nooit meer geldstress te hebben vind ik leuk om over te fantaseren! Op Koningsdag moet deze Koningin toch een beetje geluk hebben nietwaar?

2 opmerkingen:

  1. Ik hoop voor je dat je de prijs wint! In ieder geval heb je heerlijk kunnen dromen over 2000 netto per maand. En dat is ook wat waard. Of het drie euro waard is? Daar kan ik niet over oordelen, dat is aan jou!

    BeantwoordenVerwijderen